lauantai 31. maaliskuuta 2012

Back to training..

Nopeasti hellittäväksi!!
 UUUU menin iha villiksi ja kirjotin ulkomaankieltä otsikkoon!! ;)
Aaaahhh silityksiä <3
Meillä tuliki melkein kuukauden tauko vetämistouhuissa! Edellisen kerran ollaan harjoteltu 1.3, jos en oo valehellu blogiin ;D
Loooovvvv silittelyjä O_o
No sen jälkeen taidettiin yhen kerran kokeilla suksien kanssa vetämistä, tuolla pellolla. Herregööd oli muuten vaikeeta taas se valmistautuminen :S Paljon vaikeempaa sukset jalassa ku kengät jalassa!! Tai siis laitoin valjaat päälle ennen suksien laittoa, mutta sitten se kun laitoin sukset, miehen piti tulla vielä auttamaan kun en jotenki vaan osaa oikein laittaa niitä kiinni.. Se mono ei vaan asetu oikeeseen kohtaan, vaikka saatan toisella sauvalla vielä painaa varpaiden kohdasta kenkää alaspäin, ettei niin helposti pomppais mono ylös.. Oon hiihtäny liian vähän! No kuitenki ehti Mörkö sitten siinä pyöriä ympyrää ja purra ja repiä valjaita ja melkein solmia ittensä vetohihnaan jnejne. O_O Sitten ku päästiin menemään eteenpäin, mies edellä hiihti, niin kyllä se sitten alko jo paremmin sujumaan ,vaikka vähän Mörkö ihmetteli kun suksien kanssa tulin perässä, vaikka onhan se saanu suksiin totutella jo vapaana juoksennellessaan kun me hiihdetään. Uus juttu kuitenkin. Pidemmälle ei tuossakaa hommassa päästy sitten, yks kerta tälle talvelle :D
Näimme metsässä KARHUN!!
Palataanpa sitten nykyaikaan :D Ollaan tässä odoteltu että tiet sulais ihan kokonaan, että uskallettais lähteä pyörällä harjottelemaan vetohommaa. Minua se enempi pelottaa, kaikki jäiset/loskaiset kohdat, hyvä etten kaadu samantien ku sellasesta kohdasta menen :D Melkein jo pelkästä ajatuksesta mukkelismakkelis.. x) Nyt täällä alkaa olemaan jo pitkiäki pätkiä sulana, jotkin varjosemmat tienpätkät voi olla ihan lumen peitossakin kyllä.
Ei siis maltettu enää odottaa kauempaa, vaan alotettiin pyöränvetoharjottelut. Eli Mörkö vetää pyörän kyydissä olevaa ihmistä. hehe.. No kuitenki. Meitä molempia jännitti että mitähän tästä tulee, mitenhän kauheeta menoa on tiedossa.. Minä en uskaltanu olla vedettävänä, joten sain olla jäniksenä. Tekeeki ihan hyvää tehä itte töitä sen etenemisen eteen, on muuten aika pska kunto mulla :D
Tiistaina 27.3 sekä torstaina 29.3 käytiin pyörillä 3,6km kierros. Mies joutui paljon jarruttelemaan, koska jänis oli niin hiiiiidaaassss... Siis veivasin vauhdilla 1/3 tai korkeintaan puoliväliin asti, sen jälkeen aloin hyytyyn. :D Mies avusti Mörköä ainoastaan alikulkusillan kohdalla mäkeä ylöspäin ja muutenkin ylämäissä.
Nyt pysyn pinnalla......... :D
 Nämä matkat meni melko pitkän vetotauon jälkeen todella vauhdikkaasti, pidemmästikin olisi ollut paukkuja mennä tauosta huolimatta. Lopetus tapahtui siis onnistuneesti taas ennen väsymystä. :) Kohta vois alkaa pidentämään matkaa, pyörä kulkee kuitenkin niin paljon kevyemmin kuin kelkka lumella.
 Meitä mietityttää miten tassut kestää pyöräteillä vetämistä, kaikenlisäksi nyt on vielä tiet hiekotettuja.. Tai onko se parempi että on hiekotettuina, en tiiä, luulis että pienet kivet voi sattua tassuihin O_O Ollaan kuitenkin tarkastettu että tassut on ehjät lenkin päätteeksi, eikä kesken lenkin ole mitenkään alkanut ontua tms.
 Torstain lenkillä kokeiltiin niin, että minä jättäydyin jälkeen, tein tietä Mörkölle. Mörkö kiri tosi hienosti minusta ohi, mutta sitten alkoi vilkuilla että mihinkäs se jänis jäikään.. :O Ja sitten mies ei hoksannut kannustaa Mörköä eteen, ja siinä kävi jotenkin niin että minä yritin kannustaa Mörköä menemään, mikä oli ihan väärin, koska mies oli musherina.. Noh, sitten tehtiin niin että minä kirin takaisin johtoon ja menin jäniksenä loppumatkan edellä.
 Molempina kertoina lähtövalmistelut oli taas haastavin osuus. Siis ei vaan osata olla kylmän rauhallisia ja toimia varmoin ottein, näin ainakin veikkaisin. Mörkö edelleenkin alkaa jo valjaita laitettaessa näykkimään ja keppuroimaan, ja minun mielestä se on ihan malttamattomuutta ja että Mörkö on niin innoissaan, eikä olla osattu opettaa kuinka tilanteessa tulee toimia. Välillähän se on tosi hienosti valjaiden laiton ajan, josta ollaan kehuttu ja palkattu, mutta sen jälkeen on taas vaikeaa pysyä paikallaan ennen lähtöä. Kun valjaat on saatu laitettua, alkaa sellanen hyörinä ja pyörinä, että vetoliina on usein sotkeutunut yhden kerran jalkoihin, mikä hidastaa alotusta lisää x) Myöskin on sellasta närppimistä hihansuusta, kun yritän asettaa napakasti pojan nokka menosuuntaan ja saada pysymään paikallaan. Tähän tarttisin paljon rautasemmat hermot!! O_O Itellä aina ihan shaiba fiilis ku tulee reagoitua tuohon kekkulointiin ärisemällä jne.. :/ GRRRR minulle ittelleni!
Vetolenkin päätteeksihän Mörkö saa edelleen piimävettä palkaksi, ja sen jälkeen otetaan valjaat pois. Mörkö seisoo todella hienosti paikallaan valjaiden riisumisen ajan, joka ei aina tapahdu ihan tuosta vaan, saattaa mennä tovi kun pidän etutassua ilmassa ja tungen sen valjaiden läpi. Silti nätisti seisoo paikallaan. Eli on saanut enimmät virrat jo purettua ja malttaa olla paikallaan.
Eikö Mörkö ookki kaunis <3
Oon ihan toiveikas edelleenki, että kyllä nämä vaikeudet vielä hyväksi muuttuu harjotuksella :D
..niin komea <3

-M

2 kommenttia:

  1. Me ei olla uskallettu tänä talvena edes harkita vetohiihtoa, vaikka mies tykkäisin hiihtämisestä. :D Pelätään, että mitenkähän siinäkin mahtaisi käydä... Sama on pyörällä menemisen kanssa. Kovasti haluaisin keväämmällä/kesällä kokeilla, kunhan tästä vauhtiin pääsee, mutta en tiedä uskallanko. :D Pitää ainakin varmistaa, että jarrut toimii kunnolla...

    Juuri tuollaiselta kuulostaa meidän eilinen lopetus kuin mitä kirjoitit teidän aloittamisesta. :D

    VastaaPoista
  2. Rohkeasti vaan harjottelemaan hiihtäenki, ennenku lumet sulaa :D Me ei olla mitään hiihtoguruja kumpikaan miehen kanssa, mies kyllä hiihtää varmemmin ottein :) Ja luistelutyyliki sujuu kaatumatta :D Hoksattiin että on hankikantoki, melkein vois käydä vielä yrittään ihan vetohiihtoaki tälle talvea..

    Jospa teillä alkais se vetämisen lopetus sujumaan nopeasti hyvin, ja toivon mukaan meidän alotus paranis tässä pikku hiljaa kokemuksen myötä :D

    VastaaPoista