maanantai 6. toukokuuta 2013

Laala sairaslomailee


Aada on muutaman päivän jo ollut toipilaana. Torstaina 2.5. hoksasimme illalla että kisumirrisen häntä on kipeänä. Ei nostanut häntää ylös ja tuntui paksumpi kohta, jota aristeli. Päätettiin odottaa seuraavaan päivään, jos häntä vaikka tokenisi.

Perjantai-aamuna häntä jo nousi pystyyn, vaikka kipeä oli kuitenkin. Päivällä tuosta turvonneesta kohdasta olikin jo karvat irronneet, ja nähtiin vähän mitä siellä on sattunut. Saatiin lääkäriaika illalle. Siinä päivän mittaan huomasin että kissa pudottaa muutoinkin runsaasti jo karvaa. :(

Lääkärissä todettiin, että todennäköisesti kyseessä on kissanpurema, ainakin kolme reikää löytyi. Yhdestä vuosi kudosnestettä ja mätää runsaasti. Kisu rauhoitettiin ja lääkäri huuhteli haavan sisältä ja tyhjensi mädästä jne. Hyi :( Kisu sätkikin, sanoi kyllä että antoi kipulääkettäkin kun kysyin onko tuo ihan normaalia. :( Kisuparka!

Saatiin matkaan antibioottia ja kipulääkettä. Kaulurinkin sai kaulaansa, että häntä saa parantua rauhassa, sitä ei sidottu mitenkään jotta hengittää ja paranisi nopeammin. Illalla ja lauantaina otettiin kauluri pois muutaman kerran päivässä, jotta sai syödä ja juoda. Vesi ei kelvannut mutta kermalla höystettynä meni jonkin verran.

Sunnuntaina hoksasin että saikin kaulurin kanssa syötyä nappuloita :) Vähän sotkien tosin, paljon kauhoo kupista uloskin ruokaa mutta kuitenkin :D Illalla huomasin, että kissi meni juomaan vettä koirien isosta vesikupista. Siitä se onkin käynyt vettä tankkaamassa kauluri päässään :) Eli vesikin on jo alkanut maittaa hyvin!

Hiekkalaatikolla on joutunut nyt pitkästä aikaa asioimaan, pissoja on tehnyt jo aiemmin, mutta kakkia taisi pantata mahdollisimman pitkään! :O Tänään (maanantaina) jo aamulla meinasi huolettaa kun ei ollut tiettävästi perjantain jälkeen kakkinut, mutta aamuhoitotoimenpiteiden jälkeen kävi isot jöötit vetäsemässä, joten ei ole tukosta tms. :D

Häntä on ehkä jo parempana, pari reikää on rupeutumassa mutta yhdestä reiästä edelleenkin vuotaa töhkää. Tänään se oli vähän jo veristä, näytti että ei ehkä mätäistä enää. Parempi kun valuiskin vaan kaikki ulos eikä jäisi sisälle muhimaan. Toivon mukaan ei tarvitsisi mennä lääkärille käymään, muuta kun korkeintaan jälkitarkastuksessa vaan sekään ei liene tarpeellista jos häntä vaan parantuu hyvin.

Kissa oli jo heti lauantaista asti kuitenkin virkeä ja pirteä, ruokahaluinen ja TODELLA hellyydenkipeä. Ehkä vähän meinaa raskasta olla kissalla vain sisällä ja levätä, ulos kovasti aina pyytää ja pyörii jaloissa. Ei olla leikitettykkään vielä, että levähtäisi mahdollisimman paljon. Sylissä viihtyisi ja yrittää kaulurin kanssa tulla naamaa puskemaan XD

Lauantaiaamuna, Aada haikaili muutaman tunnin kovasti rääkyen ulos..

Sunnuntaiaamuna häntä näytti tältä.

-M

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Vähän reppana kyllä on, jos ei enää kovin kipeältä aikuta, mutta kun on tuo kauluri eikä pääse ulos :) Toivotaan kyllä kovasti, että paranisi nyt näillä lääkityksillä ja hoidoilla. :)

      Poista