keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Ruunaan retkeilyalue, Koskikierros 1.-3.5.2014Vappuretki oman lauman kesken. Piti olla meijän eka kolmen yön retki. Noh, eka ~30km reissu kuitenki. :)

Kotipihasta startattiin 6.30
 Lähtö Neitikosken P-paikalta klo 12 aikaan, kiersimme vastapäivään. Autotien reunaa vähän matkaa takaspäin, kahvilan ohi ja sieltä sitten suunta enempi metsän siimeksiin talsimaan. Oltiin me taas vähän sillain että Vissiin tähän suuntaan ja tuonne varmaanki.. Onneksi sitte hoksattiin jottain oransseja palluroita puissa.. :D

Löydettiihän me minne pittääki.. 8)Siellä minä talsin :D
Routako se vänkkyröittää näitä, hyvin ne onneksi kesti kuitenki! :D
Lounaalle pysähdyttiin Karjalan Erämatkojen laavulle. Kaikki kodat ja muut kömmänät siellä oli lukossa, että lieneekö mentiin jollekkin yksityiselle alueelle.. :O Jospa ei kauhiana meille pahastuttais, se kun oli kuitenki karttaan merkitty niin arvelin että voipi mennä, paikan päällä vaan tuli mieleen sitten, että saako mennä vai ei. Mutta mentiin! Ja käytettiin vielä törkeesti ne parit puunkalikat mitä satuttiin löytään, sai niillä ukolle kaffet keitettyä :)


Siellä oli lepakko!! :O Ei tiietty oliko se kuallu vai ei :O
Lounaaksi keiteltiin itsekuivattua kananjauhelihaa ja pastaa. Eka lihat veteen niin saavat turvota rauhassa.

Ihan maukasta retkievästä, kun ei tuu pastoja muuten hirveenä syötyä. :)
 Ja Vapun kunniaksi piti raahata mukana tietty ihanat sokeriset vappumunkit!! Sima sai jäädä kotio :´D Mutta aika luksusjälkkäri kuitenki, sanosin :>


Matkaa jatkettiin klo 17 aikoihin. Pari tuntia taisi mennä yöpaikalle meillä tästä, koskapa vihkoon oon merkannut noin ajaksi klo 19.. Ja että jalkapohjia alkoi särkeä loppumatkan puolivälissä ja että viikon vanha rakko hiertyi uusiksi ja puhkesi. Kuulostipa ihanalta! :DVähän ennen yöpaikalle saapumista oli tämännäköstäki nättiä.
Yöksi pysähdyttiin Murrookosken laavulle. Meillä oli kai tuurissaan, että kaikki laavut ja nuotiopaikat joille me pysähdyttiin, oli vapaina. Ei sillä että seura haittais, mutta olihan se kiva ettei tarvinnu ruuhkassa olla eikä telttahommiin alkaa :P


Ainiin! Tuli siitä mieleen, että lounaallahan me pakkailtiin rinkkoja miehen kanssa vähän uusiksi, hällä kun rinkka jotenkin painoi kipeästi en nyt muista miten, mutta kevennettiin hänen rinkkaa ja koska minulla oli ihan hyvä pössis, niin laitettiin minulle painavempaa.. Joskus niinkipäin! :) Kertomisen arvonen asia, ku oon kuitenki tämmönen laiska huonokuntonen pullasorsa :´D

Illalla meinasi vähän viluttaa istuskella, mutta yön tarettiin hyvin nukkua. Välikerrastoakin oli kyllä mukana, kun oltiin tietoisia mahdollisista yöpakkasista ja sateistakin. Aurinko paistoi herätessä, mutta aamupalahommiin päästessä tuiskuttikin jo lunta.Minä heräsin jo 7 aikaan, mutta mies tykkää koisata pidempäänkin aamuisin, joten noustiin ylös vasta 1,5h myöhemmin, kun koirat alkoivat metelöidä. Ehittiin nähdä että räkyttivät ohikulkevan kalamiehen ( ukon mukaan heppu tosin kantoi haravaa! XD ). Matkaan lähettiin 12 aikaan. Aamut on ihanaa lorvia :D Ja muutki tauot! 8)
Sää vaihteli päivän mittaan aurinkoisesta pieneen lumisateeseen. Eipä tuo sadekaan haitannut, kun ei kastellut meitä. Hyvin tarkeni myös edetä, itselleni sää oli mitä loistavin, kun oon sellanen hikoileva porsas..Onkilammen laavu bongattu vastarannalla!

Onkilammen laavulla pysähdyttiin lounastelemaan. Makkaraa ja leipää, kahvia, teetä.. Mukava paikka tämäki, kelpais yötäki olla! klo 16 jatkettiin taas matkaa, suunnitelmissa viettää toinen yö Saunaniemen laavulla.Tämä päivä sisälsi _paljon_ pitkoksia. Liekkö sitten johtui siitä (kova alusta), että jalkapohjat kipeytyi. Noh, minullahan kipeytyy muutenki helposti, eihän ne jalat totu jos vaan retkillä talsii.. :> Seuraavalle yöpaikalle saavuttiinki oikeen hyvissä ajoin, mutta kipeitten koipieni takia päätettiin pitäytyä suunnitelmissa ja tehtiin leiri. Ihan hyvä niinkin, ei meillä kiire ollu minnekkään kun kerta aikataulussa oltiin edetty.Laavu oli todella kivalla paikalla, jonkulainen yksityinen saari suorastaan. :) Ja täällä oltiinkin näkemättä ristinsielua koko aikana. Maisemat oli ihanat, tuullut ei ollenkaan liikaa ja ilta-aurinkoa ihailtiin kiertämällä pieni saari päästä päähän. No siinä ei kauaa nokka tuhissu :D


Nukkumaan alettiin jo 21.30! :D Sittenpä herättiinki jo 7.30 ja matkaa jatkamaan 10.40. Niin, tulee sitä kelloa kateltua välillä, kun on kivaa tietää minkä verran ehkä menee missäkin hetkessä/matkassa. Ei tehä mittään kellon mukaan, mutta jonku verran tulee seurattua aikaa kuitenkin.

Sinne taakse jää yksityinen saaremme 8)Huuhkajanvaaran näköalatorni olikin hetikohta  seuraava etappi, ja siellä oltiin siinä 11.15. Nousu oli aika jyrkkä vaikkei kovinkaan pitkä onneksi, mutta tulihan siinä pari kertaa pysähyttyä hengähtämään silläki matkalla :D Laskeutuminen taasen olikin pitkästi loivaa, mutta toisaalta minua aina jännittää ennemminki laskeutua kovinki jyrkkiä kohtia, kuin nousta niitä. Eli parempi sitte näinpäin tämäki.


Sannoisin että maisemat ei ollu mitenkää häävit tuolta tornilta, tietenki ku puita oli edessä ja aakeetalaakeeta jokseenki muutenki. Mutta näköala kuitenki ja hyvä ku kiivettiin torniinki ihmetteleen. Tämmöstähä sitä suurin osa maisemista jokseenki on täällä meillä kotosuomessa :´D Metsää, järveä, suota... :DNo seuraavaksi vuorossa oliki autotienpätkä. Tästä oliki "varotettukkin" että on tylsä osio. Ja olihan se pirun tylsä, pitkä ko nälkävuosi XD Noh, kai sitä olis voinu mennä itte mettäänki rämpiin vaikka joenvartta pitkin, mutta me mentiin miten kartta sano ja valitin.. :P


 Mustapyörteellä tulisteluevästauko. Makkaraa taas ja muuta herkkua. Ihana ku saa vaihtaa vaelluskengät rokseihin! Ja nostaa jalat ylös.
Matkaa jatkettiin taas klo 15 aikoihin.


Lyhyt rinkaton jalkojenleppuutustauko Korpiniemen laavulla. Oli kyllä oikein nätillä paikalla! Laavussa oli semmonen törkysä patja ja jotain linnunpaskaa tai muuta möhnää.. Olin heti ihan nirsona että hyiiii ^_^Toinen rinkaton tauko pidettiin Lakkapään nuotiopaikalla. Tämän olis ollu tarkotus olla kolmas yöpymiskohde. Siitä sitten aamulle olis jääny pieni parin kilsan patikointi. Mulla jalkapohjat huusi hoosiannaa ja oisin kyllä jaksanu sen yön siinä viettää muutenkin, ruokaa oli jäljellä vaikka miten ja oispa tullu telttaki kerran pystytettyä. :P Mutta mies toivoi että jos vaan jaksan, niin kävellään autolle asti, ja hän lupasi ajaa koko kotimatkan :D No minä sitten sanoin, että jos vähän pidemmän jalkojen leppuuttelun saan pitää, niin talsitaan sitten loppupätkäki samantein. Kengät mäkeen siis ja oikastiin siihen nuotiopaikan penkeille.

Matkaa jatkettiin klo 17.30. Loppumatka oli onneksi helppoa maastoa (no eihän tää muutenkaa vaativaa maastoltaan ollut :D ). Pitkoksia vähän ja tasaista polkua.

Autolla startattiin 18.20 joten menihän ne vikat kilsat nopsaa ja siihen se vaatteidenvaihto ja autoonpakkautuminen.. Autossa ootteli janojuomat ja kotimatkalla pysähyttiin syömään hamppariateriat. 8) Kotona n. 23.40.

Päivämatkoiksi tälle reissua tuli to ~10km + pe ~10km + la ~11km, vähän sillain suunnilleen matkat mittailtuna. Oli sulaa, lunta ja jäätä, oli aurinkoista ja lumisadetta, pientä yöpakkasta.

Ihana retki rakkaan kanssa. Kehtaa käydä uudelleenki! (Nuin oon vihkoon kirjottanu nii kai siellä sitte kehtaa uudelleenki käydä!) 8)

Mörköllehän tämä oli vähän niinko synttäriretki, joten Mörköstä jonkulainen vuosipäiväkollaasi reissusta vielä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti