maanantai 4. maaliskuuta 2013

Parkkisreenit ja -leikit 25.2.


Tämän kertaisiin reeneihin lähtikin sitten mukaan myös Mörkö. Mitään muuta ei mielessä Ison Apinan suhteen ollut, kuin että pakko päästä harjoittelemaan ohituksia :D Otin oikein valjaatkin mukaan!

Ihan alkuun siis pakotinkin kaikki reenikaverit olemaan meille ohitusreeninä. :) Määrätietoisesti komensin, miten muiden pitää mennä, jotta meillä on hyvä harjoitella :D Laitoin vetovyön, Mörkölle valjaat, ja sitten lähdimme ohittelemaan.

Mukana reeneissä oli Vanni, Nelli ja Touko. Ennalta arvasin, että kahden ensimmäisen kanssa ei ole varsinaisesti ongelmaa, koska ovat pienikokoisia, tyttöjä, pentuja. Ja koska omistajat eivät päästä koiriaan syöksymään kohti tai muuta liian jännää. :) Toukon kohdalla tiesin kuuluvan pörinää ja pörhistelyä. Vaikka ei Toukokaan toki päässyt syöksymään! :) Niinhän se meni. Kahteen kertaan menimme Mörkön kanssa kaikkien kolmen ohi. Ensimmäisellä kerralla pidin ohitushetkellä ihan valjaiden perästä kiinni. Toisella kierroksella uskalsin tyttöjen ohitse hölkätä ja pitää Mörkön hiukan pidemmällä liinalla. Hyvin sujui. Toukon kohdalla varmisteltiin ihan kävelyvauhdilla ja lähellä pysymisellä.

Eiköhän se ala siitä pikkuhiljaa sujumaan kun nyt saadaan oikein tehoreeniä, toivon mukaan. :)

Sitten oli Pedon vuoro. Mörkön reenisession ajan Peto räkytti auton kontissa. Sitten vuorollaan odotin, että on hiljaa ennenkuin pääsee kontista pois. Piippasi ja inisi ja vinkui ja kitisi ja välillä oli ihan pakko myös haukahtaa, kun ei vaan enää pysyny housuissaan.. -_- PLäähh... tätä tarvis harjotella hirmusesti lisää, että ollaan vaan ja turpa kiinni. Sitten se sattui olemaan ehkä sekunnin hiljaa, niin päästin pois. Parempi ois malttaa odotella, että koira on aivan rentoutunut, eikä odota jännittyneenä sitä poispääsyä. Tiedän, vaan en tee silti niinkuin pitäisi :D

Sitten hihnailtiin ja haettiin taas korvia ja keskittymistä. Vaikeeta se oli. Aina alussa Peto olis vaan syöksymässä samantien kavereiden luokse. Minä kävelin sikin sokin edestakasin niin että piskulan oli ihan pakko välillä keskittyä omaan emäntään, ja tulihan se minua tuijottamaan että mitä sää nyt aiot, mihin olet menossa? x) ja sitten samantien se unohtu ja syöksyttiin taas minne huvitti. :)

Kun jotenkin saatiin kontaktia kasaan, vapautettiin koirat leikkimään. Tai Vanni ja Peto, koska Touko ja Nelli oli jo leikkimässä :D Alkuriehumisten jälkeen ne korvat sitten oli taas kuulolla ja välillä kutsuin Pedon luokse ja käveltiin ihan keskenämme kauemmas muista ja siitä sitten takaisin leikkeihin.

Ei me muuta tehty :D

En tiiä oonko julkaissu näitä kuvia aiemmin, ei voi muistaa. Eikä ne liity parkkisreeneihin mitenkään. Paitsi että liittyy ne Mörköön ja vetämiseen, ja harjoteltiinhan me niitä ohituksia jotka liittyi vetäessä ohittamisen vaikeuteen :P








Kuvat on lokakuulta 2012. Syksyinen auringonpaiste. Tällä lenkillä Mörkö mm. pysähtyi yhtäkkiä kakkimaan, ja ekaa kertaa liina pyörähti eturenkaaseen, mutta ehdin samalla jarruttaa niin, etten lentänyt nurin. x)

-M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti