tiistai 12. maaliskuuta 2013

Peto vetää hurjana 7.3.2013


Nyt ollaan kertaalleen jo kokeiltu, kuinka onnistuu vetäminen ihan yksinään. Pedon kanssa siis. Ja ei nyt ihan yksinään, kun Mörkö ja ukko menivät meille jäniksinä :D

Minä vinttasin pyörällä mahdollisimman hyvin apuna, yritys niin, että liina ja veto pysyisi mutta kuorma ei olisi raskas eli minä :D Kevyttä ja kivaa ja vauhdikasta :) Ja mielestäni reeni oli tosi onnistunut! Ainoa ongelma oikeastaan tuli siinä, että saatiin Mörkön tiimi kiinni, eikä meitä päästetty ohitse... :O Sain Pedon jopa komennettua menemään eteenpäin, eikä Mörkön luokse ohitettaessa, mutta MÖRKÖ joka kerta pilasi ja käskyistä ja kielloista huolimatta syöksyi Pedon "kimppuun". Eli juoksemaan siihen viereen ja häiriköimään närppimällä jne. Minä puolestani yritin komentaa miestä, komentamaan Mörköä :(

Ei siitä sitten oikein tullu mitään. Ja kun ei osannut odottaa että ohituksia olisi edes luvassa, niin ei osannut sitten siinä toimia oikein. Mutta seuraavalle kerralle keskustellaan ensin toisenkin musherin kanssa, että kuinka tilanteita harjotellaan ja miten toimitaan. Minä en millään hyväksy tuota, että Mörkö pääsee ja pääsi ihan edes Pedon luoksekaan häiriköimään. Kun se ei niin saa tehdä. Miten se ikinä menee ohi vieraista koirakoista kunnolla, kun ei mene edes veljensä ohi kunnolla. Ja jos kerta me ollaan nopeampia niin minkäs teet! ;D Mörköllä pitää alkaa kiristämään tahtia, jos haluaa mennä edellä. Käskin miestä pyöräilemään jopa apunakin että menisivät vauhdikkaammin, jotta meidän ei tarvitse alkaa jarruttelemaan Pedon kanssa nyt heti alkajaisiksi :)

Matkaa oli n. 3,5km ja aikaa meni 18 minuuttia, n. 11,7km/h. Ei paha :) Kolmannes kun oltiin menty, pidettiin ihan pieni tauko, kun Peto alkoi hiipumaan ja kauhoi lunta. Sitten vielä kotiin asti, ja kyllä lähti Peto hirmuisella vauhdilla jatkamaan taas matkaa. :)

Melkein kotiin asti päästiin ilman muita ohitusharjotuksia, vaan sitten loppumetreillä tulikin hölkkääjä vastaan, ja voihan pylly! Minä muka käärin Pedon liinan lyhyelle ja siirsin sen oikealle puolellekin, mutta eiköhän se päässy hyppäämään pyörän edestä (on se vaarallista toki, toisaalta mikäpä ei ois vaarallista tässä lajissa..) ja juoksi haukkuen lenkkeilijän luona käymään -_- Mua niin tympi kun luulin olleeni taas hyvin valmistautunu kun oikein otin koiran vierelle asti. Ei siinä sitten muu auttanu ku perkeleen saattelemana jatkaa matkaa ja käskeä koira eteen. x) Että joo, hyvin alkaa nämä ohittelut sujumaan jee :D Uskon silti, että ihmisten ohi me kyllä onnistutaan kulkemaan Pedonki kanssa, kun Mörkökin on oppinut. Koirakot ja koirat ne on vaikeita.

Mutta nyt videotodiste, miten hurja pieni Kirppu meillä onkaan!


Baitöwei, Pedolla on nyt hankittuna "oikeat" vetovaljaat! :) Niitä mahdollisesti tänään testaillaan. Pedolla tuli 9kk täyteen viime lauantaina 9.3. Kamera on vielä huollossa joten ei ole ei ole kuvia! :O Mutta painoa on Kirpulla 15,8kg ja korkeutta mahdollisesti jopa 50cm tienoilla! :)

-M

2 kommenttia:

  1. Kylläpä menee toinen niin hienosti jo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se meni tosi hienosti tuolla kertaa! Tänään testattiin uudet valjaat, ja ei muuten vetänyt lähes ollenkaan! :D Juoksi kyllä Mörkön vierellä melko ok mutta liina ihan löysällä. Vierasti kai uusia valjaita sitten niin paljon. Seuraavalla kerralla värvään taas jäniksen mukaan, jos ois helpompaa Pedolle ymmärtää kuinka mennään. :)

      Poista