sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Halla ja Mörkö 30.12.2011

Huomaako että kuva on otettu paremmalla kameralla? :)
No niin se uusivuosiki tuli ja meni, ja nyt ollaan jo hyvinki tämän uudemman vuoden puolella!
Hallan silmäniskusta Mörkö kellistyi? ;O
Palaan vielä sen verran tuohon 2011 vuoden viimeisiin päiviin, että Mörköllä ja Hallalla oli sellainen poikien tapaaminen pitkästä aikaa. :)
Halla on pomo, vaikka Mörkö onkin Hallaa jo paaljon isompi ;)
Ja mehän hankittiin uusi kamerakin siinä loppuvuodesta, niin kuvia on tullut räpsittyä vaikka kuinka monta sataa.. Eikä varmaan tarvi edes arvata kenestä on otettu eniten kuvia! x)

Mutta kerron nyt  Mörköstä ja Hallasta. :)
Halla :)
Mietin että mitenhän tapaaminen sujuu taas tauon jälkeen, kun Mörkölläkin on alkanut vähän poikahormoonit hyrräämään ja aiemmilla kerroillakin Halla on vahvasti ilmaissut "ylemmyytensä" :D Tosin Mörkö on samantien alusta alkaen alistunut Hallalle, jos Halla on vähääkään räyhistellyt. Mietin että käyttäytyykö nyt samalla tavalla, vai sanooko takaisin..
Taas Halla perseili Mörkölle??
Kuten kuvista näkyy, ei mitään ongelmaa! Samantien kun Halla tuli koirapuiston portista sisään, ja pääsivät tervehtimään toisiaan, Mörkö kellistyi ja paljasti masunsa! Se siitä uroksesta vielä tällä kertaa ;) Tietysti toivon, että vaikka Mörkö miehistyy, niin ei tulisi sitten tappelua myöhemminkään :O
Tälläki kertaa Halla perseili Mörkölle, eli siis työnsi takapuoltaan Mörkön naamalle..? Mitä se tarkottaa?? Joku urosten juttuko? Vai joku Hallan oma juttu? Halla ei silti tee samoin muille koirille, esimerkiksi asuinkaverilleen, joka on leikattu vanhempi uros. Onko tuo takapuolijuttu oikeastiki joku alistusjuttu vai mikä?! :D
"Leikitäänx?"
Mutta alun jäykistelyjen ja perseilyjen jälkeen alettiinki saamaan jo aikaan juoksukisoja, ja ihan lopuksi painiakin! :)
Halla on Mörköä nopeampi!
Jossain vaiheessa siirryttiin painiskelemaan leppoisasti :)
Hallan päpälät ja suu.. apuvaaaa :D
Ja minua vielä sillon ekalla kerralla jännitti että mitenhän leikit alkaa sujumaan, kun luulin ensin Hallaa nartuksi! :D Ja kun ekalla kerralla tosiaan Halla lähinnä vain elekielellään alisti Mörköä, vaikka kertaakaan ei hyökännyt päälle tai napannut kiinni. Toisella kerrallahan suju jo vähän paremmin, vaikka edelleen oli elekieli Hallalla pomottelevaa, eikä saatu leikkiä aikaan.. Kuitenkin Halla antoi Mörkön pitää yhtäaikaa samasta kepistä kiinni murisemattakaan!

Ja tällä kertaa sitten saatiin jo alkukangistelun jälkeen kisailua ja painia! :) Eli kärsivällisyys kannatti tällä kertaa. Varovaisia tietysti oltiin ja tarkasti seurattiin, ettei mene liian kovaksi ärhentelyt ja alistamiset.

Itse olen ajatellut aina, ettei koiran tarvitse antaa alistaa toista koiraa, koska me omistajat olemme niitä ylimpiä. Voinhan olla ihan väärässä tässä, mutta itse olen sitten kieltänyt/pyytänyt kieltämään sellaset selkään hyppimiset.. Kyllä ne koirat voi muillaki signaaleilla toisilleen näyttää, että kuka on se ylempi. Kuten tässäkin, Halla vain seisoi jämäkästi pää ylhäällä ja saattoi ehkä hiukan möristä, ja Mörkö kellahti selälleen samantien. Eli koirat näkee ne oman lajinsa viestimiset paljon vähemmästäkin.

Mutta saapa nähdä miten tässä kaveruudessa tulevaisuudessa käy, kai se on sitten kiinni siitä kuinka "kovia" tai "dominoivia" yms. kummatkin on.. Sitten kun kummatkin on aikuisia siis.. x) Sitä odotellessa, kivaa kun leikit alkaa sujumaan! :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti