keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Agility testailuja


Nyt ollaan Mörkön kanssa käyty kahdesti kokeilemassa agilitya.. Edellisessä postauksessa olin ihan epätoivoissani, että kuinka saisin Mörkön keskittymään minuun ja sitä kautta siihen yhdessä tekemiseen.. No, ei tämä ongelma nyt ihan poissa ole, mutta saatiin viime viikolla ensimmäinen onnistunut agilitykokeilu!! :)

Vähäsen väkinäistä mutta hyppäsi :D
Minä en ole nyt minnekkään kurssille mennyt opettelemaan oikeanlaista tekniikkaa, ei ole hajuakaan miten sitä oikein pitäisi lähteä aloittamaan ja siitä viedä eteenpäin. Toisaalta nyt kun on pari kertaa käynyt kokeilemassa itsekseen, onkin tullut mieleen että no jos sen peruskurssin edes olis käynyt/kävis.. Varmaankin hyvä olis käydä ennen kuin on ehtinyt ihan kauheesti itsekseen tohottaa väärillä tavoilla. Mutta menköön nyt tohottamalla sitten :D

Viime viikolla käytiin 31.5 siis liitelemässä. Minä olin kyllä melko hyvin motivoitunut taas itse, vaikka taka-alalla vähän olikin sellasta fiilistä että ei se taaskaan ala mua ja inisee ja kaikki muu on kivaa paitsi yhteiset jutut. Arvatkaa vaan olinko ehkä maailman eniten mielissään, kun Mörkö oli niin hyvin kontaktissa koko ajan!! :O


Vaikka kenttä on aidattu, niin otin silti pitkän liinan mukaan, jossa Mörkö aluksi oli. Kyllä se muutamaan kertaan yritti lähteä itsekseen nuuhkuttelemaan, mutta sillä liinalla sai hyvin keskeytettyä ei halutun menemisen. :P Ja sitten pystyin melko pian jättämään liinan pois eikä sen jälkeen Mörköä kiinnostanut mikään muu kuin minä! :O Niin ja nakit kelpasi, ei sylkenyt pois vaan himoissaan niitä napsi :)

Aloitin hyppyesteestä (no en tiedä esteiden oikeita nimiä sitten), ja muutaman ekan kerran käytin namikuppia samaan tyyliin kuin tokoesteen kanssa. Sitten en jaksanut sitä kuppia enää, vaan aloin vain nakkaamaan namin esteen yli ja hyppyytin sillä lailla Mörköä. Hyvin se meni yli, siitä en tiedä oppiiko se yhtään oikealla tavalla sitten käskyä. Hyppäsi kuitenkin ;D

Odottelee kun nostan tiputettua estettä.. x)
Kun oltiin jonkin aikaa hypitty sitä yhtä estettä, aloin himoitsemaan lisää, ja asettelin toisen esteen sopivan etäisyyden päähän, siihen melko lähelle.. Sitten hypättiin niitä peräkkäin, tosin palkkasin joka hypystä. Ajattelin että nyt alkuun paljon palkkaa joka kerrasta kun hyppää. Taas aloin himoitsemaan lisää, koska meni niin mielettömän hyvin ja seurasi tarkoin mihin mennään ja mitä tehdään.. Laitoin kolmannenkin esteen siihen lähettyville :D

Pakko oli saada jotain vaihtelua tietysti noihin hyppyihin.. Joten mentiin kokeilemaan putkea. Jostain syystä aina ekana ajattelen sitä tuubina? Mutta yritän käyttää sanaa putki, se on jotenkin helpompi ja jämympi sana :D Se putki sattui olemaan sillä lailla käännettynä 90 asteen kulmaan, eli olis namikupillaki ollu vaikeaa saada menemään.. Siis EI SITÄ NYT OLIS MITENKÄÄ VOINU ALKAA OIKASEMAAN!! ;D Joten minä sitten vaan menin Mörkön kanssa vauhdilla putken suulle ja huitaisin käteni sinne putkeen :D Pari kertaa Mörkö harkitsi menemistä, mutta sitten meni vauhdilla ja aloin kehumaan kun rymisteli putkessa, ja sitten oikein superpalkkaus kun syöksyi esiin, eli sai useamman nakinpalan tai kananlastun jota sattui muutama olemaan mukana. Sillä yritin oikein rohkaista että nyt teit hienosti vautsi vau x)

Kännykkä kuvasi "hyvin", mutta tuossa meidän "rata" :)

Sitten hypittiin esteitä ja perään suoraan putkeen. Meni niin hienosti :) Olihan se semmosta että hypyn jälkeen lensi palkka niin sitä piti jäädä metsästämään maasta yms. mutta niinku mun mielestä meni älyttömän hyvin ja olin superylpeä!

Käytiin pari kertaa kokeilemassa myöskin rengasta. Siinä mentiin vähän samaan tyyliin, kädellä huitaisin renkaan läpi, niin Mörkö sitten hyppäsi läpi. Jos jäin kauemmas ohjaamaan, Mörkö yritti heti kiertää tms.. Kokeiltiin myös siltaa kahdesti. Molemmilla kerroilla Mörkö meni todella hienosti ja rohkeasti, mutta ehkä turhankin vauhdikkaasti.

Noh, oli aivan loistavat agiliitelyt!! So proud!

Eilen sitten ajattelin että käydäänpä taas harjottelemassa, menee varmaan niiiiin hyvin ja pyysin miehen ottamaan valokuvia, kun itse on niin vaikeeta niitä kuvia ottaa kun pitää ohjata samalla :D Turhaan tuli valokuvaaja mukaan, oli muuten sellanen katastrofaalinen kaaos, keskittyminen lähes nollassa, valokuvaajan luokse piti mennä aina kun mahdollista, vaikka mies seisoikin sitten välinpitämättömästi eikä palkinnut tuota käytöstä. Ei mitään reaktiota kun kielsin ja kutsuin ja plääh..


Tuli myös kentän parkkikselle pari muutakin koirakkoa ja ne sitten siirtyivät koirapuistoon/lenkkeilemään, mutta siinäkin oli häiriötä liikaa, että autot tuli ja koirakot meni ohi... Otin sitten liinankin jossain vaiheessa  avuksi, ja sain minä sillä puututtua taas siihen nuuhkimiseen jne hyvin, esim. jos meinasi kävellessä jatkaakin omia reittejään kun pysähdyin tai käännyin eri suuntaan, eikä uskonut sanaa..

Oon myös nyt ihan kauhee, mutta ihan tosi mies ei kyllä osaa kuvata oikein hyvin meidän menemistä :D Tällä kertaa oli sentään jonkunlaista sarjaa ottanut, koska sanoin alussa oikein painokkaasti että se on digikamera ja et sinä ehdi napata niitä tilannekuvia yksittäisillä painalluksilla, ne ehtii mennä ohi, sarjatulta vaan kunnolla.. :D Mutta ne kuvakulmat, suunnat jne... O_O Ihana rakas kuitenkin kun jaksaa lähteä kuvailemaan välillä meidän hömpöttelyjä, että ei pitäis ollenkaan yhtään valittaa :D

Mörkön kaunis turkki..
Mutta eiliset harjotukset lopetettiinkin sitten tosi lyhyeen, oma pinnakin oli lyhyt joten parempi oli lopettaa kun olis tarvinnut aika lailla kärsivällisyyttä ja positiivista asennetta että olis oikealla tavalla jaksanut reagoida koiran tekemisiin, jotka ei menny ollenkaan niinku oli tarkotus.

Mietin sitten kuitenkin illalla vielä että miksi se nyt meni taas niin perseesti, kaikki muu kiinnosti.. Noh, ei se ollut saanut oikein kunnolla ensinnäkään tehdä asioitaan, käytettiin vain tosi lyhyesti pissatuksella ennen kentälle menoa. Yleensä kakkosenkin tekee aina päivän ekalla lenkillä, mutta sen pissatuslenkin pitää olla 1-1,5km että tekee, ei riitä muutama sata metriä x) Nyt ei siis ollu tehny kakkaakaan, eli seki saatto häiritä.

Saisko kiertämällä namia...
Viime viikolla myös se oli erilaista, että pissatuslenkkien lisäksi käytiin vetämässä rengasta  jonkun verran, eli oli ehkä pahimmat hössöt saanu purettua jo. En tiiä?

Pitää ottaa uusintakokeilut, kunnon pissakakkalenkitys ainaki alkuun, ettei oo siitä kiinni :P Häiriötä sais kyllä olla, että tottuis siihen, että kentällä on ehkä muita ihmisiä ja koiria tai ohikulkevia koiria tms.

-M


2 kommenttia:

  1. Kuulostipa kivalta teidän agiliitelyt. :) Ite oon myös miettinyt, että mitenkä saisi koiran motivoitumaan treenaamaan joka kerta kuin itsekin olisi... Jotenkin kummasti ei aina yhteen mene fiilikset koiran kanssa. :D

    Agilitya olisi kiva kokeilla, mutta en tiedä missä täällä päin pääsisi harjoittelemaan vapaasti. Takapihalle oon hyppyestettä välillä väsännyt ja hyppyjä treenailtu, mutta ei muuta. Pitäisi kai jotain muitakin esteitä yrittää kehitellä itse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä todellakaan mene aina reenifiilikset yhteen koiran kanssa :D Mutta sillon oon melkeenpä vaan luovuttanu, joku onnistunu pieni helppo suoritus loppuun ja sitten ei enempää..

      Onneksi meillä on lyhyt matka tuonne kentälle, niin ei harmita vaikka tulis "turha" reissu joskus tehtyä :) On kyllä tosi kivaa, että tuollanen kenttä on, ja että niitä esteitä on käytettävissä ihan omatoimisesti. Osa on lukkojen takana mutta suurin osa esillä käytettävissä. :)

      Riki vaikuttaa kuitenkin tosi halukkaalta oppimaan uutta, varmasti nopeasti oppisi esteetkin. Eri asia on tietysti se, että kiinnostaako just sillä hetkellä opetella :D

      Poista