keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Pyöräilystä


Oon niin innostunut nyt tuosta pyöräilystä koiran kanssa. Toki edelleenkin vähäsen pelottaa tietyt asiat. Lähinnä koirakoiden ohitukset, tai pihoillaan irtaallaan/kiinni mutta tontin rajalla hengailevat koirat, mahdolliset ohi pyrähtävät kissat, jänikset tai vastaavat.. Muutoin Mörkö vaikuttaa kulkevan suht hyvin, vaikka ei mitenkään täydellisesti kuljekaan vielä.

Toukokuisia kuvia taas.. Frisbee on hauska :P
Lisäksi hiukan pelottaa, että Mörkö tulee liian lähelle pyörää. Yritän nyt varsinkin asfaltipätkillä ohjata Mörkön pientareelle aina kun mahdollista. Mörkö on jotenkin nyt niin oppinut varmaankin siinä vetopuuhassa menemään keskellä tietä, kuitenkin kauempana reunasta, että tunkee pyörän vierellä ravatessakin väkisin asfaltille, jos suinkin saa mahdollisuuden. Ohjaan liinasta siirtymään tien reunaan ja yritän pitää siellä ja kehua. Mutta se siis vähäsen pelottaa, että Mörkö tulee usein ihan pyörän viereen juoksemaan, ja tällöinhän jalka tai häntä tms. voi joutua vaikkapa pyörän pinnojen väliin.. :S Olen nyt pari kertaa jopa tönäissyt kevyesti jalalla Mörköä kauemmas, jos meinaa olla liika lähellä. Oikeastaan Mörköä ei tarvitse kuin hiukan hipaista, niin pomppaa kauemmas. Kuitenkaan en siis tahdo säikäyttää ja tehdä epämukavaksi tätä asiaa, joten yritän toimia varovasti ja kehua paljon. Enkä potki siis!!! :D Mutta omani ja Mörkön turvallisuuden vuoksi onkin tärkeää että Mörkö oppii pitämään turvavälin.

Jee selvästi noutaa, eikö?! ;)
Hyviä puolia pyöräilyssä, oikeastaan se paras puoli on, ettei hyttyset ehdi käydä kimppuun!! Ihan oikeasti, eilenkin Mörköllä meni hihnalenkillä köpötellessämme, hyttyset jopa sinne pyllyrööriin :S Ja taitaa ne karvattomiin kopeksiinkin käydä kiinni :( Ihan parka kun välillä painoi pyllyn maahan ja välillä tuli ihan minun viereen tuijottamaan ja kuonossa hyttysiä kiinni :/ Joten molemmille on miellyttävämpää aivan varmasti, että päästään kulkemaan vauhdikkaammin ihan vaan noiden pirullisten verenimijöiden vuoksikin! ;)

Ja jos nyt jotain muuta hyvää pyöräilystä, niin Mörkö pääsee purkamaan paukkujaan paremmin kuin esim. 1,5h hihnalenkillä... Vaikuttaa myös, että jaksaa +15 ja vähän reilustikin, hyvin ravata useita kilometrejä, kun taas vetohommissa huomasi väsymisen ja kuumumisen aiemmin, 3-4km oli kyllä maksimi ja välissä jaksoi lillutella ojassa ja kaipasi juomaa. Pyöräillessä ei samalla tavoin kaipaa ojaan, ja jos yritän ohjata viilentymään, pikaisesti ehkä käväisee nuuhkimassa/kastamassa etutassuja hetken.. Olen tulkinnut nyt niin, että uskallan mennä pidempiä matkoja pyöräillen vaikkapa vähän lämpimämmässäkin säässä.

Frisbeen ryöstäjän ilme..
Vielä opetellaan tätä, ja Mörkön pitää ymmärtää, että kun ravataan, niin silloin ei pysähdytä kuseksimaan vaikka olis kuin jännää hajua siellä heinikossa. O_O Pari sellasta yllätystä on meinannu tulla mutta onneksi en oo koskaan kaatunut tms. Kiskaisen vaan napakasti koiran liikkeelle ja jatketaan. Taukoja oon pitänyt aika tiheillä väleillä, jolloin saa nuuhkia hajuja ja asioida. Yleensä kun vauhti hiljenee esim auton ohituksissa, Mörkön mielestä silloin ehtii aivan hyvin nostaa jalkaa.. x)

Ollaan nyt käyty 11.6. maanantaina 12km lenkki, jonka piti olla 8km, mutta koska eksyin, siitä tuli 12km.. x) Lämmintä oli lähtiessä +15-16 mutta pilvistä, ja lähes koko reissun ajan satoikin sitten melko runsaasti.. Itselläni ei ole hyvät ulkoiluvarusteet, joten olin aika lailla läpi asti sadevetinen x) Mutta olin tosi ylpeä Mörköstä, joka jaksoi älyttömän hyvin! Jaksoipa tuo vielä aivan lopussa innostua yhdestä pihallaan olevasta koirastakin sen verran, että sain olla tarkkana ettei yhtäkkiä tempaise pyörän edestä koiran suuntaan :D Siinä oli hiukan vaikeaa saada Mörkö kulkemaan vieressä vetämättä O_o Ja tuo todellakin oli ihan loppupäästä reissua, jolloin vois kuvitella koirankin olevan jo aika asettunut eikä välittäisi niin jos tien toisella puolella näkyy koira pihallaan.. x)

HAHA XD
Eilen eli 12.6 ajattelin sitten että Mörkö ei varmastikaan nyt kaipaa niin kauheasti menoa, riittää kun käydään joku lyhyt hihnalenkki ja Mörkö pääsi lisäksi pellolla vähän juoksemaan irtaallaan, niin pöh, oli niin levoton poika meillä täällä sisällä, että meinas taas hermot palaa kun se ei asettunut millään :D Koko ajan olis pitäny MörköMörköMörkö eikä mittää muuta olis saanu, joten päätin vielä illanpäälle käydä ihan lyhyen palauttelevan pyörällä. Joten kävimme 3,6km kierroksen, olis kai tuo pidemmästikin varmaan mennyt :P

Molemmilla kerroilla ennen ja jälkeen tonnikalajuomaa. Se uppoaa tosi hyvin, mutta on sille nyt viime aikoina myös jogurtti/piimälitkukin taas uponnut.

Mörkö iski minulle silmää kuin salaliittolaiselle ;) Yhessä naurettiin perässä juoksevalle äijälle!
Millonhan Mörkö oppii menemään siinä pyörän vierellä silleen nätisti? Ettei tarvis koko ajan nykiä ja sanoa että nätisti.. Valjaiden kanssa ei mene edellä liina tiukalla, pannan kanssa pyrkii edelle pyöräillessä.. x) Mennään varmaan ikuisesti sillä lailla kohtalaisen hyvin, eli aina joutuu vähän korjaamaan :P

-M


4 kommenttia:

  1. Jee! Iloitsen! Ihan varmasti Mörkö oppii kesän aikana sen nätisti juoksemisen pyörän vieressä, kun vaan ahkerasti käytte niillä lenkeillä. Ja jos se noin hyvin on jaksanut nytkin, niin tee vaan ihan kunnon lenkkejä sen kanssa. varmasti ihan hyvä idea vaihdella lenkkien pituuksia ja tehdä myös niitä palauttavia harjoituksia seuraavana päivänä, meidänkin pitäisi kehittää joku rutiini siihen...Eilisen 13km kärrytreenin jälkeen kotona makaa kaksi raatoa, Tuvaq jopa pissi eteisen matolle yöllä...O_o Se oli varmasti eniten henkisesti raskasta tommoiselle juniorille, mutta hienosti suoriutui, minä olen tosi ylpeä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippua kyllä!! \o/

      Minä eilen jo ukolle sanoin, että kun sunnuntaina käytiin 6km lenkki, maanantaina 12km lenkki, niin hemmetti, olisko eilen pitäny käydä 24km lenkki, että saatais meillekki tänne raato seuraavaksi päiväksi!! Tai edes samaksi illaksi! :D Kyllä erilailla selvästi jaksaa tuollaisen ihan vain ravaamisen vierellä, kuin vetolenkin..

      Joo oli ihan huippu treenikertomus teilläkin, kuvan kera, lisää kuvia vaan nyt heti!! :O Ihan mahtava matka, ei meillä yksinään onnistuis 13km, ainakaan näin lämpimällä..

      Jos Tuvaq pissi yöllä sisälle, jos on saanu myöhään illalla/yöllä niin runsaan juoton, ettekö yöaikaan käyneet kärryileen? Millon meinaatte ottaa uusiksi 4-tiimin kärryilyn? :)

      Poista
  2. Kiitos kommentistasi, teidänkin blogi näyttää mukavalta. Varmasti kommentoin uudestaankin ja tulen seuraamaan teidän juttujanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista, ja kyllä saa kommentoida! :D Hetken aikaa oon seuraillu teidän blogia, ja beauceron olikin rotuna uus tuttavuus, vähäsen ihastuinki jo.. :D

      Poista