maanantai 11. kesäkuuta 2012

Eka muttei vika kerta


Auringonsäteinen Mörkö
 Käytiin Mörkön kanssa sunnuntai-iltana ekan kerran pyörälenkillä siten, että Mörkön piti juosta vierellä hihna löysällä. Eli ei vetäen :D Varusteina oli siis panta ja hihna, ja koska halusin voida pitää molemmilla käsilläni ohjaustangosta kiinni, laitoin hihnan vetovyöhön kiinni. Mun meno on muutenki niin horjuvaa että onnettomuudet olis taattu, jos pitäisin kädellä remmistä ja Mörkö sattuis vähänkin nykäisemään ;D

...se pallo...
Tämä idea tähän reeniin lähti kaverin vinkistä. Olin kyllä miettinyt vähäsen omassa päässäni, että kokeilisin, aikomus on ollut sellainen koiran kiinnityshommeli pyörän sivustalle hankkia ja sitten koettaa.. Mutta mietin myös että kun se vetäminen on muutenkin niin hankalaa meillä, niin pilataanko nyt ihan kympillä sitä lisää, jos koira ei saa vetää ja joutuu mennä pyörän vierellä.. No ei sen kuulemma pitäis vaikuttaa, koska tässä vieressä menossa on panta joka tarkoittaa ettei saa vetää, kuten tavan kävelylenkeilläkään ei saa pannassa vetää. Valjaat tarkoittaa, että silloin vedetään. Se on vaan sitten eri asia että vetääkö Mörkö koskaan itsenäisesti eli ilman jänistä...... ;D


Olin vähän ristiriitaisissa tunnelmissa varsinkin alkua ajatellen. Miten saan aloitettua niin, ettei Mörkö vedä ja ettei se tule pyörän kimppuun tai eteen tms.. Jännitti että miten kauheasti se keppuroi ja alkaako riuhtoa hihnasta ihan sekopäisenä ym.

"MAMIIIII!!!!"
 Ekat 100m oli ehkä sellaista hiukan epävarmaa menoa, Mörkö tuijotti minua, örisi kamalan kuuloisesti, korvat oli ihan luimussaan. Alussa arvioin hihnan pituudeksi vähän liikaa, ja niinpä Mörkö ehti pompata pyörän eteenkin kerran, tosin jarrutin niin että renkaat vinkui ja Mörkö vähäsen säikähti.. Oppiiskohan se :D Jokatapauksessa siinä sitten lyhensin hihnan niin, ettei Mörkö päässyt enää kuin eturenkaan kohdalle menemään.

Pienoista kiihdyttelyä tuli alussa, vetämistä, jonka sain nopeasti loppumaan pienellä hihnasta nykäisyllä ja kiellolla, ja vauhdin hiljentämisellä. Matkan varrellakin meinasi välillä tulla vedontunnetta, joka loppui kyllä samantien korjauksella. Suurin osa matkasta meni aivan loistavasti hihna löysällä, vierellä jolkotellen! Aina pysähtymisen jälkeen tuntui olevan pakko saada revitellä laukalla, joskus kesken kaikenkin piti kiihdyttää vauhtia, suurin osa matkasta mentiin rauhallista mutta reipasta ravia. Mörkö myös jonkin verran seilasi vierellä, eli jäi taakse, oli vieressä, oli vähän edempänä, yritin sitäkin korjata aina kun vaan hoksasin, siihen viereen/eturenkaan kohdalle.


Muutaman kerran pysähdyttiin vilvottelemaan ojassa, ei kauhean pitkään siellä viihtyny josta päättelin ettei ole niin kuumissaan kuin vetolenkillä. Pysähdyttiin myös suurimmassa osassa autojen ohituksissa. Pysähtymisten aikana annoin Mörkön pisutella, mutta liikkeessä yritin aina ehtiä kieltämään yritykset. Pari kertaa vauhdin ollessa hidasta ravia, Mörkö ehti kuitenkin pysähtyä ja nostaa koipea :D Nämä tapahtui oikeastaan sen jälkeen, kun puolivälissä pidensin hihnaa hiukan, että Mörkö ylsi paremmin pientareella juoksemaan, kun taas minä pääsin ajamaan soratiellä auton renkaiden jättämässä sileämmässä kohdassa :P

"Emmää välitä!"
Matkaksi meille tuli n. 6km, eli ennätys tähän mennessä, tosin ei vetäen mutta kuitenkin tuollaista reipasta ravia/laukkaa pyörän vierellä!! Sää oli pilvinen ja enteili sadetta, lämmintä oli +16 astetta joka epäilytti mutta seurasin Mörköä jatkuvasti, ja ei osoittanut mitään ihmeellistä kuumumista.. Kun ei edes malttanut vilvoitella samalla tavalla kuin lyhyemmillä vetolenkeillä ;) Aikaa ei taaskaan tullut katsottua, koskaan en muista kelloa katsoa.

Juomaksi oli jogurttilitkua tällä kertaa, ennen ja jälkeen, ja kaikki meni tosi hyvin. Mörkö ei vaikuttanut lainkaan väsyneeltä jälkeenpäin, tosin melko tyytyväiseltä. :) Mutta jaksoi vielä leluillaan reuhata ennen rauhoittumista, ja 1-2h päästä vaikutti ihan siltä että olisko pitänyt toiset 6km lähteä käymään ennen nukkumaanmenoa ;D Noh, ajattelin kuitenkin että aloitellaan rauhallisesti ja katellaan miten sujuu, oon tosi tyytyväinen ja onnessani kun lenkki sujui niin upean hienosti!!! En malttais odotella uutta pyörälenkkiä! Lisäksi tykkäsin nyt kun sain ohjattua Mörkön juoksemaan siellä pientareella :)
HÄHÄHÄÄÄÄ!!!! :D
Mutta tämä onkin sitten vakituinen lisä meidän kesäkauden (eli lumettoman ja jäättömän ajan) treeniohjelmaan! :D

Ainiin, ohitettiin menomatkalla kisumirrinen parin metrin päästä! :D Kisu oli liikkumatta ja matalana, Mörkö ei huomannut :D Tulomatkalla mentiin hetken aikaa toisen kisun perässä, joka töpötteli kauempana edessä. Sen Mörkö huomasi ja meinasi kiihtyä, mutta loppujen lopuksi asettui hienosti muutamasta sanomisesta ja sitten kisu katosikin näkyvistä.. :)


-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti