maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kesäkuun eka vetotreining


1.6 perjantaina käytiin vetoharkkaileen. Oli oikeinkin mainio ilma, +9, tuulista, pilvistä ja sateista. Ekan kerran sain kuraa naamalle ;) Hieno kokemus! Tosin vain muutama pieni pisku, mutta siitä se lähtee ;D

Vauhtia oli ihan mukavasti, joten pitihän sitä sitten käyttää säätilanne ja vauhti hyväksi, ja käytiin n. 4,8km kierroksella. Jänis meni edellä, ja nyt ollaan tehty myös niin, että jänis menee välillä kauempana edessä ja välillä lähempänä jne.

Mentiin reilu puolet matkasta, jonka jälkeen pidettiin pieni tauko ja jatkettiin matkaa. Tällä kertaa sai ekan kerran tonnikalajuomaa. Tonnikalaliemi on kuulemma Taraa motivoinut  vetohommissa, joten aattelin että kokeillaanpa innostuisko meilläki :P Hyvin se uppos kyllä, en nyt tiiä sellanen mitenkään himoitseva tahti oliko juomisessa, mutta meni se kaikki.. Piimälitku on nyt monesti jääny puolet juomatta tms. joten pitääki keksiä nestetankkaukselle sitten uusia makuja :)

Ja ajateltiin sitten seuraavilla kerroilla kokeilla, jos jänis alkais jättäytyyn taakse, että mitä meidän keppurakoira on siitä mieltä.. Nyt siis tuntuu vaan että miten minä saisin koiralle halun vetää ja mennä siellä edessä itsenäisesti. Koska kun se jänis menee edellä, menee kuitenkin suht hyvin, vaikka häiriöityy, voi pysähtyä jos ei huvita ennää jne, mutta silti menee aika mukavasti kokonaisuudessaan.. Ja se jänis on siis nyt syy tehdä, syy vetää, motivaattori.

En nyt tiiä miten päästään tässä hommassa etenemään, mutta aateltiin tosiaan nyt kokeilla sitä, että koitettais saada Mörkö menemään jäniksen rinnalle, ja sitten jänis vois vähän kiihytellä edelle ja jättäytyä taakse silleen miltä tilanne vaikuttaa. Varmaan tämäki on jotain ihan kamalaa ja pilataan lisää itsenäistä vetämistä ja työskentelyä :D Mutta toisaalta, kun ei meillä ole nyt mitään itsenäistä työskentelyä, joten eihän me voida sitä pilatakkaan.. :D

Mörkölle vaan pitäis saada itsevarmuutta nyt kunnolla siihen edellä menoon. Miten se tapahtuu, sitä en tiedä :D

Nämä sateiset ja viileämmät säät sais jatkua nyt mahdollisimman pitkään! Vaikka niitä hyttysiä nyt sitten sikiääki.. toivon silti mieluummin tätä säätä kuin hellettä ja aurinkoa! :D

Tähän loppuun vetovideo hellepäivältä, eli se josta edellisessä treenipäivityksessä mainitsin. Jaksoin koota pätkät nyt uudelleen kasaan..


Ja niinpä, edelleenkään en ole saanut Mörköä juoksemaan päällysteen vierestä, vaikka itse menisin sinne pientareelle pyörällä ja yrittäisin tavallaan liinalla ohjata siihen eteen, niin ei sitten millään.. Mutta onneksi mennään lyhyt pätkä tuota asfalttia.

-M

2 kommenttia:

  1. Hyvä Möwkö! Hienosti menee ja näyttää paljon paremmalta kuin meidän touhu, jossa kirosanat lentelee ja koirat sinkoilee :D

    Eikös olekin parempi lähteä niin, että jänis ajaa aika kauas eteen, niin koira lähtee kuin ohjus, kun vihdoin saa luvan? :)

    kannattaa varmaan siirtyä kokonaan tonnikalalitkuun palautusjuomana, se menee ainakin satavarmasti alas ja on tosi hyvä palautusjuoma.

    Toivotaan kylmää kesää ja paljon vetotreenejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no siis, semmosta karjumista, kiroamista ja hihojen palamista se meilläki on sillon ku yritän yksin Mörkön kanssa!! :D Eikö teilläki menny hyvin ku koirat sai seurata jänistä?? :)

      On siinä lähdön odottelussa monesti sellasta ponkoilua, kun jänis menee koko ajan kauemmas ja ei pääse, mutta on Mörkö tarjonnu istumistaki jos liian kauan oottaa :D Että yritän antaa vetokäskyn siinä kun se innossaan ponkoilee, että siitä jäis enempi sellanen että veto käsky tarkottaa että nyt mennään.. No en tiiä! :D

      Poista