keskiviikko 17. elokuuta 2011

Diipadaapailua

Mörköä kiinnostaa, Laalaa kiinnostaa miinus viis ;)
Mörkö yrittää sinnikkäästi tehdä tuttavuutta kisumirrien kanssa, mikä on hyvä juttu, koska sillonhan mitään liian ikävää ei ole sattunut vielä, murinoista ja sähinöistä huolimatta. :) Välillä se on tosi nätisti kissojen lähellä, liikkuu rauhallisesti, välillä taas ei niin rauhallisesti... Hyvä elätellä niitä toiveita tämän asian suhteen ;)
mmmmmmhhhhhhh kanalastuja..
Maanantaina tuli Mörköllä 15 viikkoa täyteen, ja sen kunniaksi yritin sitten valokuvata meidän murua. On haasteellista muuten ottaa poseerauskuvia :D Liikkuvaista sorttia ja hidas kuvaaja... Mutta joskus on kivaa ottaa ihan poseerauskuviakin!
Tässä ei odotella herkkupalaa keneltäkään.... :P

Miten tästä mennään???
Mörköllä on vielä vähän hakusessa mistä tähystystasolle mennään. Jos ei näytä tuota ramppia vaan taputtaa tasoa tai heittää sinne lelun/herkun, niin kyllä on ihan kamalaa kiusaamista kun sitä ei sieltä saa!!! :D Kyllä ajan kanssa silti tajuaa mistä mennä, ja koko ajan nopeammin... :)
TAJUSIN!!!
Yrittää myös monesti pompata tuolta sivulta  nuiden liuskojen päälle, vaikka olishan se paljon helpompaa nousta vaan tuolta alkupäästä, eikä yrittää sivulta hypätä... x)
Noni nyt se namsku!?
Saako namin??

Saako nyt? ^^
 Mörkö alkaa olemaan jo aika musta! Siis karva on vaihtanut jo aika paljon väriä.. Huuiiiiii :O Ei sitä kohta enää tunnista samaksi Mörköksi, kun se on monta kertaa isompi ja vaihtaa vielä väriäkin!
Ihanuus poseeraa hienosti <3
 Muutaman viime päivän aikana Mörkö on alkanut puremaan hihnaa kävelylenkeillä. Se on niin rasittavaa! Yritän pysähtyä ja jatkaa vasta sitten kun lopettaa. Saattaa alkaa pöpeilemään myös niin että yrittää juoksennella edestakas ja murahtelee ja koittaa näykkiä. Silloin otan niskasta kiinni ja ärähdän, ja saatan jopa laittaa kyljelleenkin rauhoittumaan. En tiedä onko oikea tapa reagoida tuohon käytökseen?  Silloin kun ei pure hihnaa niin koitan muistaa tavallista enemmän nyt kehua.
Mörkö sai paljon nameja ilmeestä huolimatta!
 Tänään, eli keskiviikkona, käytiin ensimmäisen kerran Akuutin pentutapaamisessa. Siellä oli aika paljon kaikenrotuisia koiria, suunnilleen samanikäisiä kaikki. Pienikokoiset rodut oli omalla alueellaan ja isommat rodut omallaan. Akuutin aulatila ei ole kauhean iso, ja siellä oli melkoinen ryysis, kun ihmiset koitti olla kapeahkon käytävän reunoilla, ja innokkaimmat koirat juoksi perätysten kompuroiden edes takaisin niin pitkästi kun tilaa oli.
Niin komea poika <3
Alussa Mörköä meinasi vähäsen pelottaa uudet kaverit, koska tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsi leikkimään yhtäaikaa niin usean koiran kanssa samaan aikaan. Ensimmäinen kerta myöskin pentukoirien kanssa. Aluksi Mörkö juoksi lähinnä karkuun häntä koipien välissä, mutta selvästi oli kiinnostunutkin. Tapaaminen kesti tunnin, eli siinä ehti hyvinkin riehua ja totutella menoon, ja jossain vaiheessa häntäkin nousi koipien välistä.
 Erityisen paljon tuli keppuroitua erään punaisen setterin kanssa, sekä saksanpaimenkoiran kanssa, jotka olivatkin melko lailla samaa kokoa kaikki keskenään. Joitain koiria pelotti vähän enemmänkin, ja eräs beaglen näköinen pentu räksytti tuolin alta jos joku kehtasi tulla liian lähelle, sekä yksi melko söpö unkarin paimenkoira murisi tuolilta liian tuttavallisille kavereille. Muutamat pennut oli sylissä tai tuoleilla.

 Onko tuollainen paikka paras sosiaalistamiselle aralle pennulle? Jos koiraa ei ole hyvä silittää ja voivotella silloin ku se on pelokas, jos se vain vahvistaa sitä käytöstä? Vai koskeeko se pelkästään aikuisia koiria?

 Ainiin, tapaamisen alussa pyysin hoitajaa katsomaan Mörkön leikkaushaavoja ja tikkejä, ja hyvältä näyttivät. :) Käytin Mörköä myös puntarilla, ja painoa oli n. 15kg. Saapa nähdä mitä se puntari näyttää viikon päästä, kun mennään taas pentuja tapaamaan :) Ja ensi viikolla on toinen rokotuskin tiedossa, jolloin saa samalla myös rabies rokotteenkin.

 -M

3 kommenttia:

  1. Hei! Suositteletko Akuutin pentukerhoa? Meillä ei ole arka pentu ja on menossa Akuuttiin kahden viikon päästä ekaan 12 vk:n rokotukseen. Miten kerhoon pääsee mukaan? Pitää kuitenkin odottaa rokotukset kuntoon.

    http://starling-bird.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Pentukerhoon pääsee mukaan siinä ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Taisi olla 1-2 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta ensimmäinen kerta, ja kertoja on kolme peräkkäistä, meillä oli keskiviikkona, en tiedä onko Akuutilla vain keskiviikkoisin tuo juttu. Kertoja ei sitten voi siirtää tai korvata, mutta ei se kyllä mitään maksakkaan, vaan kuuluu vähän niinkun rokotuspakettiin :) Me menetettiin ensimmäinen tapaaminen kun koiralla oli edellisenä iltana hampaiden leikkaus..

    Tapaaminen oli ihan ok, tilat on kuitenkin tosi ahtaat, tapaaminen on siinä aulatilassa, ja meidän aikana siellä oli tosi paljon ihmisiä ja koiria! Mörkö tuntui silti tykkäävän ku pääsi leikkimään monen uuden kaverin kanssa.. :) Pienirotuisille koirille oli oma puolensa ja isoille omansa, lisäksi aroille koirille eristettiin vielä yksi huone. Aralle koiralle en ehkä suosittelisikaan, siellä kun tuntui olevan sellaisiakin, eikä minun mielestäni ole sekään hyvä, että omistaja joutuu hyssyttelemään ja suojelemaan pelokasta koiraansa.. Monet nostivat koiransa tuoleillekin, ja eräs koira oksensikin, toivon mukaan pelosta ja jännityksestä eikä sairastamisesta, jos näin saa toivoa :D Tarkoitan vaan, ei olisi kiva jos sairas koira tartuttaa muita, koska muut pennut syöksyivät makkaraoksennuksen kimppuun kuin shakaalit!

    Meidän kohdalla tapaamiset sujui kuitenki hyvin, elikkäs kai paikka on ok, tilat vaan on harmillisen pienet, että ei siellä varsinaisesti koirat mahdu kunnolla temuamaan :( Mutta pääseehän siellä silti nuuskimaan ja vähän painimaan ja juoksemaan.. Ja me valittiin Akuutti ekaan rokotukseen siksikin että päästiin tuonne pentutapaamiseen, muualla en tiiä onko ollenkaan. Ja siellä hoitaja kertoi joka kerralla koiran hoitoon liittyvistä asioista, tosin eri asia oli kuuliko mitään siltä kaikelta hälyltä :)

    Pahoittelut tästä kun mulla jutut aina ruukaa rönsyillä ihan hulluna :D

    Coco vaikutti suloiselta pakkaukselta.. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta! Hurjalta menolta kuulostaa - just sopiva meiän pennulle. Eilen se tapasi ekan kerran erään pikku-chichun, jonka ajateltiin olevan hyvä ja rauhallinen aikuisen koiran malli ja että ainakaan mitään surullista ei voi tapahtua. No, muuten meni hyvin, mutta Coco olisi halunnut vähän riehakkaampaa seuraa, kun kaveri ei kiinnostunut ollenkaan leikkimään liian innokkaan pennun kanssa. :D

    Kuulin itsekin trimmaajalta pentutapaamisista ja sen vuoksi valittiin Akuutti rokotuksiin. Lisää kuullaan varmaan parin viikon päästä! Ihan huippua, jos Coco pääsee sinne energiaansa purkamaan.

    Kiitos, Coco on oikein suloinen ja aivan mahdoton riiviö! Mörkölle myös terkkuja!

    VastaaPoista