maanantai 8. elokuuta 2011

Huominen jännittää!

Ihana <3
Huomenna on siis tiedossa Mörkön katkenneen maitohampaan leikkaus. Jännittää! :( Toivotaan että operaatio sujuu hyvin. Tänäänhän Mörkö täytti muuten 14 viikkoa! <3
Melkein 14 viikkoa, iso poika jo :)
Viime viikonloppuna saatiin taas "pitkästä aikaa" valokuvattua Mörköä ;) Käytiin lenkillä lähistöllä olevalla jollain maansäilytys alueella, mikä lieneekään.. :D Siellä on jokatapauksessa mukava heittää palloa, leikittää ja juoksuttaa irti Mörköä, eikä ole kaukana kotipihalta.
Odota komento on melko hyvin hanskassa... ainakin sillon kun malttaa ;)
Kävelylenkeillä Mörkö jaksaa jo melko hyvin käydä, yleensä poispäin mentäessä ei vedä paljoa ollenkaan, kotiinpäin tultaessa vetää enemmän, mutta yleensä onnistuu pitkäkin pätkä jo kävellä pysähtymättä. Olen myös alkanut vaihtaa suuntaa vetohetkellä, ja minusta se auttaa aika hyvin, ehkä paremmin kuin se pysähtyminen.. Pari kertaa edestakaisin ja sitten yleensä voi jatkaa vetämättä taas... jonkun matkaa x)
Pallon perässä on kiva juosta!
Kävelylenkitkin on pikku hiljaa pidentyneet, jaksaa jo n. 20 minsan lenkilläkin keskittyä ihan siihen kävelyyn. Tietysti mukavimpia on sitten ne leikkihetket, kun leikitään hihnassa tai vielä parempaa jos saa vapaana juosta. :) Ollaan aika varovaisia tuon vapaana pitämisen kanssa, mieluummin ollaan 100% varmoja että pysyy lähellä kuin otetaan yhtään riskiä että juokseekin jonnekin minne ei saa. Vielä on pysynyt omalla pihalla irtaallaan, kun vahditaan koko ajan... x)
Palloa kiinnostavampi!
Edelleenkin kaikki oksat, juuret, kävyt, maa jne. syömismielessä kiinnostaa.. Ehkä maan syöminen on vähän jo vähentyny.. :)
Täysillä! x)
Tällä hetkellä juostaan vielä lujempaa kuin Mörkö.... Saa nähdä milloin osat vaihtuu :D

Tuolla kävellessä päästiin välillä piiloon Mörkön näköetäisyydeltä, ja oli mukavaa huomata että Mörkö heti alkoi etsimään ja tuli lähemmäs kävelemään.
SAALIS!!
Tällä hetkellä kuvassa oleva vinkulelu on yksi suosikeista, ja sitä käytetäänkin reenitilanteissa huomion kiinnittämisessä ja palkkauksessa. Toimii siis herkkua paremmin jopa... :D Jos toisessa kädessä on nami, toisessa vinkulelu jota heilutellaan ja vingutellaan, niin usein vinkulelu vie voiton :) Luovuttaa lelun kyllä kun työntää namin nenään nuuskittavaksi :D
Rankan ulkona leikkimisen jälkeen :)
Kynsien leikkaus alkaa taas sujumaan paremmin, välillä se meinasi olla yhtä puremista ja tuskaa, eikä leikkaaminen sujunut turvallisesti. Miehen avustuksella leikkaaminen alkaa sujumaan jo niin, että kynnen saa leikattua ilman että Mörkö edes nostaa päätään ylös.. leikataan yleensä silti muutama kynsi kerrallaan ja sitten vapaaksi ja palkka.

Harjoiteltiin kynsien leikkausta miehen avulla siis niin, että toinen saattoi alussa ihan vain pitää tassusta kiinni ja puristella kynsisaksia tassun vieressä, pään vieressä jne. kun toinen piti koiran aloillaan.. Sitten myös ihan vain puristeltiin käpäliä, sormeiltiin varpaiden välejä ja anturoita joka puolelta jne.. Uskomatonta että vaikka koira on vielä pentu, minulla yksin ei meinannut tähän kädet riittää onnistuneesti!! :( Joka tapauksessa harjottelu on alkanut siis tuottaa tulosta, ja uskon että kohta kynsien leikkaus onnistuu ihan ilman tukijoukkoja taas :)

Harjaaminen sujuu edelleenkin oikein mallikkaasti, välillä kuitenkin yrittää näykätä harjasta, mutta monet kerrat sujuu ihan ilman yrittelyä. :)

Ikkunaan lentänyt tipunen
Viikonloppuna meidän ikkunaan lensi myöskin tällainen pieni lintunen, eräs ehdotti pajulinnuksi.. Voisikohan se olla pajulintu, pienikokoinen se kuitenkin oli :) odoteltiin varmuuden vuoksi että tokeni ja lensi pois, ettei kissat saisi liian helppoa saalista :O

Mutta huomista lääkäriä odotellen..

-M

2 kommenttia:

  1. Timppa kyselee, että mistä Mörkö-nimi on peräisin?

    VastaaPoista
  2. Nimivaihtoehtoja oli muutama meiltä molemmilta, ja Mörkö oli Heikin ehdotus.. En tiiä mistä keksi, onhan ne mammutit aikusina aika komeita mörköjä :D

    VastaaPoista