tiistai 3. huhtikuuta 2012

Eilen Mörkö vetikin minua!

Jeejee meitu uskalsi olla pyörän kyytiläisenä vedettävänä!! \o/ Ei se ollu ihan NIIN HIRVEÄÄ kuin olin aatellu! Mutta toisaalta Mörköllä voi pysyä suht ok keskittyminen eteenpäin menossa, kun on aina se jänis..
Vauhdikasta menoa ;D
Noh, tällä lenkillä tuli kuitenki uusia tilanteita, joita ei oo aiemmin päässy tapahtumaan.. :D Ensinnäki, Mörkö ehti pissitellä sellaseen yhteen autotien varrella olevaan merkkioksaan, sellasia vitsoja tietyin väliajoin, onko ne aurausmerkkejä sitten.. Yritin kauheesti kannustaa jatkamaan eteenpäin ja ekaksi vähä örähinki että höpöhöpö O_O Noh, kyllä se sitten jatkoi onneksi hyvin matkaa, mutta kävi siinä liina löysällä ja olin ihan että nyt se menee renkaaseen jotennii solmuun :O

Tuo pissaepisodi saattoi johtua siitä, että yritin pakottaa Mörkön ravaamaan, ja vauhti hidastui vissiin sitten niin paljon, että Mörkö ehti alkaa funtsimaan tuollasia juttuja. :P Alettiin opetella ravi käskyäkin, kun tällä hetkellä Mörkö vetää kauheella laukalla melko pitkään. Noh, pitkään siinä mielessä että ku kokonaisuudessaan vetolenkin pituus on kuitenkin vain sen 3-4km tällä hetkellä :D Laukalla menee sitten puolet tai 3/4 matkasta..
Mikä tassu tämä on? :P
Eilinen vetolenkki oli 3,4km suunnilleen, nämä ei oo kovin tarkkoja lukemia kun googlemapsin kautta katellaan.. Kun oli alle puolet matkaa jäljellä, Mörkö alkoi itse jo kyllä ravaamaan, vaikka en enää jarruttelemalla pakottanut. Vauhtikin hidastui sellaiseen reippaaseen kävelyvauhtiin.

Onkohan normaalia ravaamista, jos koira ravaa hiukan sivuttain? Onko se sitä peitsaamista? Ja onko se huono asia?? :D Ravasi sivuttain lähinnä alkupuolen kun minä jarruttelin vauhteja vähemmäksi.. Mutta annoin minä Mörkön kiihdytelläkin välillä toki :D
Ja mikä tämä tassu..? :D
Nyt äkkiä hommaamaan se vetovyökin, minulla meinas vyötäröön käydä kipeetä kun pelkästään liinaa käytettiin. Lähinnä kävi kipeää aina lähdöissä ja sillon kun Mörkö tempoi tajuttomalla vauhdilla eteenpäin.

Tuli myös pysähtymisharjotuksia muutaman kerran, kun pari autoa meni ohi. Mörkö meinaa vähäsen juosta liian keskellä tietä :S Mitenhän sen nyt sais opetettua aina menemään tien reunaan.. :O Auttaisko hihnalenkeillä joku uus komento, esim. "reuna" olis oikea reuna jne.. Onko sellanen toimiva systeemi? Mutta pysähtymisestä, Mörkö ei pysähdy ilman jarruttamista :P

Ja lähdöstä on pakko sanoa, että se meni jollain lailla paremmin nyt!!??? :O Ihan yhen pienen hetken meinas alkaa näykkiä valjaita ja meidän käsiä. Ja kiire oli lähteä, kerran ponkaisi jo vauhtia kun olin vielä kävelemässä pyörän luokse x) Lisäksi ei pysyny nokka menosuuntaan, vaan kääntyi ihan kokonaan "väärinpäin" odottelemaan, mutta mies sai käännettyä Mörkön kun meni eteen jänikseilemään, ja sitten annoinkin äkkiä jo lähtökäskyn ettei ehdi alkaa enää keppuroida. Mutta tämä kerta valmistautumisineen sujui jotenkin paljon kivuttomammin ja paremmin mielin! :) Jäi jopa ihan hyvä fiilis lähtötouhuista!

Onko tämä Mörkön NAPA?? Pipulista vähän ylöspäin masussa on tällanen karvaton kohta jossa on musta läntti O_O
Lopussa sai ottaa taas valjaat pois ihan rauhassa. :) Tyhmä hankikanto vaan ei antanu Mörkön humpsahtaa hankeen vilvottautumaan jäähyttelylenkillä. :(

Se vielä, mitä uutta minä opin vetojutuista. Oon ehkä ainoa joka ei oo tätä tullut ajatelleeksi. Mietinhän viimeksi jo että anturoille vissiin voi asfaltti olla huono, että voipi hajota anturat kun niin kovalla juoksee.. Mutta opinkin viisaampien neuvoista, että se on varsinkin nuorelle kehittyvälle koiralle todella huono ihan kehittymisen kannalta, tulee kovat iskut kaikinpuolin, ei pelkästään tassuille O_O eikä ole aikuisellekaan hyväksi. Ja meillä menee asfaltoituja teitä vain ympärillä :( Tuo eilinen lenkki tehtiin niin, että lähdettiin toiseen suuntaan jossa on sora-autotietä, ensin on ehkä n. 500m asfalttitietä.. Joten sellanen on parempi.
Ja sitten se on vaihtoehtona, että opetetaan Mörkö menemään siinä tien päällysteen vieressä, siis pientareella. Mietinpä vaan miten sais helpoiten tuon opetettua :D Vetäessä ainakin vaikeeta, kun ei voi ohjata koiraa sinne tien reunaan mitenkään.

Mutta ihan vaan tiedoksi tällanen asia, jos joku muu on yhtä höntti ku minäki eikä tiiä tällasia juttuja! Varokaa asfaltoituja teitä!! :P

Otin kännykällä eilen taas laatuvideopätkän vetolenkin loppupuolelta, melkein kotona jo ollaan. Taas tuo video on sivuttain, en ikinä muista kokeilla miten päin kännykkä pitäis laittaa että tulis suoraan oikeinpäin video. Ja kännykässä on videolle aikarajakin joka on 11 sekunttia :D Jos en ole aiemmin tätä kertonu.. Mutta video löytyypi kun klikkaat TÄSTÄ. (ja hoksasin että tuo video ei näy heti alussa, eli näkyvää videota on kai muutama sekuntti lopusta, enjoy!! :D)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti