sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Some Chicken

Käytän koulutuksessa aina paljon namiherkkuja Mörkön kanssa. Joskus palkkaan lelullakin, mutta 95% on namipalkkaa tällä hetkellä.. vähintäänkin :D Yleensä palkkana on lihapullat ja nakit, joskus makkaraa, joskus harvoin on kuivattuja herkkuja, niitä yleensä kotona reenaillessa koska niitä on usein hitaampi syödä.


Oon jo jonkun aikaa miettinyt, että kun joinain reenipäivinä niitä lihapullia menee oikeasti tosi paljon O_O Että täytyy miettiä jo ruoka-annoksen pienentämistäkin sellaisina oikein namillisina päivinä pian x) Vielä on saanut aina samanlaiset ruoka-annokset nameista huolimatta.

Some chikkaaan...
Mutta ajattelin että olishan se mukavampaa jos ne koirannamit olis tavallaan mahdollisimman terveellisiä sitten, ajatellen sitä määrää mitä niitä joinain päivinä kuluu :O Ja jos joutuu niillä korvaamaan osan ruuasta, silloin olis vielä mukavampaa, että namitkin olis mahdollisimman naturellia tavaraa, tai miten sen nyt vois sanoa :)

1 kanamuna..
Minua on kiinnostanut varmaan jo puolen vuoden ajan kokeilla säveltää herkkuja koiralle itse, nyt vihdoinkin pääsin tuumasta toimeen :D Pikkuhiljaa, taas kerran, hyvä tulee :D

Pari ruokalusikallista vehnäjauhoja, mutta varmaan voisi käyttää maissijauhoja tms, mikä olisi koiralle terveellisin vaihtoehto??
Ekana kokeiluna päätin käyttää kanaa. Tietysti maustamatonta. Lemmikeille tarkotetut lihat toki kävisi myöskin, mutta ei ollut kaupassa sellaista, joten valitsin ihan sieltä ihmisten ruokahyllyltä jauhettua kananlihaa. Oli muuten myös halvinta maustamatonta kanaa tuo jauhettu! Fileet ja suikaleethan kävisi myös, ja olisivat sitten ihan täysin pelkkää lihaa, mutta ajattelin että jauhetusta tulisi vähän kosteampia ja sillä lailla ehkä nopeampia syödä.. Tjaah en tiiä?! :D

Nakataan systeemit kulhoon.
Jauhoja laitoin sitomaan tavaran, ajattelin että pysyisi paremmin kasassa. Varmastikin jauhoja on silti vähemmän tässä itsetehdyssä, mitä kaupan nakeissa tai lihapullissa?? :)

Ja uuniin! Tuliskohan hyvvää?? :D

Sekotellaan systeemit tietenki.

Levitin taikinan pellille.
Näin kävi ekalla paistoyrityksellä :O
Paistoin 200 asteessa n. 20 minuuttia
mmmhhhhhhhh :) Toka kerralla paperi ei syttynyt tuleen! :D

Onkohan tämä kypsää :)

Kypsältä vaikuttaa! :P
Vuorossa paloittelu.

MMMMMAUKASTA!

Seuraavaksi aloitettiin Mörkön kiusaaminen :(
Ekan suupalasen Mörkö jopa makusteli ja ihmetteli tätä uutuutta :D Sen jälkeen pidettiin pieni tokosessio ja kyllä oli kuin tuli persauksessa! :D Vissiin sitte oli hyffää :D

Pakkaseen suurin osa.
Jääkaapissa on vielä "pahaisia" lihapullia, jotka täytyy syödä ekaksi pois, joten nakkasin suurimman osan pakkaseen tästä uudesta herkusta! :)

Pieni osa herkuteltiin tänään ja huomiselle jää vielä tämä pieni kasa ;)
Mörkö kiittää!!
Seuraavaksi kokeiluvuorossa sitten maksanamien leivonta.. :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti