tiistai 10. huhtikuuta 2012

"Eka" vetotreeni

Käytiin Mörkön kanssa eilen (9.4.) kokeilemassa vetämistä ilman jänistä. Olin jo vähän aikaa funtsinu että vois alkaa yrittämään ilmankin..

Meidän pitäis harjotella ensinnäkin lisää vielä lähtemistä, Mörkö ei malta pysyä paikallaan nenä menosuuntaan, kun alan siirtymään taakse pyörän luokse. O_O Tässä mies tuli lopuksi apuun, ja piteli Mörköä oikeinpäin sen aikaa kun minä pääsin pyörän "kyytiin". Mutta olishan se parempi kun tämäki onnistuis yksin! :P

Sitten kun päästiin liikkeelle, ekat parikymmentä metriä juostiin niin että Mörkö repi valjaita.... :S Käännyttiin vasemmalle ja päästiin pitkälle suoralle, ja siinä sitten päästiin muutama sata metriä tosi hienosti niin että Mörkö veti tosi reippaasti.

Vastaan tuli fifi, ja minä päätin väistää autotielle, kun en kehannu kokeilla että meneekö hyvin ohi, kun ei ole jänis kannustamassa mukana :D ja koska vauhti alkoi hidastumaan eikä kuunnellut ohjeitakaan, kun käännyttiin oikealle ja autotielle.. Tosin kääntyi kyllä nätisti, mutta minä jouduin kääntymään ensin ja kiskaisemaan Mörköä oikealle.. :O

Sittenpä päästiin taas hienosti vauhtiin, mutta päätin tehdä typerän kierroksen yhdellä vasta-aloitetulla asutusalueella, jossa ei kyllä hirveästi häiriötä ole, mutta ei olla siellä käyty vetojutuissa kääntymässä.. Siellä olikin tie vielä niin jäinen, etten uskaltanu vauhdilla mennä, eikä Mörkö kyllä edes yrittänyt kauheasti enää vetää. Meni edellä hienosti alkupätkän. Siellä oli tarkoitus kääntyä liikenneympyrästä takaisinpäin ja lähteä kotiinpäin. Siinä ympyrän puolivälissä alkoi mennä ihan pipariksi koko vetäminen, liina oli ihan löysällä, teki mieli mennä penkkaan, katteli taaksepäin koko ajan, tuli pyörän viereen pomppimaan... :O

No kun pääsin sieltä jäältä pois ja päästiin takaisin pyörätielle, samalle josta oltiin tultukin, niin yritin kauheasti kannustaa menemään eteenpäin. Pieniä pätkiä veti hitaalla ravilla, mutta suurimmaksi osaksi käveli eteenpäin ja jos en yhtään polkenut apuna, niin oli aina pysähtymässä.. -_- Ei mitään tenhoa veto käskyllä!! :D Jäniksen kanssa yleensä kiihdyttää tai reipastuu kun sanon vetokäskyn.

Mentiinpä me hetken aikaa silläkin lailla, että minä poljin sitten rivakammin pyörällä, ja mentiin melkein vierekkäin O_O Liina on myös ollut pyörän kanssa aika pitkä, tuntuu jotenkin turvallisemmalta näin alussa varsinkin että on reagointivaraa siinä edessä :P Mutta tein sitten niin että yritin pitää liinan tiukalla, otin kädellä lyhyemmäksi ja koitin pitää vetovastusta siinäkin kun melkein vierekkäin mentiin.

Loput parikymmentä metriä tuli kummasti vetointoa lisää, veti hienosti itsekseen, kun tietää että saa hyvää juomaa kun pääsee omalle pihalle :S Siihenhän se pysäytti mihin yleensäkin ollaan parkkeerattu x)

Loppumatkasta yritti kerran hankeen hypätä, en antanu jäädä nuuhkimaan, mutta ilmeisestikin tälläkin kertaa olis torttuhätä ollut, koska sitten jäähyttelylenkillä melko piakkoin teki kasat.. Miksi ei voi tehä sillon alkuverryttelyn aikana!!?? :/ Matka tällä kertaa kuitenkin oli ehkä 1km korkeintaan, että pitäs nyt jaksaa mennä asioimatta tuollanen pätkä x)

Ei muuta ku uudelleen kokeilemaan!

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti