perjantai 19. lokakuuta 2012

Mörkön vetoharkkailut


Tämä kuukausi on startannut jo melko vetoisesti, tai miten se nyt sanotaan.. :D No kuitenki, ihan oikeesti! Ollaan käyty jo vaikka miten monesti ihan vaan kahdestaan vetolenkillä Mörkön kanssa! Ja se on IHANAA!!

Viikolta 40 kerroinkin aiemmin, tiistain ensimmäisestä onnistuneesta kahdenkeskisestä lenkistä. :)

Tässä on siltä viikolta vähän taulukkokuvaa:


Sports Tracker listaa reenit alhaalta ylöspäin, ylhäällä siis tuorein reeni. En tiedä voiko sitä vaihtaa, mutta ajattelin että mitäpä väliä sillä edes on, eiköhän jokainen tajua päivämäärästä kuinka luetaan. Sen verran pitää sanoa, ensinnäkin, että joillain kerroilla minä unohdan laittaa trackerin päälle alussa.. ehditään mennä muutamasta kymmenestä metristä jopa pariin kilometriin, ennen kuin se muistuu mieleen x) Ja yleensä se on jo ennen lenkkiä laitettu valmiiksi eikä tarvitsisi painaa kuin Aloita :D Mutta olen minä sitten siinä muistin vaiheessa päälle laittanut, tuleepahan jotain tietoa silti vauhdista ja matkasta ym. vaikka ei reenistä kokonaisuudessaan..

Toinen tulkinnallinen asia, tuo "vuoripyöräily" tarkoittaa pyörä+valjaat=vedetään ja jos on pelkkä pyöräily, se tarkoittaa hihnapantalenkkiä pyörän vieressä ravaten.. Sitäkään en löytänyt, että olis saanut nimetä ihan itse nuo reenit, tosin muistiinpanoja niihin voi lisätä, yleensä en jaksa.. x)

Tämän viikon matkat pitää varmaan aika hyvin paikkansa. 3x vetoreeniä ja 1 x pyörän vierellä. Ja miettikääpä, Mörkö veti jopa tuon pidemmänkin vetolenkin tosi hienosti! Vauhtiakin on ollut melko kivasti.. :D

Vko 41 kuva:


Viikon ekasta reenistä tuli vahingossa vähän liian pitkä, kun mentiin osittain erilaista reittiä, eikä matkaa ollut erikseen mitattuna. Siinä huomasikin, että vielä ei varsinaisesti se vetäminen ja työskentely ole avautunut. Kun väsyttää tai ehkä enemmänkin, kun ei huvita, pysähdytään. Löntöstellään. Kiinnostelee hajut ja kaikki muu. Pienen ojasta juomistauon jälkeen matka jatkui kuitenkin kohtalaisen hyvin. Lisäksi muistaakseni alkumatkasta mentiin aika kovaa vähän pidempi pätkä. Oon antanut Mörkön itse määritellä vauhtinsa, ja ainoastaan askellajin muutokseen liittänyt käskyjä sitä mukaan.Jos alan jarrutella ja väkisin hidastaa vauhtia, lähes aina alkaa peitsaamaan, eikä vaihda vielä raviin käskystä. Joten annan yleensä itse vaihtaa askelen ja silloin siirtyy useimmiten ravaamaan oikein. Peitsaa silti välillä.

Viikon toinen vetoreeni olikin sillä lailla erilainen, että tarkoituksena oli saada kuvattua tuota etenemistä. Erityisesti sitä, milloin alkaa peitsaamaan. Oonkin katsonut jo aiemmin, että voi ravista vaihtaa peitsaukseen esim. kuoppaisen tien kohdalla = tasapaino. Syynä on varmaan väsymystäkin, vaikka ei olisi fyysistä, niin henkistä. Ei ehkä enää oikein huvita. Voi olla myös fyysistäkin väsymystä. Tuntuu vaan, että eikö me olla kuntoa kohotettu silti aivan tarpeeksi, ennen vetämiseen siirtymistä? Pari kuukautta pyörän vierellä lenkkeilyä alkaen 3-4km ja viimeisien viikkojen aikana 8km, 1-3 krt/vko (useimmiten 3krt). Lisäksi useita kertoja viikossa vapaana juoksuttamista. Mutta voihan se olla, että kunto ei silti ole kohentunut ja vaikka vetäminenkin aloitettiin 2-3km josta ollaan edetty 8km matkoihin, se on ollut liikaa. TAI sitten on vaan kyse motivaatiosta jne. :P

Noh, tässä kuitenkin vetopätkät. Alussa on tyhjää eripituiset määrät, lopussakin on varmaan mustaa. En jaksanut tutkia kuinka video pätkitään.

Ensin menomatka:


Sitten tulomatka:


Ja sekin tässä esimerkin kuvaamisessa meni vähän piloille, kun Mörkö ei mennyt kuten on normaalisti kahden kesken mennyt. Vilkuili tiuhaan tahtiin olkansa yli, että eihän kisakaveri l. jänis vaan pääse edelle! Ja mies kun yritti pyöräillä takaviistossa/vierellä kuvaamassa x) Mörkö päätti sitten pitää kovaa tahtia yllä siihen saakka että väsymys oikeasti iskee. Ja vaikka tuo matka olikin noinkin lyhyt, ei sentään jaksanut laukata täysillä reilua paria kilsaa x) Huono kunto? x)

No, semmonen vetoreeninkuvausreeni nii sanotusti.

 Vko 42, eli tämä viikko, vielä vähän kesken mutta laitetaan nyt kuitenkin jo tehdyt reenit ylös:


Ja koska tuo toissapäiväinen reeni on tapahtunut jopa vasta aika äsken, minä muistan, että unohdin laittaa trackerin päälle. Joten oikea matka on 8km, ja alkupätkä siis on jäänyt uupumaan. En tiedä kuinka olisi vaikuttanut tuohon keskinopeuteen, koska alussa sitä vauhtia on yleensä paremmin. Mutta paljon oli hidastelua kyllä ihan kokonaisuudessaankin havaittavissa.

Ihan ensi alkuun, lähdimme ensimmäistä kertaa suoraan kotipihalta. Siinä tulee reilun kilsan verran asfalttia toiseen suuntaan, ja alle kilsa jos lähtee toiseen suuntaan.. Mutta päätin että voin minä välillä lyhyen asfalttipätkänki mennä. Ihan alkuun ohitimme ihmisperheen (naapuri oli juuri kävellyt pihatien ohitse ennen kuin päästiin liikkeelle), sitten tuli risteys, käännyttiin ja keskellä tietä kyhnötti kissa. Onneksi oli meidän kissa, eli tuttu kissa, ja pysyi myöskin paikallaan. Mörkö meni OHI! Hetken päästä tuli vielä koirakon ohitus, ja vaikka Mörkö selvästi kiihytti vauhtia huomatessaan koiran, minä annoin mennä pitkällä liinalla vetäen, ja sitten vain valmistauduin tulevaan.. hoin ohi muutaman kerran, viimeinen hieman ärähtäen ja nykäisin kai liinastakin pikkuisen. Meni oikein hienosti ohi. Vastaantuleva koira kun meni vieläpä keskellä tietä.. :P

Koirakon ohituksen jälkeen tulikin sitten joku semmonen haju pientareella, että äkkipysäytys ja minäki säikähin ja jarrutin että ei mee liina renkaaseen ja revin koiran mukaan ja komensin eteenpäin. Tiesin että Mörköllä oli Iso Hätä, mutta ku sen pitäis nyt oppia oikeasti tekemään se siinä ennen lähtöä kun käydään asiointikierroksella. Käskytin aina etenemään ja kun oltiin n. 1km menty, yritin pysähtyä ja käskeä asioimaan. Ykkösen Mörkö osaa hienosti käskyllä tehdä. Jatkoimme matkaa ja eiköhän se sitten pysähtynyt ihan heti kohta uudelleen asioimaan. Kauheaa nipottamista mutta kyllä minä haluaisin opettaa, että kesken kaiken ei sentään äkkipysähdytä paskomaan, ei se oo turvallista musherille eikä koiralle. x)

Alkumatka meni kuitenkin ihan ok. Sitten tuli mateluvaihe päälle, varmaan kai siinä sellaisen 4km tuli köpsyteltyä kävellen, minä yritin hidastella mahdollisimman paljon pyörän selässä, että liina pysyis tiukalla. Tällä kertaa en myöskään auttanut "ylämäissä", tarkoittaen erittäin loivasti ylöspäin viettävää tienpätkää, ei voi mäeksi edes sanoa. Mörkö meinasi heti alussa pysähtyä, kun ilmeisestikin tuli raskaammin vedontunne. Kannustin vain eteenpäin. Hyvä opetella tämäkin, että joskus tulee raskaampia esteitä mutta jos käsketään vetää niin silloin vedetään. hmm... :D

Viimeset 2-3km mentiin reippaammin. Vauhtia tuli lisää kun nähtiin lehmiä laiduntamassa. Olivat vieläpä ihan tien vieressä. Vaan ei Mörkö pyrkinyt yhtään pientareelle tällä kertaa, katsoi vaan ja meni ohi :) Hieno poika! Sitten tuli koirakon ohitus, olivat viereisellä pellolla touhuilemassa. Se oli vaikein ohitus, siinä meinattiin lähteä sivulle.. Mutta päästiin ohi sitten kuitenkin melko kunnioitettavasti. Ohituksen jälkeen tuli taas sellanen äkkistoppi että en minä ehtiny reagoida siihen yhtään x) Mörkö juoksi suoraan tienvarren puskaan nostamaan jalkaa. Kai sen piti terveisiä jättää sille ohitetulle hurtalle.. Olin ihan kiukkuinen ja kiskoin tylysti Mörkön mukaan. Käskin eteenpäin ja loppumatka mentiinkin melko reipasta ravia kotiin asti. Ja siitä loppumatkan reippaasta ravista tuli mieleen taas, että eipä se väsyneeltä vaikuttanut... Mutta mistäpä tuota tietää.

Loppuun vielä, erittäin herkullinen kuva.

Mörkön juotto :DD
Ei, emme tarjoile koirallemme palkaksi yrjöä. Nyt on juottoliemen mausteena ollut jauhelihaa tai lohta. Molemmat uppoaa erittäin hyvin. Tonnikala maistui aikansa, vaan sitten se alkoi jäädä kokonaan juomatta. Muutenkin olen huomannut, että ei Mörkö enää ole niin namien perään, mitä pennumpana. Joku hyvin Erityinen Herkku kelpaa, mutta jos jotain muuta jännää on tekeillä, namilla ei saa huijattua huomiota pois.. Joskus kuppiinkin on jäänyt ruokaa syömättä.. Nyt kuitenkin juotot maistuu taas hyvin, näillä uusilla mauilla. Siitä en tiedä, esim. lohen kohdalla, onko se hyvä vaihtoehto juotossa, mutta mauksihan sitä pieni palanen vaan laitetaan. Palautusjuomaisesta vaikutuksesta en osaa sanoa yhtään mitään, kaippa semmosiaki pitäis kuitenki nyt miettiä, kun käydään melko säännöllisesti vetämässä jo.

-M


2 kommenttia:

  1. Niin kateellisena lueskelen teidän vetotreeneistä. :)Harmittaa kun on nyt jäänyt treenit vähälle niin muuton kuin oman voinninkin takia... Mutta jospa se taas tästä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se siitä, ja muutoksiahan tapahtuu elämässä jatkuvasti! :)

      Nyt meitä jo ehkä vähän kelpaa kadehtiakin :D Oon ollut niin ylpeä tuosta turjakkeesta, en ymmärrä mitä on tapahtunu, mutta koen tämän tosi isona edistysaskeleena meidän kohdalla! Niin haastavaa tuo vetämisen opettelu on meille ollut :D Tosin ei se vieläkään ihan hallussa ole, mutta nyt jaksaa taas yrittää kun on saanu hurjia onnistumisia! :)

      Teillähän on vetoharkat edistyny meidän touhuun nähden aivan loistavasti :D Kunhan talvi tulee ja muuttohommatkin on saatu alta pois, teilläki on tiedossa varmasti mukava reenikausi vetämisen puitteissa :)

      Poista