maanantai 25. heinäkuuta 2011

Elmeri oli aika kiva!

22.7 perjantaina käytiin ystäväpariskunnalla kylässä, Oulussa taas kerran, kerrostalossa. Nyt ei pelottanut oikeastaan ollenkaan, ehkä pari ensimmäistä askelta oli varovaisempaa (siis rappukäytävässä), mutta sitten jo meni tavalliseen tapaan. Portaatkin nousi ja laskeutui ihan itse, hihnasta tosin pidin kiinni ettei pääse rymistelemään kumpaankaan suuntaan ihan holtitonta vauhtia.
Nuuhkitaan aika rauhallisesti....
Vierailu meni oikein hienosti, ja ensimmäisen kerran otettiin uusiin ihmisiin tutustuminen luvan kanssa. Eli siis Mörkö ei päässyt vedättämällä tervehtimään ihmisiä, vaan odotin että vähän rauhottuu ja hain katsekontaktia, jonka jälkeen annoin luvan tervehtiä ihmisiä. Meni tosi hienosti! Tämäkin olisi sitten tulevaisuudessa mukavaa jos suinkin toimii, koska tottakai mukavampaa on sekä minulle itselleni että vieraille (siis meidän ystäville) ihmisille, ettei mammuttimainen Mörkö riehakkaasti vedä/juokse suoraan syliin.. :)
Elmeri on mukava katti!
Kun oli sitten ihmisiä siinä tervehditty, niin huomion pystyi jo vähän keskittämään erääseen nelijalkaiseenkin asukkaaseen.. Eli kisumirriin :) Ystävilläni on kaksi maatiaiskollia, joista toinen sai olla meidän seurana ja johon Mörkö sai tutustua turvallisehkosti, toinen kolli oli suljetun oven takana... X) Ihan hyvästä syystä oli siellä, kun kokeeksi jossain vaiheessa otettiin Lenni meidän seuraan, mutta sieltä kuului hetimmiten murinaa ja sitten jo Mörkön tullessa lähemmäs pientä puolustusrefleksiäkin ilmeni.. Jotenka Lenni pääsi takaisin turvalliseen huoneeseen oven taakse.. Mutta Elmeri kisuliini oli niin rauhallinen ja oikein kiinnostunut Mörköstä, kuten Mörkökin oli kiinnostunut Elmeristä ^^ Aika hienosti Mörkö osasi olla Elmerin kanssa, välillä meinasi innostua liikaa mutta rauhottui hienosti tarvittaessa... :D

Taas kerran kuvamateriaalia tuli vähän ja ei kovin onnistunutta.. :D Nopeita tilanteita, joissa sitten oma keskittyminen meni ensisijaisesti rauhan vahtimiseen, ja jossain välissä vähän kuvia sai näpsästyä.. :)

Käytiin myös kävelylenkillä taas, ja voi mahoton ku on se vaan paljon haastavampaa käyttäytyä hyvin hihnassa ku on seurana joku muuki ku mami! O_O Ja ohiteltiin sitten joitain koiriakin, kovasti yritän saada Mörkön huomion pois koirasta eli siis ohittamaan sievästi vieraan koiran, mutta en ehkä kovin hyvällä menestyksellä vielä.. :D

Ja taas kerran eräs rouva ihasteli Mörköä <3 Onhan se ihana komea poika! No sitten se rouva taas lupaa kysymättä alkoi kutsumaan Mörköä luokse ja taas kerran sanoin että ei me nyt tervehditä.. Niin sitten se rouva, jota en tunne laisinkaan, päätti kuitenkin jäädä meidän viereen kävelemään pyöränsä kera ja huusi miehelleenkin että "tule katsomaan miten ihana koira!" , ja minä joka askelen välissä pysähdyin kun Mörkö veti jne.. Rouva osasi hienosti odottaa vieressä että matka jatkuu! XD

Tuo pariskunta oli ystävien naapureita, joten saatteli rappukäytävään asti meitä, ja sitten vielä ennenkuin päästiin sinne ulko-ovelle asti, mies kävi edeltä hakemassa heidän oman koiransa siihen, ulko-oven eteen tien tukkeeksi. Olisivat suoraan antaneet koiransa tulla tervehtimään, ellen olisi kieltänyt heti kun asian tajusin. No ei siinä mitään, he jäivät paikallensa, koira vedätti meitä kohti siinä paikallaan.. Odottelin josko he väistäisivät jotta päästäisiin etenemään... eih, siinä vain tien tukkeena olivat paikallaan :D Piti sitten ihan sanomalla sanoa, että väistättekö jotta päästään menemään ohitse? :D Sitten veti koiransa pois edestä. Mutta eihän ihmiset voi aina tajuta tällasia mitättömyyksiä, joista minä nipotan minkä kerkeän.. :)

Näin koiran omistajana alkaa ymmärtämään miten vaikeaa/haastavaa voi olla koiran kanssa muiden koiraihmisten lähellä, joilla on erilainen näkemys kasvatuksesta ja koulutuksesta jne.

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti