lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kaikenlaista

Uusia asioita riittää mihin totutella. Onneksi oon kesälomalla, niin jaksaa hyvin! Ja kyllä mieluisaa puuhaa jaksais vaikka ei lomaakaan olis. :)

Kissojen kanssa on tullut päivien mittaan onnistuneita nuuhkimisia, vaikkakin jos Mörkö innostuu menemään kohti tomerammin, niin kissat juoksevat pois. Mikä sitten taas innostais Mörköä lähtemään perään, mutta tähän mennessä on aina hienosti uskonut kun sanon "nätisti", tai mainitsen ihan vain nimeltä. Jää siis paikalleen tai hidastaa vauhtia.
Keskiviikkona oli oikeinkin onnistunut kohtaaminen Inkan ja Mörkön kanssa, kun Inka tuli miukuen minun ja Mörkön luokse. Kumarruin Mörkön viereen ja käsi oli valmiina pannalla, Mörkö istui tosi nätisti ja odotteli vain että misu tulee lähemmäs nuuhkittavaksi. Kun Mörkö sitten siinä istui niin hiljaa liikkumatta, niin kisuhan päätti että noh, tätähän voi vaikka mennä puskemaan! Ja siinä se ehti vähän aikaa puskea rinnuksien kohilla Mörköä, kun Mörkö hoksasi että "hei, tämä kaverihan on suoraan minun suuni alapuolella! Haukkaanpas!" :D ja sitten se muka haukkasi, ja kissa pomppasi vähän kauemmas, ja katseli nyrpeänä hitaasti poispäin löntöstellen.. Kissa ei siis sähissyt, pörhistellyt tai murissut! :)
Onnistunut nuuhkinta.
Parin päivän aikana ollaan alettu tutustumaan harjaamiseen. Kahtena viime päivänä kokeiltiin vain kerran, eli siis kahdesti yhteensä. Molemmat kerrat oli sellaista huutamista, siis koiralta. Yritti päästä pois ja sattui niin kamalasti! En painanut harjalla ollenkaan, ja lopuksi harjasin harjan selkäosalla, eli en piikkipuolella. Silti tuli huutoa :) Kun oltiin harjailtu hetki, Mörkö pääsi pois vasta kun oli hiljentynyt ja rauhoittunut. Sitten sai myös namia. Tänään sitten ystävä antoi taas hyviä neuvoja eri tilanteisiin, ja sanoi että näitä juttuja pitää toistaa useita kertoja päivässä... hmmm... :D Joten tälle illalle sitten harjasin pari kertaa Mörköä pienellä leikkitauolla, ja jo ensimmäinen kerta sekä toinenkin, meni niin hienosti että! Mitä tässä välissä on tapahtunut?? XD Ehkäpä asiaa auttoi myös se, että aloitin harjaamisen heti haukottelemalla isosti (Tämäkin oli yksi vinkki) :D

Tänään Mörkö jäi myös ensimmäistä kertaa yksin kotiin n. 7h ajaksi. Aamulla annettiin rusto pureksittavaksi raksujen tilalta, ajateltiin että siinä riittäisi ainakin joksikin aikaa mieluisaa puuhaa. Kun sitten tulin kotiin, kuulostelin ulko-ovea avatessa millainen mölinä alkaa. Oli aivan hiljaista. Mietin että nyt siellä on joka puolella shaissee ja Mörkö on tukehtunu johonkin luunpalaan X) Avasin kodinhoitohuoneen oven ja siellä ihana suloinen vauva odotteli nätisti ja heilutteli häntää! Heti toki sai muutaman namin suuhunsa, ja samantien mentiin ulos, ja tuli iiiiiisot pissit. Ainoat sotkut sisällä oli kahdet pisut ja sanomalehtiriekaleet :) Mörkö sai myös uuden lelun heti palkaksi yksinolosta, vanhan lasten jalkapallon :D
Uusi lempparilelu, ulkona ja sisällä!
Mörkö on meinannut nyt parin viime päivän aikana alkaa vähän kovempaa ja sinnikkäämmin puremaan käsiä, jalkoja ja vaatteita, sisällä ja ulkona. On ihan tuttua käyttäytymistä mitä on tavannut ystävien koiria pentuina, mutta on se vaan niin tympeetä! Koitin sanoa ei, ärähtää ja murahtaa, siirsin kauemmas, siirsin pannasta kauemmas, yritin tarjota lelua tilalle jne. mutta eiiiiii aina vaan uudelleen käteen kiinni. Taas ehdin tähänkin jo vinkkejä kysymään, niin tottakai sen jälkeen tuntuu että ihan ärähtelykin alkaa jo toimimaan. Paljon yrittää edelleenkin, mutta alkaa uskomaan jo.
Suurin osa päivästä nukuttiin terassin oven edessä.
Perjantai oli sitten outo päivä Mörkölle, kun putkimies teki kodinhoitohuoneessa hommia, ja Mörkö ei sinne päässyt ollenkaan. Oli aika ihmeissään. Oltiin melkein koko päivä ulkona, Mörkö sai jokaisen ruuan ulos, tosin ei häkkiin. Harmi kun häkki ei edelleenkään ole valmis. :( Huonosti suunniteltu on puoliksi valmis.. Pohja on siis vielä kesken.

Huomenna kuitenkin totutellaan häkkiin, toivottavasti ei sada ainakaan ihan kaatamalla.. Minun toive! Jatketaan myös harjausharjotuksia, ja taidetaanpa ekaa kertaa yrittää kynsien leikkaustakin, huiii.... Jännittää! Siinä aloitankin toistokerrat samantien :)

-M

2 kommenttia:

  1. Moi ja kiva, jos vinkeistä on ollut apua! Mörkö-rassu yritti saada kisuista painikavereita : ) Joko siellä on edistytty sillä rintamalla? Teillä on kyllä mennyt hienosti pikkuisen mölymuutin kanssa!

    VastaaPoista
  2. Kyllä vinkeistä on apua, kunhan van muistaiskin aina ne kaikki hyvät vinkit oikeissa tilanteissa! :D Kissarintamalla on edistytty sen verran, että Mörkö kovasti haluais leikkiä ja yhdet pienet räpsyt sain käteeni kissalta, jotka oli tarkotettu Mörkön nokkaan.. :D Välillä tulee onnistumisen tunteita ja välillä epätoivosempia olotiloja.. :) Koitanpa tänään päivittää blogia!

    VastaaPoista