torstai 28. heinäkuuta 2011

Ensimmäinen rokotus ja kurssitodistus

25.7 Maanantai

Blogipostaukset ei tule ihan ajallaan... On niin kiireistä tämä lomalaisen elämä! Joten tarinoinnit tulee vähän tällä lailla jälkikäteen.. :)
Ennen lääkärille menoa poseerattiin taas vähän..
Aamulla oli heti kahdeksaksi lääkärille aika varattuna, ensimmäiseen rokotukseen. Päätettiin käydä Akuutissa, kun siellä pääsee sitten kolmesti pentutapaamisiin kaksi viikkoa rokotuksen jälkeen. Mentiin Mörkön kanssa ensimmäistä kertaa Oulun keskustaan. :) Tosin ei siellä oikeastaan mitään härdelliä ollut, lieneekö sitten heinäkuussa lomalla iso joukko ihmisiä.. Mutta oli siellä kuitenkin ohikulkijoita, ja muutamia muitakin koiria nähtiin. Saatiin harjoitella hihnakäyttäytymistä häiriötekijöillä X) Kovasti olis karvaset kaverit kiinnostanu, ja yritin sitten napakasti aina puuttua oikeaan aikaan, kun meinasi suunnata kulkunsa epähaluttuun suuntaan.. Jospa se pikkuhiljaa sitten tuottais tulosta, ja pääsis ohittamaan rauhallisesti muut koiratkin. :)
"Hyvä pissa!" :D Kamera sattui olemaan valmiiksi esillä ja päällä hädän tapahtuessa..
Lääkärin luona meni sitten oikein hyvin, nostin Mörkön siihen tutkimuspöydälle. Lääkäri vähän jutusteli ja kopeloi Mörköä sieltä täältä. Mörkö oli oikein nätisti kyllä siinä, toki pidin hihnasta/pannasta kiinni koko ajan. Sitten kun lääkäri tökkäsi piikin niskaan, niin sitä ennen antoi muutaman raksun Mörkölle naposteltavaksi, ja niinhän siinä kävi, ettei Mörkö huomannut ollenkaan mitä tapahtui :D Ruoka oli hyvää X) Sillä oli kyllä varmasti aika nälkäkin, kun ei oltu aamuruokaa vielä annettu. Ajateltiin että ehtisi niin vähän aikaa mennä ennen automatkaa, ja jos rokotuksestakin voisi tulla huono olo.. Hyvin Mörkö jaksoi kuitenkin, ja nameja (eli penturaksuja ja kanalastuja) tarjoiltiin kuitenkin vähän väliä :)
Automatkalla pitää tähystellä..
Sitten vihdoinkin pitkän odotuksen jälkeen päästiin tuossa samalla esittelemään hammasta lääkärille. Tällä hetkellä se näytti hyvältä, mutta lääkäri sanoi että se voi aivan yhtäkkiäkin sitten tulehtua. Juteltiin sitten että kun ei tiedetä vielä mitä kaikkea halutaan/innostutaan koiran kanssa harrastamaan, niin olisi se mukavaa ettei tietyt mahdollisuudet sulkeutuisi pois mahdollisen huonon rautahampaan takia. Jos ei varmuudella innostuta näyttelyistä tai mihin muuhun tuo hammas vaikuttaakin, niin sitten olisi ihan sama vaikka ei kulmahammas olisikaan ihan tiptop kunnossa, kun koiran elämään se ei kuitenkaan vaikuta. Mutta hammaslääkärin konsultaation jälkeen päätettiin että leikataan maitohammas pois, eipähän tarvitse pelätä tulehtuuko vaiko eikö..

Hintaa tuolla leikkauksella on parisensataa euroa, että vähän meinasi harmittaa ettei olla vielä saatu vakuutuksia kuntoon, mutta toisaalta oltiin jo päädytty siihen, ettei otetakaan hoitokuluvakuutusta. Noh, tuossa siitä olis ollut jo hyötyä, ja heti alkutaipaleella.. :) Mutta eipä se auta enää jos oltaisiin se otettu, kun hammas katkesi jo pari viikkoa sitten. Tosin voishan sitä jotain muutakin vielä sattua.. :D No ei auta sitä märehtiä ja murehtia :D

Leikkaus on kuitenkin varattuna tuonne tiistaille 9.8. Informoin sitten miten sen kanssa sujuu. 
Käydään jalottelemassa..
Akuutista lähdettiin sitten kohti kotia, matkan varrella pysähdyttiin Cramolta vuokraamassa läpsytin, sellainen maantiivistyskone.. :) Mörkö sai joka pysähdyksellä juotavaa ja pääsi jaloittelemaan. Tulipahan siinäkin erilaista ympäristöä nähtyä! Trukkeja, rekkoja ym!

Kotonakin oli tiedossa muutoksia, kun autotallia varten tuli kaivuri töihin. Kaivuri ajoi välillä aika läheltäkin Mörkön ulkotarhaa, mutta ei se tuntunut kovin pelottavalta.. Oltiin käyty tutustumassa kaivuriin ennen aloitusta :) 
Jo vain etenee nopeasti!
Me ei miehen kanssa jaksettu enää yhtään hyötyliikuntaa, joten ollaan tarhan pohjan osalta odoteltu tuota kaivuria siirtämään loput sorat.. Suurin osa sorasta, tai vähintäänkin puolet, tuli kärrättyä kottikärryillä tuolta tontin etuosasta.. No ei se kärrääminen ollu mitenkään raskasta, mutta se lapioiminen oli ihan tehokasta liikuntaa X) Kaivuri toi 3-4 kauhallista soraa tarhan pohjalle, ja minä sitten tasoittelin sen soran suunnilleen hyvin.. Mörkö sai sillä aikaa olla terassilla varjossa hihnassa kiinni. Tuli samalla taas kerran harjoteltua sitä, että vaikka jääkin johonkin kohtaan yksin kiinni, niin sieltä myöskin pääsee pois. :) Tuota pitäis harjotella useammin erilaisissa paikoissa.. Sittenpä Mörkö pääsi omaan tarhaan takaisin, eipä tuo tainnut huomata kovinkaan suurta eroa :D
Vielä tähystystaso/varjo/sateensuojajuttu puuttuu..
Sittenpä oli iltapäivällä viimeinen kerta pentukurssia. Saavuttiin hyvissä ajoin taas paikalle, joten päätin napsia muutaman valokuvan reenipaikasta.
Meidän reenit oli aina tuolla kontin takana.. X)
Rengasta ja siltajuttua kokeiltiin.
Molemmista putkista menty, myös sellasesta kangasputkesta.. :)
Nuo agilityjutut oli siellä kentällä, kun siellä pidetään kaikenlaisia kursseja. Meillä ei ollut mitään agilityjuttuja, mutta kokeiltiin paria putkea, ja yhdessä kuvassa olevaa siltaa. Luulen että niiden tarkoitus oli enemmänkin sitä suhteen luomista, luottamusta, rohkeutta ja uusia kokemuksia.. :)
Hienosti malttaa! :)
Viime viikolla käytiin yhden kerran sisähallissa pitämässä reenit. Siellä kävi luoksetulon kanssa juurikin niin, ettei Mörköllä ollut yhtään intressejä tulla minun luokseni, vaan meni suorilta tervehtimään kaikkia muita.. X) Ja juuri tuolla kertaa rohkaisin mieleni ja päätin luottaa Mörköön, kun aiemmin ulkokentällä reenatessa se oli tullut niin hienosti suoraan minun luokseni :D Joten otettiin siis hihna pois.. No niin, toisella kokeilukerralla oli sitten hihna käytössä, ja ohjaaja joutui seuraamaan Mörköä pitkän matkaa, melkein minun luokse asti, ennenkuin Mörkö hoksasi että jaahas, mami kutsuu!!! XD 

Mieskin ehti yhden kerran mukaan katsomaan reenejä.
Jännä halli..
Pitää nyt vielä kertoa että hallin pihalla, ulkona siis, otettiin sitten ensimmäistä kertaa luoksetuloa nurkan taakse, ja se onnistui hyvin :) 

Viimeisellä reenikerralla luoksetuloharjotuksessa Mörkö tuli taas hienosti luokse, oli heti alussa mahdoton hinku päästä liikkeelle, kun juoksin poispäin ja kutsuin ja vinguttelin lelua :D Ulisi ja pomppi ja irti päästyään juoksi vauhdilla suoraa päätä luokse <3 Muutenkin meni tosi hienosti joka harjotuksessa niin, että huomio oli kiinnittynyt minuun (tai leluun/namiin). Tosin oli energiaa ehkä liikaakin, kun oli tavallista enemmän näykkimistä ja puremista :S Yhdessä välissä meinasi pariin kertaan takapuolestakin minua napata... :S

Jokatapauksessa reenit on menny kokonaisuudessaan aina hienosti, omalta osalta täytyy taas kerran sanoa, että reenipäivien välissä olisi pitänyt useammin harjotella kurssilla opittuja juttuja. Harjotukset oli isolta osin remmikäyttäytymistä eri tilanteissa (kävellessä, ohittaessa jne), rauhottumista, käsittelyä jne..
Ensimmäinen todistus <3 !!!!
Ja viimeisen tunnin lopuksi pidettiin todistusten jako! :D Olin kuin ylpeä mami! <3

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti