tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kauheuksia ja ihania juttujaki

Tädin ekan visiitin tuliaiset kelpasi.
Ihan alkuun vielä palaan edelliseen blogipäivitykseen, eli alhaalla kuvaa vierailusta veljen luona Oulussa. Kovin hyvin ei maisemat nyt kerro millaisessa ympäristössä oltiin, eli kerrostalolähiössä.. :) Siellä oli myös se pelottava kerrostalon käytävän lattia!
Vähän vinkulelulla malttoi leikkiäkin.
Kyläpaikassa osattiin myös levähtää hienosti.
Kun sitten lähettiin kotiinpäin, oli täti tuonut sillä aikaa meille lisää tuliaisia! Harmi kun oltiin poissa kotoa just silloin :( Mutta Mörkö sai uusia leluja  ja mukavan pienen taljan. :)
Nuuhkitaan uusia leluja..
Alkuviehätystä :D
Taljaa on kiva riepotella, ja sen päällä on mukavaa torkkua, leikkiä leluilla ja syödä herkkuja! Tädin tuomissa leluissa oli mukana pari pehmeää vinkuleluakin, joista minä en itse huomannut että ne vinkuu!! Olipa hassua sitten kuulla yhtäkkiä lelun vinkunaa, kun olin itse jo siirtynyt muihin puuhiin ja Mörkö jäi vielä leluja tutkimaan. :) Sittenpä niitä jaksettiinkin taas vingutella :D
Takapihalla talon varjossa ollaan paljon päiväsaikaan..
Heti edellisen blogipäivityksen jälkeen, seuraavana aamuna eli 13.7 keskiviikkona tapahtui kauhistuttava asia ulkoillessa! Säikähin itse kauheasti mutta Mörkö otti tilanteen tosi hienosti! Reipas poika <3

Oltiin siis aamu-ulkoilulla, tuossa omalla pihalla jo touhuamassa, ja Mörkö päätti mennä tutkimaan sellaista pajupusikkoa. Sieltä ei sitten olis ollenkaan huvittanut tulla pois, ja kun Mörkö oli hihnassa, niin päätin että vedän sen sieltä pois. Vedin omasta mielestäni ihan sopivasti, en mitenkään rajusti tai täysillä, mutta kun Mörkö sieltä sitten tuli pois ja kääntyi siis pää minuun päin, niin nuoleskeli oikeaa suupieltään siihen malliin, että havahduin siihen heti. Samantien katsoin hampaat, ja kas niin oikea yläkulmahammas oli katkennut :( Mörkö parka!

Se oli myös lohjennut selvästi ikeneen päin, ja sitten päivän aikana ruokaillessa/pureskellessa siitä irtosi lisää hammasta.. Soitin sitten pannarissa heti lääkärin vastaanotolle, ja sieltä vain sanottiin että ei tarvitse tuoda, koska se on maitohammas, ja tipahtaa sitten itsekseen pois. Jos ruoka maistuu eikä muutenkaan mitenkään vaivaa hammas, niin kaikki on ok. Ruokahan maistui heti ihan samaan tapaan, ja muutenkin leikki ja käyttäytyi kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Ekan päivän aikana verta jonkun verran vuoti, mutta sitten sekin onneksi loppui.
Hampaiden katsomisesta on saatu extra paljon käsittelyharjotusta, sattuneesta syystä..
 Kova tarkkailu oli ja edelleenkin on, ettei näy tulehduksen merkkejä, ja onpa sitä sitten käynyt katsomassa täti ja on sitä esitetty pentukurssin ohjaajallekin :D Lähinnä varmuutta itselle, että osaa katsoa oikein. Tällä hetkellä siis kaikki vielä hyvin, ja itsekin alkaa jo toipumaan tästä asiasta henkisessä mielessä! :) Mörköhän selvisi tilanteesta aika lailla samantien :D Ja pääseehän tuota esittelemään ihan lääkärillekin viikon päästä, kun käydään rokotuksessa. :)

Seuraavaksi sitten pitää kertoa mukavempia juttuja, kuten esimerkiksi tällainen pieni asia, jonka huomasin ehkä noin viikko sitten; Mörkö osaa todella hienosti hypätä sellaisten "peltikourujen" yli, jotka johdattaa sadeveden talonnurkissa kauemmas talosta. Tuo on siis sellainen meidän oma tilapäinen ratkaisu, kun lopullinen menetelmä on vielä keskeneräinen. Alussa kun Mörkö tuli meille, ne oli kauheita esteitä ja piti suunnilleen itkeä jos minä kävelin sellaisen yli.. Piti alussa aika pitkään kiertää ne, ja siis ihan näyttää Mörkölle, että nämä todellakin voi myös kiertää, ei tarvitse jäädä huutamaan sinne hirmuisen esteen toiselle puolelle :D Mutta ehkä noin viikko sitten tai reilusti, huomasin että niinpä se Mörkö vaan ketterästi loikkaa jo niiden yli!

Myös terassin portaat osaa mennä todella hienosti, ei enää kompuroi, ei lennä viimeiseltä portaalta alas hypätessä nenälleen, ja pääsee helposti kiipeämään ne ylöskin. Ensimmäisen viikon ajanhan me nostettiin Mörkö ylös ja alas kaikki portaat.. :D
Välillä voi ottaa rennomminki :D
Ja kun nyt olen useaan kertaan avautunut että kun ei mikään oikein auta siihen puremiseen ja valivali, niin kyllä Mörkö uskoo jo aika hienosti ettei saa purra käsistä tai muualtakaan. Joskus pitää niskasta tietysti ottaa, mutta nopeasti on tämänkin asian kyllä alkanu tajuamaan! Ja kelpaa lelut tilalle ja purutikut tai muu pureskeltava ruoka, kuten possunkorvat joita ollaan viimeisen viikon aikana testailtu. Kelpasi hyvin eikä tullut mitään oireita! :) Parina päivänä ollaan nyt maistettu jotain siansaparoita, eikä niistäkään vielä ole huomattu mitään.. Näitä tarjoan ihan vaan vaihtelumielessä, ja että saa jyrsiä ja purra jotain luvallista X).
Koppi saatiin liitettyä tarhaan!
Viime viikolla rakas tuli vihdoinkin takasin kotiin oltuaan puolitoista viikkoa karussa (eli Viitasaarella mökinrakennustalkoissa..). Ja heti alkoi taas tarha edetä, saatiin pohjalle reunoille verkkoa laitettua, että jos joskus intoutuu kaivamaan.. Ja saatiin vihdoinkin liitettyä koppi tarhaan!!! Ihanaa!
Tutkitaan..
Ilmeisestikin tämä "koppi" on mieluisampi..
 Viime viikolla koitettiin myös ottaa Mörköstä lenkkeilykuvia, ihan vaan kun Jaska-veljestä oli niin hienoja hihnakuvia Sisko laittanut feissiin!!  :)
Kulkee välillä pitkiäkin pätkiä vetämättä! :)

Kissa ei auta tilanteessa yhtään!! :S
Joinakin kertoina kun Inka sattuu olemaan ulkona ja näkee että lähdetään kävelylle, hän lähtee tietystikin mukaan. Inkahan on ollut meidän "koira" ennen Mörköä, ja lähtee siis mielellään kävelylenkeille mukaan. Se ei ole kovin hauskaa kuitenkaan kun iso osa kävelylenkistä on autotietä.. Jospa meidän kohdalla olis niin hyvä tuuri että nuo kissat ei koskaan jää auton alle, vaan kuolee esim. myyräkuumeeseen x)

Jokatapauksessa kun Inka on mukana, niin Mörkö toki vetää paljon enemmän. Hyvää reeniä saadaan siinäkin :D Aika hienosti Mörkö jo kulkee hihnassa, joskus vetää koko lenkin ajan mutta yleensä ehkä puolet matkasta menee vetämättä.. kotiinpäin vedetään eniten. Joskus ollaan päästy koko kävelylenkki lähes vetämättä! :) Ja kyseessähän on vetokoira (ja pentu!!), joten saavutukset on suuria! :D

Yritettiin sitten kuvausretkellä ottaa Mörköstä poseerauskuvia, vähän sivuprofiilia seisoma-asennosta jne... vaikeaa! :D
Yritän houkutella koiran oikeisiin asemiin... :D
Kyllähän se melko mallikkaasti asettui!
Tuli sitten siellä kuvatessa mieleen että monista koirista on niin hienoja kuvia, kun ne makoilee jossain isolla kivellä tai korkealla mättäällä.. Pitihän sitäki yrittää Mörkön kanssa, kun sattu isokivisiä kasoja olemaan kohalla.. :) Seuraavalla kerralla vois vielä napsauttaa hihnan pois kuvauksen ajaksi, niin tulis vielä hienompia kuvia!

"Odota"
Harjoteltiin myös mm. odottamista, istumista ja luoksetuloa. Ollaan edistytty odottamisessa aika hienosti, Mörkö malttaa mielensä ERITTÄIN HYVIN ruoka-aikaankin!! Nyt se jo malttaa istahtaa kun ruoka annetaan, tosin kädellä näytän melkein koko ajan ettei saa tulla.. :) Välillä toki kokeilee mutta suurimman osan ajasta odottaa niin hienosti luvan mennä kupille! Saa nähdä kuinka kauan tätä kestää :D Ovista mennessäkin aika hyvin odottaa, niissäkin pitää välillä kokeilla jos vois mennä omia aikojaan.

Viime lauantaina meillä kävi sitten eka koiravieras Mörkölle, kun täti tuli sitä hammasta katsomaan, ja otti mukaansa kultaisennoutajansa Emmin. Emmi on ihana <3 Aluksi ajattelin että en anna nuuhkia ketään koiria ennen rokotuksia, mutta en kai malttanut odotella enää viikkoa.. X) Emmi on kuitenkin rokotettu ja tällä hetkellä terveenä. Olihan Mörköstä tosi jännää tavata Emmi! Alussa muka pelotti vaikka heti alkajaisiksi Mörkö jo kutsui leikkiin Emmiä! Sitten kun Emmi vastasi kutsuun niin Mörkön pitikin mennä karkuun häntä koipien välissä :) Mutta jo ekalla tapaamisella alkoi käytös muuttua, Mörkö rohkaistui koko ajan ja lopuksi saatiin jo painiskeluakin aikaan ilman että heti piti kiljua pelosta :) Mörköhän oli 3 viikkoa ilman kosketuskontaktia muihin koiriin, joten tosi hienosti jo ekalla kerralla alkoi sujumaan leikki uuden tuttavuuden kanssa! Ja Emmihän oli aivan jättimäinen verrattuna Mörköön, ja sitten kun se vielä täysillä juosta tömisti Mörkön ohi, vähemmästäkin sitä vähän säikähtää aluksi :D
Nyt aletaan jo uskaltaa paremmin.
Tapaaminen oli aika pitkä, taidettiin melkein puolitoistatuntia olla koirien kanssa ulkona ja antaa niiden tutustua. Mutta saivatpa heti kunnolla rauhassa tutustua! :) Sen jälkeen Mörköä kyllä jo väsyttikin ihan mukavasti :D
Rankan miitin jälkeen.. :)

Eilenhän oli taas sillä lailla tärkeä päivä, että Mörköllä tuli 11 viikkoa täyteen! Vielä en ole punninnut miten on kiloja tullut lisää, mutta kyllä minä jo ruoka-annoksia vähän isonsin, kun tuntui yhdessä välissä jotenkin niin luikulta.. Nyt pitää seurata ettei tule liian paksua, mutta vielä näyttää hyvältä. :)

Mörkö 11 viikkoa: Elossa vai ei.... :D
Tässä vielä eiliseltä illalta viimeisiä tunnelmia ennen unille menoa, lisättiin vähän rutirexia kopin pohjalle, saatiin samalla kännykkäkamerakuva otettua uudesta kopista... :) Viihtyy tarhassa paremmin sen jälkeen kun saatiin koppi liitettyä siihen, ja nyt siellä on vietetty jo kaksi yötäkin! Eilen ensimmäistä kertaa ei käynyt edes päivällä sisällä (talossa) kertaakaan. :) Ei nyt tarkoita ettei tulis koskaan enää sisälle, kyllä sen on tarkoitus sisälläkin aikaa viettää meidän kotona ollessa, jos viihtyy :D
Kopissa on hyvä olla.
Tällaista siis viimeisen viikon aikana taas tapahtunut. Saapa nähdä mitä tuleva viikko tuo tullessaan :D

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti