perjantai 26. heinäkuuta 2013

Laadukkaat retkeilyvarusteet on kaiken A ja O..


NIIH!

Mua ihan nolottaa laittaa esille meidän retkikamppeita, tai no lähinnä minun, mutta laitan silti. No tieteskään ei kaikkea tässä ole mutta osa kuitenki.

Ensimmäisenä, meidän hienot ensiaputarvikkeet, jotain hygieniajuttuja ja naistentarvikkeita, astianpesuvälineet ja VESSAPAPERI on ihan kiva luksusasia olla metässäki XD


Korjaustarvikkeita on hyvä olla, mm. jättimäinen rulla jeesusteippiä ja rautalankaa :D Aurinkorasvaa ja hyttysmyrkkyä, vaikka ne vois reissulle olla jonkulaisessa pienemmissä paketeissaan.. Mutta lyhyelle reissulle nuo menee kyllä iha hyvin. Taskulamputki ku alkaa jo yöt pimentyä. Ja tietysti puukko ja tulitikkujaki.


Vaihtokamppeita. Nonniin. Ja tässä kasassa taas se laatu loistaa - poissaolollaan. :D Nooohhh.. Minulla on ollu mukana fleecepusero, jota oon pitäny lähinnä yöllä, Hossassa sille oli yöllä tarvetta, muuten ei oo näin kesähelteellä tarvinnu. No sitte pari vaihtopuseroa, pikkareita, sukkia ja legginsit elikkä pitkät kalsarit? No neki on yöllä lähinnä ollu, Hossassa. Sitten tuulipuku, joka ei pidä lähes yhtään vettä. Käytännöllinen! Hirvikärpästakki, jotta ötököiden seassaki vois edes vähän nauttia luonnon helmassa olemisesta. Kummallakaan reissulla ei ole tarvinnu vielä käyttää. Pipo, lämpimät sukat ja turhaakin turhemmat hanskat. Yöllä Hossassa tarvinnu ja pipoa taisin siellä käyttää myöskin sunnuntaiaamuna hetken aikaa kulkiessa. Lippis tai joku lätsä on kanssa mukana. Pienessä sinisessä pussukassa on hyttysverkko, semmonen päähän laitettava. Ja oranssissa pussukassa on retkeilypyyhe, semmonen kankaanpalanen. Lähti nyt testiin ekaa kertaa ja toimi uintireissun päälle hyvin kyllä.


Rokuan reissulle hankittiin oma trangia. En muista nimeä, mutta litran kattilat ja kahvipannu, semmonen setti. Päätettiin spriitä käyttää, joten mukaan otettiin 5dl sinolia.


Ruoka on varusteitaki tärkiämpi asia. Me vasta opetellaan retkieväiden saloja, ja kyllä minusta tuntuu että osattiin me jo vähän järkevämpiä ruuanki osalta olla Rokuan reissulla verrattuna Hossaan. Aina parempi kuitenki että on vähän liikaa ku liian vähän, pysyy sitten känkkäränkkäki poissa.. 8)

Meillä on lähteny mukaan pasta-aterioita, pari tölkkiruokaa, kanamunia, leipää, leivänpäällisiä, kaurapuuroa, kuivattuja kasviksia, makkaraa jne.. Kahvittelutarvikkeita eli pannukahvia, sokeria, maitojauhetta, kaakaota, valikoima teepusseja.. Herkut on tärkein ruokaryhmä. Suklaata eri muodoissaan, levyä ja patukkaa :D Maistettavaksi lähti kuivalihapussukka, se oli muutes suolasta ja sitä kulu vaan pari suupalaa... hyvää vai pahaa? :D  No pähkinöitä naturel ja suolattuja. Uutena myös kuivattuja hedelmiä, nepä oliki ehkäpä maistuvimpia herkkuja tällä reissulla, suklaan kanssa melko tasaverosia!? :O Gojimarjojaki otin teehen, mutta joinki vaan kaakaota niin niitäkään ei tullu käytettyä.

Tässä ei nyt kaikkea tosiaan ole, mutta tosiaan taas tuli ruokaa takaskin. Herkuistakin kului vaan murto-osa. :O Mutta monet onneksi säilyy niin ne jääki aina seuraavaa reissua odottamaan :)


Koirille yritän ottaa ihan liikaa ruokaa mukaan myös :D Mutta toisaalta parempi runsaasti ruokaa koirillekin, varsinkin meidän työkoirille jotka kantavat reppujaan. Kantavat omien eväiden lisäksi meidän ihmistenkin tarvikkeita ja ovat ruokansa ansainneet. :) Pidemmälle reissulle taas jäisi turhia herkkuja pois ja oikeaa ruokaa tilalle toki.

Pakkaan koirien nappuja valmiisiin annoksiin niin on kiva vaan pussi tyhjätä kuppiin. Laiska retkeilijä. Nappuloiden lisäksi kuivalihaa. Herkkuina HauHaun kanafilettä ja Oscarin kanalastuja. Lisäksi lähti tälle kertaa puruluita myös mukaan, ajatuksena oli että saavat vähän pureskella sitten iltasella ja jos ne vaikka ois hiljaa yön. No ei ne ny ihan niin toiminu :D Mutta tämmösiä eväitä on piskeillä ollu mukana ja hyvin on tuntuneet jaksavan.
 

Tässä jottain meidän retkivarusteistamme. Onneksi koko ajan opitaan lisää, ruokamääristä ja muista tarvikkeista. Ens kerralle taas viisaammin. Kaikkea ei tarvi niin paljon.. :D Vesipulloja muuten otan mukaan 4 x 0,5l. 2l on ollu ihan kiva määrä keitellä vettä aamusin ja uudet satsit lounaalla ja mahdollisesti ehkä illalla vähän myös.

Onhan meillä yks laadukas retkeiluvaruste muuten, nimittäin miehen rinkka! Minulle toivon mukaan saadaan tässä kuussa oma rinkka ja kengätkin olisi kyllä hyvä saada ennen ens reissua. Nyt näillä kahdella reissulla minulla tulee kyllä rakkoja varpaisiin ja hiertää sieltä sun täältä. Niin joo, onhan se trangiaki laadukas retkeilyvaruste. :D Ja onhan meillä mealkititki! Nonni, siis vaikka mitä jo!! :D

Mutta seuraavaksi sitten Rokuan rankalta eräjormailureissulta juttua.... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti