maanantai 12. syyskuuta 2011

Hilikkula



Viikonloppuna oli valjakkoharrastajien yhteisreenit Hilikkulassa, Vaalassa (vai onko se Vaalan lähellä, eikä Vaalassa...).


Lähettiin käymään päiväseltään lauantaina paikan päällä, katsomassa millasta se valjakkohomma on for real. x) Samalla reissusta tuli äidille ja minulle pitkästä aikaa yhteinen valokuvausretki. Mukaan lähti äidin lisäksi tietysti Mörkö. Mies jäi rakentamaan autotallia. Sanoi ettei sitä hommaa päivässä saa valmiiksi, eli ei ehdi sunnuntaina tehdä, vaikka minä olisin apuna. Ei se sunnuntaina kyllä tallia rakentanu, tosin maalasi se hetken aikaa taloa.. :P Lauantainaki taisi nukkua aaaaiiiiiika myöhään.. ;) No, en oo itekkää aikaan saavin ihminen :D




Hilikkula oli tosi mukava paikka. Siellä oli järvi, jonka rannassa oli mökki, jossa oli majoitustiloja, keittiö ja tupa. Aivan rannassa oli saunarakennuksia laitureineen. Ei tullut kuvattua itse paikkaa varsinaisesti ollenkaan :S



Paikalla oli paljon väkeä, tai en tiedä oliko, mutta minun mielestäni siellä oli paljon väkeä, ihmisiä ja koiria. Tervehdin vain paria ihmistä, ja joidenkin kanssa vaihdoin muutaman sanan esittäytymättä. :S Jotenkin itsellä se meinaa unohtua, ja sitten en tiedä ketään nimeltä, kenen kanssa olen jutellut. Lisäksi minulla on niin superhyvämuisti että niidenkin, joiden kanssa nimeltä esittäydyttiin, en muista enää nimiä! :( No kahden ihmisen nimet jäi mieleen, tai ainakin yhden aivan varmasti. Etunimet. Mutta jospa pikkuhiljaa tutustuttais niin että minunki päähän jää nimet.. Niin, ihmisten ja KAIKKIEN KOIRIEN nimet O_O



Frigga ja Mörkö
 Mörkö pääsi leikkimään ensimmäistä kertaa muiden malamuuttipentujen kanssa, siis ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun sisaruksistaan erosi.. Ensimmäisellä leikkikerralla pentuja oli Mörkön kaverina kolme kipaletta. Ei ollu kameraa mukana, kellään. :/ Siinä vähän meinasi häntä olla Mörköllä koipien välissä, vähän varovaisesti mentiin. Nopeasti kyllä alkoi vauhti lisääntymään, ja leikit sujumaan. :) Erityisesti erään Frigga tytön kanssa leikki sujui hyvin! No, toisten pentujen nimiä en enää muista ;( Yksi oli vissiin Nukka? Hyvä on muisti ;(



Ennen kotiin lähtöä Mörkö pääsi vielä leikkimään hetkeksi tuon Friggan kanssa, ja silloin oli kameroita kuvaamassa jopa kolme kappaletta! Kyllä joku melkein hyvä kuvakin saatiin otettua x)



Frigga oli ihana kaunis tyttö, tuuheaturkkinen ja vankka.
 Mörkön kanssa pitäisi päästä luoksetuloa harjoittelemaan häiriötekijöilläkin. Tulee niin hienosti lenkillä luokse, siis lähes aina.. Jos joku hyvä haju, niin pariin kertaan joutuu kutsumaan ja odottelemaan x) Ja sitten jos kissojen perään pihalla pyrähtää, ei kuuntele O_O


 
Pennut lähti välillä innoissaan juoksemaan vähän liiankin kauas.. Ja aina sinne isojen muuttien suuntaan, miksi ei vastakkaiseen suuntaan jossa olis lääniä kyllä riittäny!? Sitten jokainen meistä yritti omaansa kutsua luokse.. Mörkö kyllä reagoi kutsuun, katsoi minua ja mietti... Mietti että mihinhän tuo kaveri menee seuraavaksi. Kun muut saivat pentunsa kutsuttua luokse, tuli se Mörkökin perästä. Niin, mutta ei kyllä oikein minun luokse, vaan jokaisen muun luokse :D Ihanaa, koirani rrrrakastaa Minua <3

 
Seuraavilla koiratapaamisilla alan kutsumaan Mörköä luokse ihan muutenkin vaan.. Annanpa palkaksi vielä kananlastua, niin huomaa miten mukavaa on tulla luokse!! Jos nyt saan ensinnäkään sitä tulemaan luokse, kun on koirakaveri lähellä..





Me lähdettiin Mörkön ja äitin kanssa metsään samoilemaan, kun oltiin vähän aikaa ihmetelty muiden touhuamista. Oli pennut siinä jo sen ensimmäisen kerran leikkineetkin. Mentiin rantaa pitkin, suunnilleen vastakkaiselle puolelle leirintäaluetta..


Toisella puolella järveä..

 Pysähdyttiin usein valokuvaamaan luonnon ihmeellisyyksiä..




Metsän omia vaaleanpunaisia kukkasia.





Syksyistä?
 Äiti poimi muuten sieniä.. Löytyi niitä koirankakkapussillinen. :)




Tätä äiti ei poiminut :S


Pitikin vahtia tarkkaan, ettei Mörkö maista sieniä. Välillä nuuhki, onneksi ei maistellut.



Näyttäviä puunjuuria, näitä oli paljon rannalla.







Kun tultiin samoilemasta sieltä metsästä, useita valjakoita oli tekemässä juuri lähtöä. Onneksi ei missattu ihan kaikkia lähtöjä! Tässäpä yksi kuva, valmistaudutaan lähtöön.



Ei tästä kauhean hyvin selvää saa.. :S
 Kun siinä valokuvasin tätä lähtemistä, ja otin sitten videonpätkääkin (no ihan huono video tuli, kun on se kökkö kamera, ja ei siinä ole edes ääntä...) niin jo vain Mörköllä olis tehnyt mieli ampaista sitten valjakoiden perään! :D Kamerakin heilahti kun yhtäkkiä sai nykästyä hihnasta ;)




Fami ja Mörkö



Päästiin tervehtimään Famia ja vähän Rafiakin. Rafia ei oikein napannu nyt Mörkö.. Famikin otti ihan iisisti, tiesi että nyt ollaan valjakkohommissa, että ei tässä mittään painimaan aleta, että jaksaa sitten juostakkin ;)
Mörkö varmaan ilomielin liittyis Saapunkitiimin laumaan :(
Lähettiin kotiin melko aikasin, en halunnu kauheen myöhään olla kotona..



Kävi Mörkö vatsan kastelemassa.. x)
 Lähettiin liian aikasin, kun siellä oli ollu leikkihetki isolla pentujoukolla.. kahdeksanko pentua siellä oli yhtäaikaa leikkinyt.. Missattiin :( Mörkö oli kyllä jo aika veto poissa, vaikka olis se varmasti vielä jaksanu yhet leikit leikkiä!




Just ennen lähtöä, väsyttääkö? :)
 Menomatkalla muuten pysähdyttiin siis pariin otteeseen kuvaamaan.. Minäkin nappasin pari valokuvaa eräältä stopilta..






 

En ole puolukoiden ystävä, paitsi sokeroituna hillona, mutta maistoin silti ja nämä oli hyviä!

 Tämä oli mukava reissu, tykkäsin. Äidin kanssa on aina mukavaa lähteä autolla ajelemaan, kun sen kanssa ei ole minnekään kiire, voi pysähtyä yhtäkkiä tien varteen valokuvaamaankin. :) Mörkön kanssa on tullut myös uusia harrastuksia ja reissaamista, josta myöskin oon tykännyt paljon.

 
Millaselle reissulle sitä seuraavaksi lähtis.. Kenties sinne Kuusamoon Karhunkierrokselle? :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti