torstai 29. syyskuuta 2011

Pentujatkokurssi, toinen tunti

27.9. Tiistai

Harjoituspäiväkirjaa toisesta reenikerrasta. Tällä kertaa sain väkisin raahattua mukaan myös miehen! Osais sitten sekin tehdä jotain hauskoja juttuja Mörkön kanssa. :P Kamerakin on ollu molemmilla kerroilla mukana, vaan eipä nyt edelliselläkään kerralla hoksannut miestä komentaa kuvaamaan. Jos se lähtis ens viikollakin mukaan, ja sitten sais jotain reenikuviakin.

Tällä kertaa oli vähän agilityyn suuntaavia harjotuksia. 

Alotettiin harjotus sellasella koiran ohjaamisella jalkojen väliin takaapäin. Koira oli etupuolella ja sitten molemmissa käsissä nakkia, ja ensin oikealla kädellä johdatettiin koira oikean jalan puolelta taakse, ja sitten vasemmalla kädellä jatkettiin johdattelua jalkojen väliin ja välillä nakattiin nakki sitten vielä eteenpäin, että koira jatkoi jalkojen välistä siis matkaa. TÄLLÄ hetkellä tämä onnistui vielä hyvin, nimittäin Mörkö justiinsa vielä sopii mun jalkojen välistä kulkemaan ilman hankaluuksia.. x) Tämän harjotuksen tarkotus on, että kun sitten agilityillaan, niin koiralla ja omistajalla on sama linja niihin kohteisiin.. Jotenki sellanen pointti tuossa oli :D Mutta tää meni ihan hyvin kuitenki, vielä en liittäny mitään komentosanaa mukaan. Pitäs eka keksiäkki sopiva sana :S Haaroväli?? x)

Sitten harjoteltiin myös alustan kosketusta, tai mikä nyt olikaan, kai siinäki joku pointti oli jota en vaan muista. Ei oo agilitykaan silleen tuttu että tietäsin mitä kaikkea siinä tehdään. Kuitenki siinä käytettiin sitten naksutinta, ja laitettiin maahan siis joku pieni kankaanpala tai ihan mikä vaan tasanen alusta. Sitten lähdettiin ohjaamaan koiraa kohti alustaa siten, että aina, kun koira käänsi päätä tai ihan mitä tahansa pienintäkään liikettä alustan suuntaan, naksaus ja nakattiin maahan palkka ja kehut. Palkka nakattiin muualle kuin alustalle. Koiraa ei siis ohjattu kädellä suoraan alustalle, vaan tarkoitus on että koira itse alkaisi hakeutumaan alustalle. Tämäkin alkoi pikkuhiljaa sujumaan, välillä näytti että Mörkö jopa katsoi alustaa. Kävi se nuuhkimassakin sitä ja käveli päältäkin, vaan niistä en oikein ehtinyt palkata joka kerta O_O jotkut kerrat Mörkö siis haki edellistä palkkaa ja en tiennyt että naksautanko sitten uudelleen vaikka hakee sitä edellistä namia vielä ja siinä matkan varrella sattui astumaan alustalle.. Mutta joo eiköhän tuoki kuitenki jossain vaiheessa onnistu vaikken ihan kaikkea hoksaiskaa aina :D 

Sitten ohjaaja otti vuorotellen yhden parin harjoittelemaan niitä pujottelukeppejä, ja sillä aikaa muut sai harjoitella esteitä, putkia ym. mitä siellä nyt oli. Myös peruuttamista. Apuna nuissa agilityjutuissa käytettiin namikuppia, eli asetin esteen toiselle puolelle namikupin, mentiin esteen toiselle puolelle ja sitten komennolla kupin luo.. Tästäkää nyt en tiiä että olisko pitäny nuihin eri juttuihin lisätä joku oma komentosana, mää käytin vaan "jess!" O_O Kuitenkin, mulla ei ollu esteessä oikeasti mitään estettä, eli mentiin vaan niiden pystyjuttujen välistä.. 

Esteen jälkeen mentiin kokeilemaan putkia, ja ekaksi mentiin lyhyemmälle ja suoralle putkelle. Laitoin taas namikupin tuubin toiseen päähän ja sitten Mörkön kanssa mentiin toiselle puolelle, ja osottelin kädellä sinne putkeen ja ku näytti että nyt lähtee putkeen eikä yritä mennä ulkopuolelta, päästin irti ja juoksin ite ottamaan vastaan. Hyvin meni kupille :) Suoran putken jälkeen kokeiltiin sellasta U:n mallista putkea, eli siinä haasteena se, kun ei näe sitä namikuppia tunnelin päässä.. Jonkun aikaa Mörkö yritti päästä ohi ja pakitella, mutta rauhallisesti odotin ja pitelin kiinni siinä putken suuaukolla, ja kädellä kannustin menemään putkeen, niin menihän se sinne kuitenkin ihan rohkeesti :) Ja toisella kertaa jo vähän vähemmän aikaa vastusteli ;) 

Sitten päästiin vielä niihin pujottelujuttuihin harjotteleen, ja se pujottelusysteemi oli avattu ihan auki, että siitä melkein sai käveltyä suoraan läpi. Vähäsen piti kiemurrella, hyvin loivasti ja mitättömästi. Mikä on siis hyvä juttu toki. Ohjaaja ja namikuppi odotti toisessa päädyssä ja taas mentiin koiran kanssa toiselle puolelle ja sitten hihnan avulla ohjasin koiran läpi. Mörkö meni tosi rauhallisesti ja varman päälle, ei ryykänny kauheeta vauhtia läpi vaikka se namikippo siellä odotteliki :D Mikä oli hyvä, ei tarvinnu alkaa hidastaan  vauhtia. :) Pari kertaa jouduin hihnalla ohjaamaan, kun olis halunnu mennä väärältä puolelta, mutta muuten meni aina oikein. 

Peruuttamista ei Mörkön kanssa harjoteltu ollenkaan, nimittäin kun sitä ei ollu tunnilla ollenkaan neuvottu, miten lähetään siinä liikkeelle, niin en halunnu sitten alottaa huonolla tavallakaan, joka olis saattanu hidastaa sitte oppimista.. Tunnin lopussa kysyin sitten ohjeistusta, ja kotona sitä ollaanki jo kertaalleen harjoteltu. :) Siinäkin käytän apuna naksutinta, eli pyydän koiran seisomaan eteen, ja sitten kävelen kohti ja heti kun vähäsenkin ottaa pakkia, niin naks ja nami.

Alustaa ja haarovälijuttuaki ollaan jo kotonaki harjoteltu, ja tänään taas uudelleen kaikkia juttuja reenaillaan :) 

Tämä saa nyt olla tylsä kuvaton päivitys!

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti