sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Metsäretki


Eilen eli 17.9. lähdettiin miehen ja Mörkön kanssa yhdessä metsäretkelle. Ajettiin autolla muutaman kilsan päähän eräälle virkistysalueelle. Itseasiassa, siellä käytiin ensimmäisen kerran käyttämässä Mörköä vedessä, siis koirien uittopaikalla.. Nyt lähdettiinkin tallustelemaan pururatoja pitkin sekä metsän omilla poluilla samoilemaan.


Maasto oli mukavan mäkistä. Harjoiteltiin luoksetuloakin ja samalla Mörkön väsyttämistä nuilla kumpareilla.. x) Toinen jäi kumpareen yläpäähän ja toinen meni alas, ja sitten kutsuttiin vuorollamme luokse. Alas tuli paaaljon vauhdikkaammin ;D Kyllä on hyvä kunto meidän tenavalla! Mukana oli myös tennispalloja, ja lempilelu vinkuva kettukin :)


Metsässä on monenlaista nähtävää, kuten isoja kiviä ja kantoja. Miltä kuvan kanto teidän mielestänne näyttää? Pelottavalta? Karhulta? hmm.. Nimittäin Mörkön mielestä se ilmeisestikin aluksi näytti ehkä joltain eläimeltä, ehkä hiukan pelottavalta tai uhkaavalta, tai ainakin hyvin mielenkiintoiselta. Saattoihan saada samalla jonkun uuden hajun nenäänsä, jonka ehkä yhdisti tuohon kantoon, jos uusi haju tuli kannon suunnalta..
Jännittävä hetki!
Itse en alussa huomannut koko kantoa, en kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Sen sijaan huomasin heti muutoksen Mörkön käyttäytymisessä. Korvat ja häntä oli pystyssä, pää ylhäällä ja niska jäykkänä, sekä koko asento todella valpas. Lisäksi tuhahteli/ pärski. Itse ensimmäisenä katsoin joka suuntaan moneen otteeseen, ettei kauempana näkyisi ihmisiä, koiria, tai miksei jotain metsän eläintä. Näin vain tuon ison kannon.. x)


Yritin alussa ottaa pannasta kiinni ja viedä Mörkön kannon luokse, mutta laittoi heti hanakasti vastaan. Sitten mies lähti kantoa kohti, ja Mörkö seurasi todella tarkasti katseellaan kantoa ja miestä. Kun mies ensimmäisen kerran kosketti kantoa, samantien Mörkö jollain lailla säpsähti tai pompahti hiukan tasajalkaa ja tuhahti. Mies valloitti kannon ja jutusteli ja kutsui Mörköä, ja minäkin vierellä rohkaisin ja menin kannon luokse.

Hieman kaartaen Mörkö käveli suoraan kannon luokse ja nuuhki joka puolelta. Ensimmäistä kertaa todistettiin tällainen reaktio Mörköltä, olipa mielenkiintosta. Olispa mukavaa tietää, mitä Mörkö näki tai haistoi, että reagoi tuolla lailla. :)

Mörkö ja ukko lähti käymään alhaalla lammen rannalla.
Kutsuin Mörkön välillä käymään luona, ja sitten se lähti vielä takaisin tuonne rannalle.Toisella kertaa tulivat miehen kanssa yhtäaikaa ylös.
Vauhdilla aloitetaan nousu.
Pieni hyytyminen matkan varrella.. :D
Loppunousu rutistettiin hienosti ja vauhdikkaasti :)
Hoksattiin muuten että pysyy koira kyllä aika puhtaana, vaikka kävisi jossain mudassa vähän rypemässäkin. Silti on sitten lenkin lopussa tassut taas melko puhtaat! Hiekkahan kyllä kuivuessaan variseekin helposti pois.


Jatkettiin matkaa ja sittenpä pysähdyttiinkin ihailemaan metsäaukean kaunista vehreyttä. Vähän sellaista suomaisen näköistä.. Mitäs suopursua tai sammalta tuo onkaan.. Vihreää oli joka tapauksessa! Ja aurinko paistoi ihanasti puiden lomasta.
Mörkö alkoi hieroskella itseään tuohon tuoksuvaan "suopursuun"..
Ai että ku oli vissii ihanaa!!! ^^
Oliko tuo kieriskely ja naaman hierominen maahan sitä, että koira hieroo maahan omaa hajuaan, vai että siellä maassa on joku ihana haju, jota koira hieroo itseensä? VAI onko sillä muuten vaan niin ihanaa että kunhan nyt keppuroi :D


Metsässä kävellessä huomaa kyllä tuon syksyn tulon.. Sieniä on kauheasti, ja aika paljon mätiä sieniä :S Tämä sieniläjä näytti ihan kakkosasialta, oli aika ällö :S Tuliskoha herkullista sienimuhennosta?? :P



 Pakkohan tässä on lisätä vähän miellyttävämpi syksyinen kuva! 18.9 perjantaina innostuin kuvailemaan pyörämatkalla, kun kävin tuolla kirkonkylällä eli KESKUSTASSA... O_O oli kamera mukana ja nyt jopa pysähdyin räpsimään välillä valokuvia.

En tiedä miksi otin tämänkin kuvan..
Vähäsen sanonko että meinas harmittaa se ku ei lähetty sinne päivän vaellusretkelle, ku näin ihanan ilman joku järjesti viikonlopulle.. Mutta pitää suunnitella, syksylle olis tiedossa kaikenlaista pientä reissua ja menoa. :)


Minneköhän raiteet seuraavalla reissulla vie.. No ehkä pysytään autoilulinjalla, mutta jonnekki se auto vois viedä meidät :O

Tiistaina alkaa pentujatkokurssi, ihanaa päästä taas opiskelemaan Mörkön kanssa!! :) Ainiin ja kynsien leikkuustakin päivitystä, nimittäin eilen minä sain pitkästä aikaa YKSIN leikattua Mörkön jokaisesta tassusta jokaisen kynnen!! Hyvä Mörkö!! Vielä etutassujen kohdalla oli sellaista suu ammollaan oloa ja näykkimistä, mutta uskoi aina kieltoa ja hetken rauhottumisella pystyin jatkamaan leikkausta. Oon niiii ylpee :)

Ai niin, vieläki yks juttu.. Nyt ehkä viimesen parin viikon ajan Mörkö on alkanu näykkiä miehen housujen lahkeita, ainaki sisällä kun mies kävelee ja Mörkö seuraa sitä. Minulle ei tee nuin.. Tosin minä en siedä sitä ollenkaan, jos näykkii minua yhtään mistään.. Miehellekin olen sanonut että pitää kieltää kunnolla, ja HETI, jos ei halua että tekee niin, eikä antaa aina hetken aikaa näykkiä ja sitten vähän kieltää.. Tuossahan on kyse ihan leikkiin pyytämisestäkin varmaan, mutta onko kyse myös siitä kunnioituksestakin? Kunnioittaako Mörkö nyt minua paremmin, kun ei minua niin paljoa yritä näykkiä? Tuli nyt tuostakin mieleen tuollaisia erilaisia asioita.. :) Viisaammat saavat valaista!

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti