keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Koiria koiria ja pohdiskeluaki muka..


Syksy tekee tuloaan, vuosi sitten aiottiin tänä vuonna marjastaa ensimmäistä kertaa (NIIN!!) omat marjat pakkaseen talven varalle.. Niin.. Onhan nuita marjoja ilmestynyt tuonne pakkaseen.... O_O
Kettu? x)
Mörköstä on niin hauskaa juoksennella pellolla vapaana, lääniä riittää vielä hyvin. Saa nähdä milloin ei enää riitä... x)

Metsästä löytyi jonkulaisia kivirykelmiä, joita käytiin tutkimassa, ja oli niin kaunis paikka, että taas oli pakko kamera ottaa kauniiseen käteen. En malta odottaa että voin hankkia paremman kameran!
Ihana syksyinen metsä, hyttysetkään ei enää haittaa! Vaikka on niitä vielä muutamia, ja kummasti ne ehtii minun kimppuun joka kerta käydä.. :S

Pari viikkoa sitten harjoiteltiin pitkästä aikaa "Irti" komentoa, tuota harjoiteltiin joskus moooonta viikkoa sitten muutaman kerran.. Harjoiteltiin komentoa erilaisilla leluilla, ja palkkana ihan normaalit raksut. Niinhän siinä kävi, että höntti oppi sen heti. Nyt ylläpidetään taitoa, ja vaikkapa kävelylenkillä kun nappaa kävyn suuhun, sanon "Irti" ja heti tiputtaa kävyn. :) Samoin hihnasta päästää irti heti XD Tosin yritän olla sanomatta komennolla, kun en halua sitten aina joutua siitä sanomaan..
Mörkö ja Fami
 4.9 Sunnuntaina käytiin Mörkön kanssa ensimmäistä kertaa kylässä Saapunkitiimin luona. Mörkö sai tutustua velipuoli Famiin, ja Famin isään Rafiinkin. Meistä on tuntunut että Mörkö on kasvanut niin mahdottomasti, ja on jo niin isoa poikaa.. Totuushan onkin ihan toinen, Mörkö on vielä varsinainen minimammutti :D
Mörköhän piti houkutella tuon ison ihanan kiven päälle kuvattavaksi!
 Omasta koirastahan on aina ihanaa kuulla positiivisia kehuja! Mörkö on kuulemma rohkea ja sosiaalinen, uudessa kyläpaikassakin meni heti nuuhkimaan paikat läpi, siis sen jälkeen kun ihmiset oli tsekattu. Saapunkitiimiläiset ei olleetkaan aivan vieraita, kun olivat edellisenä päivänä tulleet meille yllätysvierailulle. Silloinkin Mörkö meni kyllä heti rohkeasti nuuhkimaan ja keppuroimaan jalkojen juurelle!
Fami ja Mörkö :D
 Kun oltiin käyty sisällä tutustumassa, lähdettiinkin melko lailla heti pienelle kävelykierrokselle Mörkön ja Famin kanssa. Ollaan muuten Mörkölle kävelyllä koitettu muistaa hokea kääntyessä "oikea" ja "vasen" ja vähän myös pysähtyessä "seis" , mutta minusta on tuntunut että ei se niitä vielä kyllä lainkaan tajua. Tietystihän sitten kun yleisöä on näkemässä, niin poika meni niin hienosti takaisin tienreunaan kun sanoin "oikea"! No vähän kans nykäsin oikeaan hihnalla, en kyllä paljoa!

Pääsin sitten taluttamaan myös pienen pätkän Famia, ja IIK!! Aika mahtavaa oli :D Pelottavan mahtavaa! En oikein muuten osaa kuvailla, kuin että sen hihnan läpi oikein huokui valtava voima.. Laitoin siis Famin hihnan vyötärön ympäri kiinni, ja Fami käveli melkein koko ajan hihna tiukalla, ja jos se olisi päättänyt pompata johonkin suuntaan tai lisätä vauhtia eikä kuunnella minua, niin kyllä olisin ollut samantien rähmälläni ja hiissautunut perässä kuin onneton riepu! Pääsin myös välillä komentamaan Famia, kun toista olisi houkuttanut mennä toiselle puolelle tietä, missä Mörkö tallusteli eteenpäin. Hoin Famille topakasti "Oikea, Oikea!" ja nyin samalla hihnasta vähän vasemmalle.. :D Mentiin siis vasemmalla puolella tien laitaa, ja minä komensin väärin XD On nuo suunnat hyvin hallussa, tästähän on hyvä alkaa sekoittamaan ihan Mörkönkin päätä ;D Fami osasi kyllä mennä vasempaan laitaan ristiriitaisista komenteluistani huolimatta, kai sitten luotti siihen hihnatuntumaan, TAI muuten vaan tiesi miten pitää kulkea :)
Näin ne painit eteni ;)
 Kävelyllä pysähdyttiin hetkeksi erääseen risteykseen ja annettiin koirien ensimmäisen kerran nuuhkia toisiaan. Mörkö meni ensimmäisenä Famin eteen selälleen, ja Fami näytti jämäkästi seisoen kuka on pomo ;) Molemmat olisi kyllä olleet valmiita leikkiin aika lailla samantien!
Rafi, Fami ja Mörkö
 Kävelylenkin jälkeen oltiin aidatulla takapihalla, ja päästettiin Mörkö irti. Ei kuitenkaan uskallettu päästää Famia vapaaksi, vaan Fami joutui koko ajan olemaan hihnassa. Voi että kun olis ollut niin kivaa mennä painimaan ihanan uuden kamun kanssa! :D Mörkö teki mahdottomia spurtteja Famin ohi, liukasteli nurmikolla ja muutenkin hölmöili ympäriinsä.. Kokoeroa oli vaan sen verran, että painissa olisi tainnut vielä Mörkölle käydä huonosti.. Mutta uudelleen ollaan menossa kylään kunhan poika taas vähän kasvaa! :)

Rafilla oli hot spot, ja siksi tuo tötterö päässä, jos joku ihmettelee. Oli se aika rassukka tuo päässään :D Namit kyllä kelpasi hyvin :D Rafiki pääsi kyllä Mörköä moikkaamaan, mutta taisi huomata että Mörkö onkin vaan joku hömelö pentu, mielenkiinto näytti lopahtavan ainakin tuolla kertaa nopeasti.. Varmaan hot spotistakin johtui.
Kaunis <3 vai komeako <3 Söpö ainakin! <3
 Lähdettiin kotiin ja oltaisko oltu sitten kotona joskus 16-17 välillä..? tjaa-ah, kuitenki, Mörkö sai ruuan ja ehti levähdellä hetken aikaa, ennenkuin taas oli ohjelmaa tiedossa! Meille tuli kylään Emmi, pitkästä aikaa! Niin se aika vaan kuluu, että viime tapaamisesta hujahti kuukausi! Tämä oli kolmas kerta kun Mörkö ja Emmi pääsi leikkimään yhdessä.
Näyttää melkein saman kokoisilta?
 Meno oli aika rauhallista, Mörkö oli ilmeisesti vähän väsynyt päiväohjelman johdosta.. Emmi tapaaminen oli sovittu jo aiemmin, velipuolen luona kyläily oli ihan extempore tai mite se nyt sanotaankaa, aamupäivällä päätettiin lähteä käymään.. Mutta eihän sitä aina tarvi ihan sekopäänä riehuakkaan, mukavaa ku voi vähä iisimminki joskus temuta.
Kumpi....
 Aikamoista temuamista välillä kyllä saatiin aikaan, väsymyksestä huolimatta. Emmillä olis virtaa riittänyt kyllä vaikka muille jakaa! Ensimmäistä kertaa Mörkö sai jotenkin näykkästyä Emmiä niin, että Emmin piti älähtää.. Vissiin suupielestä tai jostain sai napattua, käyhän se kipeää. Hyvä olis Mörkön oppia, mitä saa tehdä ja mitä ei!
vai kampi???
 Hauskoja ilmeitä ja mukavannäköstä painia, mutta ei nuista koirista saa millään tarkkaa ja hyvää kuvaa otettua! Pitäs olla vähä erillaisempi kamera ku tuo meidän perusrupu...
 Mietin että pitäisköhän alkaa ärähtämään aina, kun Mörkö juoksee jalkoihin pahki tai niin läheltä että hipoo jalkoja.. Käy jo nyt välillä kipeää kun törmää vauhdeista sääriin pahki. Ja entäpä sitten aikuisena, jos juoksee pahki, siinähän lentää ihan nurin..?? :D Toisaalta en kuitenkaan halua, että koira alkaa ajatella että tuohon pitää pitää aina etäisyyttä.. Voiko käydä niin että sitten jos kutsun luokse, niin ei tule ihan lähelle?
Pysytäänköhän kamuina? Hope so!
Noniin, kaikenlaisia ajatuksia heräsi taas tuon koiran koulutuksen suhteenkin viikonlopun aikana! Pilaakohan harrastelutokoilu ja agility kokonaan vetoharrastuksen? Kaikki kiinnostaa tällä hetkellä, enkä osaa päättää mitä haluan!!  Päätin että pentujatkokurssille mennään 20.9 alkaen, kertaamaan ja oppimaan uutta. Kaippa se renkaanveto ainakin onnistuu nuista huolimatta :D

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti