keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Mörkö ja Halla

Mörköllä oli tänään koiratapaaminen uuden kaverin kanssa, Halla huskyn kanssa. :)
Minä olin useampanakin kertana nähnyt Hallan kävelevän meidän talon ohi silloin tällöin, kerran lenkilläkin törmättiin ja hetki etäisyyden päästä juteltiin omistajien kesken. Silloin en hoksannut ehdottaa tapaamista, mutta rohkaistuin viime viikolla, ja menin reippaana juttelemaan kun näin Hallan omistajineen kävelylenkillä.
Mörkö osasi tehdä näin x)
Hallalla on kotonaan kaverina myös lapinporokoira, jos nyt muistan rodun oikein. On kuulemma helposti vähän ärhäkämpi vieraille koirille, joten tavattiinkin sitten vaan Hallan kanssa. Tai minä itsekin ehdotin että jos yksi kerrallaan tavataan, ettei tule sitten sellaista, kaksi yhtä vastaan :D Vaikka menihän siellä isommankin koiralauman luona viime viikonloppuna tosi hyvin! :) No hyvä vältellä nuita ärhäkämpiä kavereita nyt, kun Mörkö on vielä pentu, ettei jäis sitten mitään pelkotiloja tms..
Yhessä välissä näytti niinku Halla olis laskenu pyllyä alaspäin Mörkön etupuolen suuntaan? :D
Mörkö näki Hallan tänään alkuillasta siellä jäähallin viereisessä koirapuistossa. Alussa koirat näyttivät olevan oikeinkin innoissaan nuuhkimaan! Mörkö oli samantien kuin parastakin kaveria, juoksi Hallan perään ja yritti tarttua poskikarvoista jne. x) Hallaa ei tainnut ainakaan nyt ekalla kerralla napata Mörkö ihan yhtä paljon. :D Oli vähän sellasta jäykistelyä ja isottelua, ja piti muka äristäkin kun Mörkö liiaksi intoutui.

Ei silti kuitenkaan kovin pahasti Mörköä ojentanut, lähinnä oli välinpitämätön ja tutki ympäristöä. Mörkö seurasi perässä ja aina kun Halla jotenkin jäykisteli pää pystyssä, Mörkö samantien näytti alistuvan. Tuo oli oikeastaan uudenlaista käytöstä Mörköltä, siis on se tietysti aiemminkin alistunut, mutta nyt jotenkin paljon enemmän ja vaikka Halla ei mitenkään aggressiiviselta vaikuttanut.
Halla tarkkaili ympäristöä valppaana ;)
Kai Halla viestitti kehonkielellään hyvin vahvasti että on se pomo nyt tässä? :O Kyllä Hallakin oli kuitenkin kiinnostunut Mörköstä, välillä lähtikin seuraamaan Mörköä, ja yhdessä välissä jopa näytti kutsuvan leikkiinkin, oli just sitä ennen rynninyt Mörkön ohi ja Mörkö oli taas vähän sellaisessa alistuneessa mielentilassa, joten en tiedä menikö Mörköllä siinä Hallan leikkiinkutsu ohi x)

Halla tuli muuten usein minun ja miehen rapsuteltavaksi. Olis tainnut kelvata ihan vaan ihmisten paijaus tällä kertaa, tietty eräs tuli aina häiritsemään hoivailuhetkeä! :P
Kai se jotain siellä näki/kuuli/haistoi :)
Vaikeaa on tulkita koirien mielentiloja ja elekieltä! Enkä osaa vieläkään seurata tilannetta, että milloin sujuu hyvin ja milloin ei. Tai tietysti sitten jos toinen rähisee täyttä päätä, veri lentää ja toinen vinkuu, niin ehkä sillon hoksaan että nyt ei tilanne suju XD Mutta tuossakin näytti että ei Halla tosiaan vihamielinen ole, ei vaan lämmenny Mörkön leikkeihin oikein ollenkaan/vähäsen ärsyyntyi kun toinen tuli naamalle koko ajan :)

Halla on muuten 2 vuotias uros.. Luultiin molemmat omistajat siis, että toistemme koirat on narttuja :D Minä ekaksi sanoin Hallasta, kun huomasinkin jotain siellä takajalkojen välissä x) Ja sitten kun Mörköä kehuttiin hyväksi tytöksi, mainitsin että poika on hän. :D Halla näytti vähän pienemmältä kuin Mörkö, ja niinhän se onkin ainakin pari kiloa kevyempi. Paljon ketterämpi, taas kerran, kuin Mörkö! :D Meijän vaava vielä kömpelys :)
Vaikka nyt ei ensimmäisellä tapaamisella tuo leikki alkanut sujumaan, sovittiin että ensi viikolla katotaan vielä uudelleen. Jospa ne siinä kun tutustuvat niin hoksaavat että vois vaikka temutakki yhessä! Toivottavasti Halla nyt alkais Mörköä, olis lähellä kamu! :D

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti