maanantai 20. helmikuuta 2012

Vetämisen riemua :D

Ollaan vihdoin ja viimein alettu pääsemään vetämisen makuun. Ja mikä on tehny harjottelusta toimivan? No jäniksen käyttö!! :D Jotenkin ajateltiin että ei käytettäis jänistä opettelusta, muuta kuin ihan vain ensimmäisillä kokeiluilla. Sitten jätettiin se pois, ja pian sen jälkeen ei enää homma toiminu ollenkaan. Suorastaan _paska_ fiilis oli joka yrityksen jälkeen! :S
Tässä meidän harjotteluvälineistö.. :D
Koska olen laiska, niin kopioin omat hehkutukseni feissistä.. :D

17.2.2012 Perjantaina 
"Eka todella onnistunu vetoharjoitus!! :D Kyllä, käytimme jänistä (mies pyöräili edessä ja ennen lähtöä auttoi pitämään koiran suorana) koko ajan, palkattiin nakilla ja kokonaismatka oli ehkä 400m jota mentiin monessa pätkässä edestakaisin.. Minä olin kicksparkin kyydissä, ja ekan kerran kun lähdettiin liikkeelle, huusin jänikselle tyyliin: "..apuuuaaaa... Tää mennee iha helevetin kovaa!! Pyöräile lujempaa!!" XD Ei tarvinnu apuna potkutella edes liikkeelle lähtiessä. Läähätti ja veti minkä kintuistaan pääsi :D Lenkin jälkeen oltiin miehen kanssa sitä mieltä, että jos tuo nyt ei opi ilman jänistä vetämään, niin ei todellakaan haittaa, me voidaan mennä jänistyylillä vaikka hamaan loppuun asti, kunhan tuo tykkää ja vetää samalla innolla!"

20.2.2012 Maanantai
"Vetoharjoitukset nro.2 suoritettuna. Mies oli jäniksenä, oli nakkia ja oli piimävettä mukana ;) Mentiin n. 400m putkeen, jossa ehti muuttua tahti ravaamiseksi mutta silti urheasti eteni. Sitten tuli tauko, sai vähäsen juomaa ja juosta irtaallaan, ja sitten takaisin 400m, ja sai palkaksi piimävettä :D Takastullessa meno muuttui myös raviksi, mutta silti veti ja potkuttelin välillä apuna.. :) Eikä osoita mitään väsymyksen merkkejä nyt, eli onnistunut matka siinäkin mielessä!"

Nyt koitetaan tällä tyylillä siis jatkaa harjottelua ihan niin kauan kun tarvii, oltiin vaan niin onnessaan kun se vetäminen sujui niin hienosti!  Tänään oli muuten alussa hiukan malttamattomuutta taas ilmassa, joka ilmeni sitten pyörimisenä ja näykkimisenä jne. mutta loppui onneksi melko pian ja koitettiin vaan nopeasti päästä vauhtiin, jonka jälkeen ei ollutkaan sitten enää mitään ongelmia. :)

Lisäksi tuli eka ohitusharjotus vetäessä, kun vastaan tuli koirakko. Hiukan meinasi Mörköä kiinnostaa, mutta hienosti jatkoi eteenpäin, kun minä komensin takaa ja mies hiukan kannusti edessä. :)
Sieltä tullaan verryttelylenkiltä.. :)
Suunniteltiin meille myös sellanen joustava reeniohjelma:

Meidän eka tavoite on päästä 3krt/vko 1,5km vetolenkki kicksparkilla.

Tuohon tavotteeseen me alotetaan harjottelu 1-3krt/vko 0,5-1,5km matkalla. Katsotaan siis koiran jaksamisen ja innon mukaan. Jos ei tunnu maistuvan, jätetään suosiolla kertoja vähemmäksi tai matkaa lyhemmäksi. Ja jos intoa riittää niin sitten toisinpäin. 

Ja sitten meidän Ultimate Tavoite on 8km matka, joka on sopivasti sellanen ympyrän mallinen lenkki!Pääsis lähteen omalta pihalta ja sitten palaten takas omalle pihalle. Tämä menee tosin autotietä pitkin, mutta se on sellanen "pienempi" tie, eikä pitäis olla niin hurjasti liikennettä varmastikaan. Ja jos tulee autoja, niin voidaan aina vaikka pysähtyä odottamaan tien sivuun, onhan siinäki reeniä. 

Noh, yritän pitää vetoreenipäiväkirjaa kevään etenemisestä! Ja saada jossain vaiheessa vähän kuvattua.. joko joku kolmas kuvaamaan tai sitten kun alkaa vähän sujua niin saa jänis kuvata tai minä kyytiläisenä yrittää kuvata.. :D


-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti