keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Vetotreenit nro.3

Nonniin, tänään käytiin taas harjottelemassa vetämistä! Sama tyyli, samat välineet ja samat palkat. :P
Mörkön päpälä 15.12.2011 :D
Ekaksi käytiin 1,5km verryttelylenkki hihnassa, siinä jo huomasi että puhtia olis taas, kun piti inistä ja joutu melko useasti korjaamaan kun meinasi hihna kiristyä. No ininä saattoi johtua ihanista pisuistakin, joita tuo tonttu maisteli aina ku suinki ehti O_O
Täähän on jo ihan tuttua, ettei kuvat liity aiheeseen.. 10.12.2011
Noh sitte tultiin takasin kotia, ja tällä kertaa lähettiinki suoraan meidän kotipihan tien päädystä liikkeelle. Aiemmin ollaan viety itte vermeet ja alotettu vasta tuolla pyörätiellä ja siinä tosiaankin menty ihan vaan suoria pätkiä edes takas. No kerran aiemmin ollaan käännytty sitten kotiinpäin tullessa tuohon meidän talolle menevälle tielle.

Mutta nyt ajattelin että alotetaan pihalta, saadaan vähän enempi risteyksiä harjotella, musta tuntuu että tuo ei ihan kuuntele mun komentoja, vaikka joskus jopa saman tien kääntyy kun sanon hihnalenkillä suuntia.. joskus harvoin saman tien kääntyy x)
Heti ku Mörkö huomasi mun kädessä valjaat, se tuli hyörimään ja närppimään niitä! :S Siis ehkä se on sitä että se on innoissaan, tai sitten se haluais tuhota ne valjaat koska ei tykkää niistä..?? No mieluummin tuo eka, mutta kuitenki on _todella_ vaikeeta komentaa sitä olemaan nätisti sen ajan kun valjaat laitetaan ja siihen asti että pääsisin kelkan taakse ja päästäis liikkeelle.. Se ei usko sitte millään, ei pysy paikallaan ja minä pääsen melkein kelkan taakse nii se on sitte jo solmussa ja taas pittäis malttaa olla paikoillaan ja nätisti ja PLÄÄH ku olis kerralla hienosti nii ei tarvis nii kauan ootella ja malttaa!! O_O Mutta siis meni tää öhm ehkä jonku verran paremmin verrattuna niihin aiempiin kauhukokemuksiin.. Eli kaippa tää tästä etenee.

Nythän mulla tuli myös mieleen, että ei me olla mitään paikallaan oloa/odottamista edes harjoteltu vetämisen yhteydessä! Eli sen vois ottaa osaksi reeniä, ja vaikka harjotella ihan lepopäivinä vaan sitä paikallaan olemista valjaat päällä. Se on kuitenkin melko haasteellista, että mun pitäis päästä kävelemään koiran taakse, ja kun annan komennon, ettei se tule mun luokse van lähtee eteenpäin. Semmone asia tuli mieleen siis.. x)
Ja sitte olin aatellu että käytäis taas sellane 400-500m ja palattais takas, mutta päätettiinki kesken matkan mennä osan asutusalueen ympäri.. Siitä en tiiä tempastiinko yhtäkkiä nyt liikaa, vaikka kuntoa koiralla piisaiskin, kun kyse on siitä henkisestä jaksamisesta nyt.. Mutta näin me päätimme jatkaa etenemistä ja poikettiin suunnitelmasta niinkin hurjasti, että matkaa tuli putkeen 1,5km! Meidän eka 1,5km JEE!!!!! \o/

Matkalla tuli useampi käännös oikeaan, ja unohdinki jopa että tulihan onneksi yksi käännös vasempaakin :D Käännöksissä jouduin aina jarruttelemaan, etten menis penkkaan tai ihan muuten vaan mukkelismakkelis, kun tasapaino on niin hurjan hyvä..

Mörkö meni melko reipasta laukkaa, välillä vähäsen hiljensi ja välillä sitten kiihdytti. Parissa kohdassa hiljensi raviin ja yhdessä välissä lyhyt pätkä mentiin melkein kävelyvauhtia vaikkakin ravaten. Minä sitten jo hädissäni aloin potkutella apurina, ettei se nyt vaan väsyis ja pysähtyis kokonaan, niin kappas vaan en olis kai saanu potkutella, kun Mörkö aatteli ilmeisesti että hän tekee ne työt ja kiihdytti taas reippaaseen laukkaan :D
Pysähdyttiin omalle pihalle, sai saman tien palkaksi taas piimävettä, ja vähä nakkia. Riisuttiin valjaat, ja lähettiin saman tien vielä lyhyelle hihnalenkille ja sen päälle temuttiin tietysti pihalla kans :)

 Nyt vaikuttaa että koira olis ihan tyytyväinen, vaikka tuo taitaa olla ennemminkin sellasta henkistä väsymistä :)

Seuraavaksi koira pääsee juoksulenkille miehen kanssa, jos se jaksais viikonloppuna lähteä juoksemaan.. :P Tulee sitten erilaista harjotusta, ja siinä matka on kuitenkin vähäsen pidempi, niin kasvattaa erilailla sitä kuntoa.
Nyt pitäs koittaa malttaa pitää lyhyenä vielä nuo matkat, tietenki pituus hyvä vaihdella, ja sitten välillä aina tehäkin pikkasen pidempi lenkki, ja sitten taas palata lyhyempiin matkoihin.. Mua niin pelottaa että ei malteta ja sitten pilataan koiran fiilikset kun aletaan liikaa kerralla :O Toisaalta Mörkö on aika kovapäinen siinä mielessä, mun mielestä, että kestää mun hölmöilyjä aika tosi hyvin, eikä yleensä muistele niitä sitten sen kummemmin.. x)

Nyt me koitetaan kuitenkin kohottaa kuntoa, ja sitten 18.3 sunnuntaina olis mahdollisesti tarkotus mennä hakemaan motivaatiota ja ehkä matkan pidennystä parin muun malamuuttivaljakon perään.. Onpa mitä odotella :D

Ainiin ja päästiin tokon jatko 2 kurssille!! :) Sitä sitten maaliskuun alusta alkaen ja huhtikuulle jää pari kertaa myös. Hyvää vuorotteluahan olis yhtenä päivänä tokoilla, toisena vetää..... ja joskus vapaapäiviä molemmista ;) Tosin Mörkö ei varmanakaa mielellään haluais tokosta vapaata/taukoa, nakit on kuitenkin tosi lähellä sen sydäntä! (Eli suuta, masua jne jne)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti