perjantai 14. syyskuuta 2012

"Mummolassa" maanantaina


Matkaeväät mukaan!
Viikon alussa kävimme Pedon kanssa äitini luona ekan kerran kylässä. Mörkö sai jäädä kotiin, yritän kuljetella Petoa mahdollisimman paljon myös yksin eri paikkoihin.

Mummin pihalla riittää nuuskittavaa :)
Tutustutaan tilan eläimiin yhdessä :D
Näistä kolmesta lehmä oli epäilyttävin, harmi kun hidas kuvaaja.. :D
"MÖÖÖÖÖÖ oon vähä epäilyttävä!"
Lähdettiin käymään "mummolassa" ihan syystäkin, siellä on meille vaahteranalku ollut odottamassa jo pari vuotta. Meille suunniteltu vaahtera tosin on kasvanut melko paljon, ja se on jo n. 3 metriä korkea O_O Joten katsotaan saadaanko sitä enää elävänä meille. Ihan sama kokeilla, koska puu muuten kaadetaan pois. :) Ja jos ison alun siirto epäonnistuu, kukkapurkeissa on 15cm korkeita taimia myös. Mutta olis se kolmemetrinen tosi hieno! ;)

Nurkalla on meidän vaahtera...
Minäki haluan kivikkokukkapenkin omalle pihalle.
Äidin pihalla on ihanan monipuolisesti pensaita, puita, kukkapenkkejä ym.
Syksy näkyy jo siellä täällä. Vaahterassakin oli jo punaisia lehtiä, ja maassa tippuneita kellastuneita lehtiä, joilla leikitin Petoa. Lehdet silppuuntui piraijan hampaissa tehokkaasti. :D Peto hyppii jo valtavia loikkia "saaliin" perässä!

"Talvi tullee!"
Aijaijai, ei oo nyt äiti muistanu poimia marjoja talteen!! ;)
Herkuteltiin suoraan pensaista :)
Tämän pensaan mielestä vielä ehtii puskea uusia lehtiä!
Peto oli tosi hienosti meidän kaverina, tutki mukana ja maisteli tietysti kaikkea mitä mekin ;) Ihan alussa kun naapurissa jossain koiria haukkui, Peto seisahtui tomerana tuijottamaan metsikköä ja napakasti haukahti takaisin. Kielsin ja uskoi kiellon jopa. :P Välillä Peto tutki ympäristöä niin touhuissaan, että meinasi mennä puskien ohi naapurin tontille. Aina uskoi todella hienosti kieltoa ja tuli luokse, jolloin sai tietysti palkaksi hellyytä ja juustoa. Juusto on herkkua!


Naapurissa on mustavalkoinen kisumirrinen. Kissa kävi äidin pihalla kytiksellä pensaiden takana, silloin satuttiin Pedon kanssa olemaan talon luona. Peto ei huomannut kisua :D Ilmeisestikin kissa päätti pitää viisaampana palata omalle turvalliselle pihalle, kun tuollainen kauhea Peto oli hänen hiekkalaatikolleen (käy äitin kasvimaalla ja kukkapenkeillä asioimassa :D) tunkeutunut. :D

Omalla pihalla turvallisinta ;)
Mun lempparimarjoja <3
Peto huomaa ja vaatii :D
Maistaa ja villiintyy x)
Punaiset herukat ei oikein uponneet Pedolle, vaikka niitäkin halusi maistella. Tummat karviaismarjat maistui paremmin, ja niitä olis halunnut koko ajan lisää, vaikka ei se sitten edes syönyt kokonaisia marjoja, mutusti hetken vain ja tiputti maahan loput :D Mutta ehkä se oli enemmänkin että kaverina mukana :D

Peto huomaa että puiden ja pensaiden toisella puolellaki on jotain!
Näkikö Peto kenties tämän?
Äidin uudella terassilla on uudet kauniit pitsikalusteet, joilla tovi istuttiin.
Kun Peto sattui sitten pisut pihalle tekemään, päätettiin siirtyä saman tien sisälle juomaan teetä ja syömään välipalaa. Lisää marjoja, lkaurapaloja, ja äidin omenapuusta omenia. :)

Oli älyttömän herkullisia omenoita! NAMSK!
Ennen lähtöä vielä hetki ihmeteltiin pihan ihmeellisyyksiä :)
Puuta ei vielä saatu mukaan, kun minä en oo koskaan ajanut peräkärryn kanssa, enkä uskaltanut nyt yksinään ensimmäistä kertaa alkaa kokeilemaan :O En oo mikään autoiluguru, ajaminen on välttämättömyys jos ei halua jumittaa kotona.. Joten puu jäi odottamaan hakuaan, saa nähdä onko meillä nyt viikonloppuna ensimmäinen puu omalla pihalla kasvamassa! :) Marjapensaitakin saattaa lähteä mukaan.. Katsotaan!

Tervetuloa ja näkemiin! :D

-M

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on!! Jospa meilläkin sitten 50 vuoden päästä rönsyilee missä mitäkin :D Elukoistaki tykkään, kunhan ei sitten liikaa tulis hankittua.. Elukoita ja lyhtyjä piha täynnä, istutuksien lisäksi :D

      Poista