perjantai 21. syyskuuta 2012

Se vaahteran hakureissu


Äitin mansikkapenkki, määki haluan omalle pihalle! :P
Nyt meillä on ollut jo viikon ajan vaahtera omalla pihalla. JEE eka puu istutettu!!! \o/ Siitä se lähtee, ja lehtipuuthan kasvaa vähän vauhdikkaammin? x)

Tuo pitis saada siirrettyä, erottaako kuvasta vaahteraa..  :O
Lähettiin puuta hakemaan äitini luota viime perjantaina, mukaan lähti rakas rakkaani ja pikku karvavauva. Petohan oli taas ihan fiilareissa "mummulassa" :D Se muuten koitti taas rakastaa mun äitin jalkaa..?? O_o

Ekat lapioniskut, ja työnjohtaja oli hyvin tarkkana!
Koko ajan pittää tarkkailla että työt hoituu hyvin :D
Välillä täytyy varmistaa laatu lähempää..
Ihmiset ei ilmeisesti oo osannu yhtää mittää taaskaa!!!!
"Nyt näkkyy juuria, joo, täytyy katkoa ne!!"
Nyt on kaivuut jo voiton puolella.
Peto tarkastaa että onhan ne juuret nyt katki varmasti! :D
Ei muuten kauheena tiietty että mitenköhän laajasti niitä juuria pitäs mukaan ottaa, kun puu tosiaankin oli jo muutaman metrin korkea. Eikä mitään kovin laajaakaa juuristoa sitten kehannu alkaa ronttaamaan. Päätimme että nips naps ja säilyy hengissä tai kupsahtaa, katotaan miten käy :D

Tuollane kasa juuria lähti mukaan.
Peto hoksas jotain hirmu tärkeää korjattavaa!!
Ylimääräinen tuppo poistettu, kaikki hyvin! XD
Äitin vaahtera on niin komea !
Ylhäällä olevassa kuvassa näkee vielä siirrettävän puunalun kokoa. Rakas rakkaani on n. 193cm pitkä. Eli ihan kivan kokoisesta "taimesta" oli kyse :D Kuinkahan monta vuotta menee, että meidän vaahtera on samanlainen ihanuus kuin tuo äitin vaahtera? :)

Jotenki tällä lailla vaahtera pakattiin matkalle..
Kun puu oli pakattu, ennen lähtöä oli ihan pakko tippuneilla vaahteranlehdillä leikittää Petoa!

BOJOING!
Lähtöä tehdessä avasin auton takaluukun, ja sitten jäimme hetkeksi vielä jutustelemaan parin metrin päässä autosta. Yhtäkkiä havahduin siihen, kun Peto hyppäsi takakonttiin :D Että joo eikai siinä sitte sen kummempaa :D Vissiin se on oppinu aika hyvin, että ku luukku avataan, sinne mennään ja sitte lähetään mukaviin paikkoihin käymään :P Annoin minä sille palkkaa ja kehuja, vaikka se niinku ilman lupaa meniki ;) Tuon jälkeen ollaan välillä kokeiltu, että haluaako Peto itse hypätä, odotellaan vain hetki ja jos seisoo/istuu vain, nostetaan konttiin. Eli en ole millään herkulla/lelulla yrittänyt yllyttää hyppäämään. Eiköhän se piakkoin ala sinne itse loikkaamaan :)

Puu istutettuna ja tuettuna.
Vaahtera asemoitui nyt koiratarhan ja autotallin väliin, lähemmäs tarhaa kuitenkin. Tarkoitus olis että se sitten varjostais tarhoja kesällä kun aurinko on korkeimmillaan. Autotalli ei yllä varjostamaan ollenkaan tarhoja, ja aurinkohan paistaa lähes aamusta iltaan tarhoille. Näin yhessä tarhassa kasvavan köynnöstä, mitenköhän sellanen toimis.. Kuitenkin on kivaa, että koira voi seurailla ympäristöä tarhassa ollessaan. Lisäksi monet köynnökset on ilmeisestikin myrkyllisiä? Siitä, kuinka myrkyllisiä ne sitten on, en tiedä, tuleeko niistä vain vähän paha olo, vai kuoleeko? O_o No, jos joku köynnöskokeilu tehdään, niin se on sitten myrkytön vaihtoehto, jos semmosta hyvännäköstä löytyy.

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti