maanantai 12. marraskuuta 2012

Lohinamit


En minä voinu olla kokeilematta kuinka sen lohen kanssa onnistuu tehä namit. Epäilyksenä oli lähinnä se koostumus, mureneeko leipomus ihan käsiin samantien. Vai pysyykö jokseenkin kasassa.

Maksanamithan ihan vähäsen murenee, mutta aika hyvin pysyy palaset kasassa, ja palastelukin onnistuu hyvin. Ei haise mitenkään järkyttävän pahalle, noh, ainakaan minun nenään :D Eikä tahmaa käsiä..

Jotenki nyt se kananmuna on minun päässä sellanen ihmeaine, että ajattelen sen sitovan ja pitävän kaiken kasassa.. siksipä lohiherkkuunkin tuli kananmunaa :D Aineksina 500gr raakaa jauhettua lohta (kennelrehulta), ja kaksi kananmunaa. Sekoitellaan. Levitetään pellille.


Uuni oli aluksi 200 asteessa, ja siellä paistos oli tuntemattoman ajan, koska unohdin katsoa kelloa, ja unohdin koko paistoksenkin hetkellisesti.. Mahdollisesti puolisen tuntia.. ei ollut ainakaan ollenkaan palanut eikä kuiva. Sitten laskin asteet 100 ja laitoin kiertoilman päälle ja systeemi oli uunissa ehkä 30-60minuuttia (koska en muistanu taaskaa kelloa ja sillee) . Taas kerran ajatuksena vähäsen kuivattaa nameja. Kuvittelin kenties, että kun lohilevy kuivaa, se pysyy paremmin kasassa? Eikä sotkisi/haisisi niin kovasti?

Sitten pilkkomisvaihe. Veitsellä vähäsen meinas mennä mössöksi koko homma. En ainakaan onnistunu millään pieniä paloja leikkaamaan. Leikkasin pitkiä suikuloita, jotka sitten revin käsin säilytysrasioihin. Osittain lohta oli kai niin ohuesti, että lohi oli todellakin kuivahtanut, hyvin ohueksi ja rapeaksi, ja sehän raksahteli miten sattui ja murustui ihan pieneksi. Mutta pehmeämmät ja tuhdimmat osat, suurin osa siis, pysyi odotuksia paremmin kasassa. Sanoisin ehkä, että koostumus menettelee. Ei mikään kauhea. :)

Mutta yllätys olikin se rasvaisuus! Kädethän oli ihan öljyiset kun vähäsenkin hipaisin tuota herkkua. Melkein katsomisesta jo sormet oli sotkussa :O Ei ollut juolahtanut tuo puoli ollenkaan mieleen. Kotona tuo öljyisyys ei niin edes haittaa, kädet kun voi pestä samantien palkkailun päätteeksi. Ulkona jossain kauempana sitten, ehkä hieman inhaa, hanskat kädessä sotkeentuu hanskat ulkopuolelta, tai jos ilman hanskoja palkkaa, lopuksi öljyiset kädet hanskoihin.. Tosin limaiset kädet on yleensä aina :D Mutta hanskat voi alkaa ehkä tuoksumaan? Sen näkee sitten aikanaan :D

Koirille nyt muutama kerta testattuna. Toimii aika hienosti. Mörköllekin kelpaa, vaikka en taas tiiä kelpaisko välttis ihan kaikissa tilanteissa. Pedollekin kelpaa. On ollut ainakin hyvin innoissaan sisällä ja omalla pihalla. Muualla ei vielä ole testattu, voittaako herkun himo ympäristön häiriöt.. :)

Lohinameilla ollaan reenailtu Pedon kanssa sunnuntaina ja tänään maanantaina mm. maahanmenoa, paikallaanoloa, ja uutena turhuutena ja yhteisenä kivana, kieriminen. Viimeisen on parilla treenisessiolla alkanut hoksaamaan, ei toki vielä osaa, mutta melko nopeasti tajuaa namilla ohjattuna lähteä kierimään jo. :) Saa nähdä kuinka kauan kestää että saisin sen käskystä tekemään, itse seisoen eikä kyykistyneenä viereen :)

Mörkön kanssa tänään ulkona maahanmenoa, juuei. No sitten kymmenennellä kokeilukerralla se meni hiiiiitaaaaasti venyyyteeellleeen maahan, ku olin aikani pitäny kättä maassa kyykistellen typerästi. Ilmeisesti nurmikko on ällön märkä. Sisällä on tehnyt maahanmenon tosi hienosti nykyään. Ihana Mörkö. :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti