lauantai 5. toukokuuta 2012

Lisää valjaiden testingiä

Meidän uusista valjaista heräsi toooosi kiihkeä keskustelu :P Tätä merkkiä ei niin hurjan kovasti paljon ole malamuuteilla käytetty, ja siinä menee jutskat vähän eri lailla.

Minä olin sitten jo loppujen lopuksi ihan varma että ollaan taas ostettu ihan täysin epäsopivat valjaat ja ne on ihan from hanuri.. :D Kalliit ne oli, mutta eihän se aina tarkota että nyt on hyvät ;) Ei vaan kallis tai halpa, ihan koitettiin löytää istuvat valjaat.

Päästiin onneksi taas kerran asiantuntevamman malamuuttiharrastajan luokse näyttämään ja sovittamaan valjaita. Ei edes uskallettu sitä ennen valjaita enää käyttää, ennenkuin saadaan malamuutti-ihmisen mielipide. :) Lisäksi minä olen kaikenlaisille vaikutteille hyvin altis, uskon ihan mitä vaan jos osaat perustella sanomisesi uskottavasti ;D Haha, no mulla on siniset silmät!

Mutta oli ihanaa saada kuulla pidempiaikaisen harrastajan mielipide valjaista. Ne ei ole Mörkölle ihan optimaaliset, ei ihan pööfekt, mutta voidaan kuulemma käyttää niitä ihan ilman suurempia pelkoja. :D Ne ei paina henkitorvea, joka on varmaan se yleisin (?) vaiva epäsopivissa valjaissa. Tai sitten puristaa sisäelimiä tms. kun ei sivuilta mene kylkien päältä. Veikkaan että niissä meidän edellisissä huskyvaljaissa on ollut vähän kumpaakin vikaa, ainakin tuo kylkijuttu.

Näiden uusien valjaiden kanssa ainoa epäkohta on kaula-aukosta hännän suuntaan lähtevä kohta (hyvin selitetty eikö??!! :D), joka asettuu meillä nyt lapaluiden päälle. :/ Se on vähän siinä ja siinä että se voisi alkaa ehkä häiritä. Sen osan valjaista, miksikä sitä sanotaankaan, kuuluisi siis tulla joko lapaluiden eteen tai taakse, jotta liikkeet olisi vapaat.

Yritetään nyt kovasti tulevissa vetotreeneissä tarkastella, että hengittäähän koiruli hyvin ja kuinka liikkuu. Ekassa testauksessa ei kyllä huomattu mitään eroa aiempaan menoon, mutta voihan se olla meidän kokemattomuuttakin :D

Tässä video tämän päivän testailusta. Vedetään myöskin ekaa kertaa rengasta. Käytiin alle 1km pyörähtään, puolet meni asfaltilla, puolet metsätiellä. Metsäteitä enempi meille tähä naapurustoon! Sitä kaipaaki ihan uudenlaisia asioita nykyään :D



Mörkö myöskin "syö" valjaitaan, jota ei pitäisi antaa tehdä :D What can I do!? :D Olen kirjotellut tästä kyllä aiemminkin, sellasta närppimistä ja riuhtomista, kylkien kohdalta.. Mörkö on sitten se, joka kisoissa lähtöä odotellessa on syönyt valjaat ja kun tulee lähtö, suattaap jäädä nauramaa lähtöviivoille x) Yritetään me päästä tästä käytöksestä pois!

Maybe someday we get it right! ;)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti