tiistai 8. toukokuuta 2012

Mörkö sanoo GRRR!

Näin taas ilmeisestikin ollaan saavuttamassa uutta odotettua vaihetta ihanan kultapoikamme kasvussa ja kehityksessä!

Eilen pääsimme yllättäen tokotunnille, oli sellainen korvaava tunti sairaspoissaolosta.

Minä vähän mietin että menisinkö edes ollenkaan, kun on ollut viimeisen tokotunnin jälkeen jo pitkä tauko, ja kun ei olla edes kotona varsinaisesti reenailtu moneen viikkoon. Tokokurssin loppupuolella kyllä käytiin muutamankin kerran siellä koirapuistossa ja metsässä ja pidettiin 20-50min tosi intensiivistä reeniä. Sitten jotenkin tuli sellanen että PLÄÄH ja antaa olla nyt ja kesällä katellaa sitten uudelleen fiiliksiä. x)

Mörkössä on tässä välissä siis tapahtunut kaikenlaista jännää, mm. olisko pari viikkoa sitten hihnalenkillä ohitustilanteessa tuli ärinää ja kiivasta teutarointia. Tuo oli sinänsä ehkä vähän erikoisempi tilanne, että ohi menevä koirakko oli pyörällä juoksulenkillä, ja koira kaikenlisäksi juoksi tien keskustan puolella eikä ojan puolella. Myöskin toljotti meitä ja juoksi tavallaan meitä kohti mutta ohi kuitenkin :D No minähän olin tosi hämmentynyt että mitäs se tällainen murina on!? x)

Seuraava ohitustilanne päästiin namien avulla aivan kuin ei toista koiraa olisi ollutkaan, ja tuo ohitettava koira oli kylläkin sellainen pienikokoinen ja meni hiljaa ja hienosti ohi. Eli ei sillä lailla samalla tavalla nostattavaa tilannetta ehkä ollut.

Yleensä en ole saanut Mörköä koirien ohituksissa namille ollenkaan, vaan mielenkiinto on ihan täysin vastaantulevassa koirassa. Aiemmin ei olla sitä murinaa vaan saatu kuulla O_O Pitää nyt katsoa jos saisin onnistuneita ohituksia namien avulla..

Viime lauantai-iltana renkaanvedossa tuli ainakin yksi koirakon ohitus, kaksi pientä koiraa, vähäsen räksyttäviä, mutta meni ilman rähinöitä ohi, kun ehkä se rengas vähän häiritsi ja sillä kertaa mieskin oli mukana, joten hän asettui kävelemään Mörkön viereen, koirien väliin. Mutta vauhtia kiihytti ja oli kyllä kiinnostunut.

Palataanpa siihen eiliseen. Eilen sain ensimmäisen kerran kuulla sitten paaaljon vahvempaa GGRRRRRRinää ja MMMRRRRRRRRRRRinaa x) Vähäsen meinasin taas säikähtää tätä uutta tilannetta, mutta reagoin saman tien vahvasti puuttumalla Mörkön käytökseen. Oltiin odottelemassa halliin pääsyä pienessä eteistilassa, jossa on penkkejä jne. Istuin penkillä ja Mörkö seisoskeli siinä edessä. Sitten eteiseen tuli hallista yhtäkkiä jonkinlainen paimenkoira omistajansa kanssa. Mörkö tietty kiinnostui heti tuosta koirasta.

Uskon kyllä että en huomannut kaikkia Mörkön lähettämiä signaaleja, ja se saattoi huomaamattani heittää haasteen tuolle paimenkoiralle. Se mitä minä ehdin nähdä, oli että tuo paimenkoira aloitti kauhean ärinämurinarähinän Mörköä kohti, johon Mörkö vastasi heti takaisin. Minä pidin onneksi lyhyellä hihnalla jo alussa, joten koira oli siinä ihan minun edessäni, ja sitten vain napakasti kiskaisin lähemmäs, jämysti kielsin ja nappasin vähäsen poskikarvoista että heräis tilanteesta. Siitä en tiedä olisinko voinut menettää käteni ;D

Mutta tuntui Mörkö havahtuvan sen verran, että sain sen istumaan jalkojeni väliin. Kovin pahasti Mörkö ei temponut ajatellen, että minä istuin koko ajan penkillä kuitenkin :D Kyllä se siinä aika hyvin pysyi, ehkä kerran yritti seisomaan mutta painoin heti perseen takas alas. Ja aivan kuin olisin ollut huomaavinani jonkunlaista vapinaa koirassa, taisi hieman jännitellä että jos tulee tilanne nii on sitten kans valmis x)

Mutta toisaalta aika nopeasti päästiin siihen tilanteeseen, että Mörkö vilkuili olkansa yli minuun ja pystyin palkkailemaan ja kehumaan ja rapsuttelemaan.

Toinen iso ärhentelytilanne tuli, kun meidän tokotunti alkoi, ja edellinen ryhmä oli poistumassa. Ovesta oli tulossa samojedi, joka jäikin odottamaan että me tullaan ovesta ensin. Ja taas kerran minä huomasin Mörkön reagoivan vasta siihen samojedin murinariehumiseen. Alkoi murisemaan ja yritti päästä ohitseni koiran luokse. Pannasta kiinni pitämällä sain kyllä Mörkön hyvin pidettyä oikealla puolellani, eli että pysyin koirien välissä kuitenkin koko ajan. Melko innokkaasti silti yritti, jouduin minä polvella tönäisemään useamman kerran Mörköä, sillä lailla saan sen paremmin siirtymään sivulleni, jos meinaa pyrkiä vaikkapa edestä ohi. Pelkkä pannasta ronttaaminen on raskaampaa :D Nyt varmaan toimintani on ihan väärää ja kauheaa ja pieksen koiraani enkä saa sen kunnioitusta tällä tavalla, olkoon sitten niin :D

Tässäkin tilanteessa on voinut aivan hyvin käydä niin, että en ehkä ole kuullut jos Mörkö onkin aloittanut vaimean murinan ensin, tai jos on vain käytöksellään provosoinut tuota toista koiraa "hyökkäämään". Eli vaikka mielestäni Mörkö ei ollut aloittaja, vaan vastasi toisen koiran käyttäytymiseen, saattoi Mörkö todellakin olla se aloitteentekijä :)

Millon ihmeessä näitä koiria oppii lukemaan?? ja MILLOIN näitä oppisi ENNAKOIMAAN? :D haha. No jos kymmenen vuoden päästä olisin jotain oppinut x)

Lisäksi, tosi noloa, mutta Mörkö nosti koipea kesken reenin yhteen pylvääseen! :D Sellainen joku punainen kanttinen pylväs, jonka ympäri kierrettiin yhdessä ja tehtiin tehtäviä. Pieni hetki paikallaan ohjeiden kuuntelua, ehti nostaa koipeaan ja huomasin sen vasta kun oli ehtinyt lirutella vähän x) Eka kerta ja ei ole vahinkopisujakaan pennumpana tuolla tehnyt! Nyt sitten on niin isoa poikaa että hei kattokaa mää ossaan nostaa jalkaa ja tää on mun pylväs! O_o Sakkolasku siitä sitte rapsahti, mutta eevoemittää..

Tunnin lopussa ohjaaja tuli meidän luokse ja arveli että Mörkön kanssa vois olla tarpeellista harjotella vähän sellasia rankaisutekniikoita tms. en muista mitä termiä käytti, että ei karkais ihan hallinnasta tässä vaiheessa, kun alkaa tulla tuota ehkä uhmaa tai jotain. Ja just sillä hetkellä olin polvillaan maassa laittamassa tavaroita kasaan ja Mörkö siinä ei olis malttanu odotella ja tuli oikein närppimään mun käsiä, joissa siis oli namia, eikä uskonut kun vähän sanoin. Itse käsitän sen niin, että on levoton ja rauhaton ja yrittää vaatia/komentaa antamaan herkun itselleen. x) Oikein sellainen tilanne joka tuki tämän ohjaajan mielipidettä :D

Jos jaksan niin kirjottelen tokosta reenipäiväkirjan erikseen, tää oli uhmapäivitys!! :D

Ostoslistalle on lisättynä suihkepullo ja/tai vesipyssy, miten niitä nyt sattuu löytymään.. ;)

-M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti