tiistai 15. toukokuuta 2012

Matka lyhenee...

Maanantaina 14.5 tehtiin vetolenkki. Ja lisää Koitelikuvia :D Ei oo niin tylsän näköinen päivitys.. :P


Hiukkasen tuossa tuli tehtyä tarkempaa tiedustelua, kuinka malamuuttiväki treenailee kesäkaudella. Ensinnäkin hellerajat tuntuivat olevan vaihtelevasti 10-20 astetta, useimmiten kuitenkin lähinnä 10-15 astetta.

Treenityyli vaikutti useammallakin menevän jokseenkin näin.. alle +10, tehdään vielä vetolenkkejä, alle +15 voidaan juoksuttaa koiraa pyörän vierellä tms. ja sen jälkeen sitten hihnalenkkeilyä, metsässä samoilua vapaana ja uimista, jos koira tykkää siitä hommasta :O Kuumimmalla paahteella ei lähdetä edes kävelylle, vaan jätetään iltaan/aamuun/yöhön liikkumiset.. No ei minuakaan huvita päivän kuumimpaan aikaan minnekkään auringonporotukseen lähteä, joten tämä käy minulle hyvin :D


Nesteytys tärkeää, hyvä vinkki oli, että koiralle tarjotaan veto/juoksulenkeillä 2-3km välein juotavaa (vettä). Ja jos kovinkin paljon juo vettä, niin sitten kunnon väli ennenkuin jatketaan matkaa, ettei vesi hölsky masussa :D

Noh, semmosta se on arktisen koiran kanssa, ei sitä ole kehitetty työskentelemään +30 asteessa, vaan niillä paukkupakkasilla paremminkin :D Oon minä onneksi fiilistellyt sitä tokoa nyt ja varmaan alan taas sitä hinkuttamaan tässä enempi, lisäksi omaksi huviksi aattelin tälle kesää tutustua agilityesteisiin, mutta todennäkösesti ihan vain itseksemme harjoitellaan. Eli siinä olis kesäksi sellasta liikuntahommaa joka ei olis niin rankkaa kuin tuo vetäminen, mutta kuitenkin jotain hauskaa yhdessä. Jos Mörkö innostuu agista, tietty sekin jätetään aamuihin/iltoihin/viileämpiin kesäpäiviin, kyllähän siinäkin vauhtia piisaa, jos niin pitkälle päästään ;)


Mutta meidän eilinen veto.

Matka oli suunnilleen 2,1km+2,1km eli edestakaisin. Sitten kun päästään 6km matkaan, saadaan tehtyä pieni kierroskin vaikka alku ja loppupätkä onkin samaa reittiä! Ja kunhan päästään 8km matkaan, se onkin jo ympyrä! :D Ja sitten se metsäreittihomma kauempana, siellähän saa vaikka jos minkälaista kiemuraa tehtyä useamman kilsan edestä..

Annoin juomaa (3-4dl) pari tuntia ennen vetolenkkiä, matkan keskivaiheessa pidettiin taas taukoa, jolla tarjottiin vettä, jotta ei himoitsis ojan kakkaista vettä.. Lopuksi myös juomaa (3-4dl). Ennen ja jälkeen juomat meni kaikki, ja tauolla meni ehkä 1dl vettä, kun sitä loiskui sen verran paljon sinne tänne ja kokonaisuudessaan sitä oli mukana 3-4dl ja pulloon jäi n. 1dl.. :D Tärkiä juomatieto!! :D

Sää oli pilvinen ja tuulinen, asteita +10. Aloitettiin vastatuuleen, Mörkö vaikutti ihmettelevän tuota kovaa vastatuulta.. Vauhti oli leppoisa lukuunottamatta alun, keskivälin ja lopun kilarispurtteja.


Käskyjen kuunteleminen on ehkä edistynyt, mennään keskellä soratietä auton renkaan jäljillä, mutta autojen ohitustilanteissa siirrytään tien reunaan. Mörkö on jäänyt yleensä keskelle tietä ja pitää pysähtyä ja vetää se tien reunaan, odotella että auto menee ohi ja sitten matka jatkuu.

Nyt tein ekan kerran niin, että kun auto tuli, käskin oikeaan, ei liikkunut, oli sopivasti kohdalla leveästi tienreunasta tilaa, joten ajoin sinne hiekkaan ja Mörkö joutui siis väkisin itsekin siirtymään oikealle.  Vauhti kyllä pysähtyi :D Sitten jatkettiin matkaa, Mörkö sai kiskoa minut hiekalta takaisin tielle ;) Veti hienosti!

Tämän jälkeen autojen ohituksia tuli vielä muutama, ja joka kerta kun käskin oikeaan ja lähdin siirtymään tien reunaan, Mörkö siirtyi mukana hienosti. Jänis toki siirtyi edellä myös tien reunaan, mutta kun sillä ei ole aiemmin ollut mitään vaikutusta :D

Yhden kerran auton ohittaessa Mörkö hiukan hyppäsi vielä lisää ojaan päin, mutta jatkoi hienosti matkaa käskyllä ja kannustuksella.

Saa nyt nähdä uskaltaako sitä jatkossakin edetä autojen ohitustilanteissa, varmaan pitää mennä tilanne ja reitti kerrallaan, jos kovin kapea tie niin parempi pysähtyä.


Alussa valjaita pukiessa yritti taas napata kiinni kun etujalkoja pujotin valjaisiin, eli ei siitä nyt vielä olla kokonaan pois päästy -_- Liikkeelle lähtiessä ekoilla metreillä pari pientä kylkien närpintä yritystä, mutta sitten unohtui sellanen homma. :)

Tässäpä tämän kertaiset reenifiilikset.

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti