keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Veto ja veto


Reenipäivitystä.. ja kuvia äitienpäivän match showsta jossa olimme yleisönä (suihkepullon kera).

Olis kiinnostanu kauheena kaikki koirat!
Käytiin 19.5. pyörillä n. 3,5km. Lämmintä oli muistaakseni ehkä 14 astetta... En ole ihan varma.

Valjaiden laitossa päästiin taas siihen närppimiseen, minä olin jo ihan että jee ei enää sitä kun pari edellistä kertaa oli mennyt niin hienosti :D

Matka meni melko ok, ja autojen ohituksissa menee aika hienosti. Mörkö nyt siirtyy jo hyvin tien reunaan (ei pelkästä käskystä, mutta kun jänis siirtyy ja minä siirryn, siirtyy mukana.). Toistinkohan nyt kerrottua tietoa :D Hyppää usein vielä juuri auton ohittaessa hiukan ojaanpäin, mutta mieluummin siihen suuntaan kuin auton puolelle O_O Jospa jossain vaiheessa päästäis autojen ohituksessakin varmempaan menoon, harjoitusta ainakin tullut nyt melkein joka vetokerta, eikä olla pysähdytty jos suinkin uskalletaan edetä. Vauhti hieman hiljenee, mutta sekin on varmasti ihan hyvä juttu ainakin vielä.

Niin kiltin näköinen, mutta sain ruutailla vettä useamman kerran x)
21.5 vetotreenit taas pyörillä, matka n. 3,5km ja lämmintä taisi olla n. 11 astetta.. Aurinkoista, viileä tuuli.

Puolivälissä ihan mukava tauko, jonka aikana johdatettiin Mörkö melko isoon ojaan jonka vesi ei näyttänyt ihan karsealta.. x) No onhan siellä aina vähän sitä sontaa yms. mutta toisaalta onhan tuo pskemmassaki ojassa pulahtanu ja juonu vaikka mitä.. Mutta kyllä meni innolla ojaan ja varmasti mukavasti viilensi, koska läähätyskin hellitti piakkoin. :)

Erimielisyyksiä suunnan ja toiminnan suhteen oli välillä....
Alkupätkä meni tosi tasaista hyvää vauhtia, ei mitenkään täysillä mutta tosi hyvällä vedolla ihan reipasta vauhtia. Mietittiinkin että jatkettaisko vielä sen ojassa viilentymisen jälkeen matkaa, ja palattais takas ja viilennyttäis samassa paikassa, ja sitten kotiin.. Mutta kuitenkin päätin sitten että lähdetään kotiinpäin samantien, ettei vaan väsy/kuumene liikaa.

Ihan hyvä päätös, koska alkuspurtin (ehkä 1/3 paluumatkasta), veti hirmuisella vauhdilla taas, minun silmät ihan itki taas kerran enkä meinannut nähdä missä tien kuopat menee jne.. mutta sen jälkeen mentiin varsinaista etanavauhtia eteenpäin ja saatiin yhdessä auton ohituksessa, jossa vauhti oikeastaan pysähtyi, myös merkkaus tehtyä.. Ei auttanut minun kiellot yhtään kun nosti koipea x) Silti tuo loppumatkakin meni melko varmalla otteella vetäen, vaikka vauhti olikin erittäin hidas.

Aivan kuin tällä olisi mitään vaikutusta mihinkään x)
Viimeiset 10m ja Mörkö kiihdytti vauhdilla kotipihalle :) Piimälitku ei kuitenkaan kelvannut, ihan vähän vaan joi, johtuiko sitten siitä että joi ojasta puolivälissä jonkun verran? Tai sitten pitää alkaa tarjoamaan jotain herkullisempaa juomaa..

Valjaat puettiin alussa päälle tällä kertaa yhdessä jäniksen kanssa. Minä tarjosin Mörkölle namia ja pyysin olemaan nätisti, kun jänis puki valjaat päälle. Eipä ollut mitään ongelmaa ;D

Myöskin ensimmäinen kerta, tai ainakin tätä on tapahtunut hyvin harvoin enkä muista milloin viimeksi, mutta lähdössä saatiin kuulla UUUUUUU-UUUUU-UUUUUU (silleen korkeelta ja kovaa) ja takajaloilla hyppimistä ja ponnistamista, eikä valjaita muistettu tällä kertaa ollenkaan yrittää närppiä alkumetreillä! :P

Näiden kahden vetoreenin välissä harjoiteltiin yksi ilta ihan vaan sisällä tuota valjaiden pukemista. Ajattelin että jos se auttais asiaan.. Mörkölle on nyt jotenkin jäänyt sellanen tapa, että kun sen etutassuja käsittelee, se meinaa alkaa haukkaamaan kädestä. Nyt nameilla lähdettiin harjottelemaan käsittelyä ja valjaiden pukemista. Lieneekö sitten saanut liian vähän käsittely ja kopelointiharjotuksia. Alussa meinas aina mennä suu kättä kohti kun aloin nostamaan etujalkaa, mutta melko pian se väheni ja lopuksi sain nostella etujalkoja hienosti ja pidin niitä ilmassa jne. Valjaita puettiin ensin pelkästään kaulaan asti useamman kerran, siinähän ei yleensä ole edes ollut vielä mitään ongelmaa. Ja sitten vielä tassuja nosteltiin useamman kerran valjaisiin ja pois. Tätä voisi tehdä vielä lisää, jospa siitä olis jotain apua.. :)

Meidän match show yleisövierailusta lyhyesti. Lähdettiin sinne ihan tarkoituksella harjoittelemaan, miten käyttäydytään ihmis- ja koirapaljoudessa. Mörköllä oli heti ihan isoin menovaihde päällä ja yritti ryykäillä eteenpäin ja sivuille. Minulla oli koko ajan suihkepullo toisessa kädessä. Pidin remmin lyhyenä aina kun oltiin lähellä muita.

Mörkö reagoi tosi hyvin suihkepulloon, ja suihkautin aina kun yritti singota minun ohitse toista koiraa kohti, vaikka ei ollut karvat pystyssä eikä ollut ärinää. En sitten tiedä teinkö väärin, mutta kun ei asetu pelkästä sanasta kun on niin innoissaan..

Yksi ärinä Mörkön osalta saatiin, ja tämä taisi hekä jopa olla Mörkön aloituskin. Oltiin ehkä 5m päässä yhdestä labradorista, jäätiin paikoillemme hengailemaan. Mörköllähän on hirmu vaikeaa malttaa olla paikoillaan, joten sitäkin tuolla harjoiteltiin paljon. No huomasin kyllä että nämä koirat välillä vähän tuijottelivat toisiaan, mutta Mörkö istahti ja siinä se kökötti tosi nätisti. Minä sitten maltoin hellittää vahtimisen hetkeksi, ja aloin katsella ympärilleni, seurailin muiden koirien touhuja. Yhtäkkiä sitten kuulin sivultani ärrimurinaa ja saman tien salamana käännyin kohti Mörköä ja SPRRUUIIIITTTTTTTTT!! :D Kyllä hiljeni ja otti pari askelta taaksepäin ja jäi paikallensa eikä enää toistanu :D Eli saatiin ainakin yks hyvä oikea korjaus tehtyä ei haluttuun toimintaan. :)

Noh semmosta..

-M




2 kommenttia:

  1. Hehhee, näitä on aina niin hauska lukea :D

    Näyttelyissä ja mätsäreissä ja tuommoisissa koiratapahtumissa saa kyllä olla varovainen ja minä puutun kyllä jo tuijottelun YRITTÄMISEEN, eli kutsun heti pois kun alkaa liiaksi katsella jotain koiraa tai joku koira alkaa tuojotella minun koiraa. Siinä saa olla tarkkana ja namiautomaattina, mutta mieluummin naminsyöntiä ja kontaktia kuin hillumista ja rähinöintiä :O

    Suihkepulloa en ole käyttänyt, mutta varmasti hankin jos alkaa mennä ihan mahdottomaksi Tupakin kanssa (eli jos se ei yhtään kuuntele eikä noteeraa minua).

    AM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai näissä mitään hauskaa oo, vakavia aiheita ;D Tympeetä vain kun mulla tuo juttu turhan paljon aina rönsyilee, tulee kauheita romaaneja :D

      No jospa sitten en suihkautellu väärissä kohdissa, kun suihkautin vaikka ei vaikuttanut mitenkään aggressiiviselta. Ajattelin sitä itse niin, että kun ei niitä mennä tervehtimään, vaan mennään ohi, joten voin suihkauttaa silloinkin.. Tuo oli tavallaan eka kerta kun käytin suihkepulloa, yhden kerran tuota ennen käytin kun tuli ohitustilanne, siinäkään Mörkö ei ärissyt mutta alkoi lähtemään koiria kohti. Pysähtyi heti :D Eli vaikuttaa tehokkaalta tavalta puuttua, mutta ei oo mun mielestä mikään kauhea tapa puuttua, kun vettä ruiskauttaa naamalle.. :)

      Poista