torstai 10. toukokuuta 2012

Veto ja toko 9.5. (ja yks GRR taas!?)

Keskiviikkona oli taas tuplareenipäivä. Fyysistä reeniä että henkinen reeni sujuis vähäsen hallitummin :D

Eilen oli melko lämmintä, joten mietin kyllä että käydäänkö vaan ihan joku 1-2km vähän kokeilemassa. Jos oltais vetämisessä pidemmällä, eli oltais päästy vaikkapa tuplakilometrimäärään mihin ehdittiin, kehtaisi ehkä paremmin vielä näillä ilmoilla harjoitella? Eli jos kunto olis parempi niin sanotusti..

No kuitenkin, käytiin sellanen 3,2km lenkki, eli meillehän se on siellä maksimipäässä :D Mutta kun näytti menevän niin reippaasti, niin jatkettiin sitten eteenpäin.

Yksi uusi ohitustilanne meillä pääsi käymään. Oon niin ilkeä että syytän taas jänistä ;) Mentiin sellaisen talon ohi, josta monet kerrat ohitettu, mutta nyt siellä on sattunut samaan aikaan olemaan koirat pihalla irti, ja sellanen nuori saku, Mörköä ehkä pari kk nuorempi, tietenkin vähän liian innoissaan ohi juoksevasta koirasta, on antanut meille häiriötreeniä :D Yhden kerran siis aiemmin menty ohi kun koira irti, ja siitä varmaan kerroinkin, että silloinkin Mörkö lopuksi pysähtyi ja oli tosi vaikeaa saada se liikkeelle ja VETÄMÄÄN :S

Mutta nyt tehtiin ihan oma ärsyttävä moka! Nimittäin jänis jotenkin taisi säikähtää tällä kertaa, että sieltä on ne sakut (siellä on siis vanhempikin saku, ja siellä on myös nuori suomenlapinkoira) nyt tulossa kohti ja ne hyökkää.. en tiiä mitä se ajatteli että on tapahtumassa :D Mutta se pysähty, ja minä kiljuin että "Mitä?? Mene eteenpäin, elä pysähy!!!" Ja sitten me oltiinkin Mörkön kanssa jo paikoillaan siinä just pihatien kohalla.

Mörkö siis pysähtyi jäniksen perään, ei yrittänytkään ohi. Ja minä hokelsin että jatka äkkiä prkle eteenpäin!! Ja ei ku jänis on sitä mieltä että nuo koirat on hyökkäämässä. No sitten Mörköä alkoikin ne koirat kiinnostelemaan, koska se nuorempi saku sitten päättikin tulla hösläämään lähemmäs. Ja ymmärrän ihan että tuli lähemmäs, koska oltiin siinä pihatiellä melkein, ja onhan ne semmosia vahtikoiria O_O Minä karjuin varmaan naama punasena vihasen näkösenä että EI! ja OHI! ja MENNÄÄN! ja kaikkea mahdollista, mutta ei mitään, ja oli muuten haastavaa kiskoa koiraa mukaan, kun oli pyörä jalkojen välissä x)

Siellä sitten omistaja komentaa sakuaan, joka ei myöskään malta totella, ja näin sitten saatiin oikein hyvin pilattua ohitus, tuli niin kiva kaveri jonka kanssa pääsi vielä tervehtimään! HEI VAAN! x) Sakun omistaja huutaa että "se on vielä pentu (se on Mörkön kokoinen tai jopa korkeampi), ei se tee mittää!!" MUTTA KU EI SIITÄ OLEKAAN KYSE!! :S :D

Me ei haluta tervehtiä, me harjotellaan menemään ohi!! No se saku lähti siitä kyllä sitten kun se omistaja vähän otti askelta lähemmäs ja komensi uudelleen.. Mutta huhhuijaa olipa siitäki sitten vielä vaikea päästä etenemään.. -_-

Ihme ettei muuten ärinää mun mielestä kuulunut, vaikka niin äkkinäinen tilanne, ja molemmat nuoria uroksia.. Ottaen huomioon mitä toissapäivänä oli tapahtunu ;)

Sitten tultiin takaisinpäin, ja oltiin jo sovittu että mennään ohi vaan ja jäniskin saa kannustaa Mörköä, ja jänis pysähtyy VAIN jos minä huudan APUA! :D

No se ohituskerta meinas mennä paremmin, mutta sitten kun oltiin menty melkein kokonaan ohi, niin Mörkö päätti hidastella ja minä karjuin taas ja ei mitään vaikutusta :D Mutta sitten vaan pyöräilin eteenpäin ja melkein jäi liinaki renkaan alle ja sitten kiskoin Mörköä liinasta eteenpäin jne jne x) Ja sitten piti melkein heti pysähtyä tien laitaan, kun auto tuli, ja yritettiin jatkaa matkaa ja sitten tuli toinen auto heti ja se meni ihan kökösti kaikki tilanteet!

Ei Mörkö vielä ole sisäistänyt kunnolla sitä vetokäskyä, koska häiriössä tai kun ei huvita, ei lähde vetämään. Alussa kun lähdetään liikkeelle, tempaisee kyllä ihan kivasti lähtöponnistustakin, kun annan veto käskyn. Mutta siihen se vissiin sitten jääkin vielä tällä hetkellä, se käskyn ymmärrys ;D

Lopussa tuli taas viimesillä metreillä lusmuilua, pysähtyi ihan tyystin paikoilleen. Tällä kertaa minäkin pysähdyin, ja odottelin niin kauan että joutuu vetämään minut pihatielle asti. Jänis taas kannusti apuna ja minä myös, ja kesti siinä tovi, mutta kyllä se sitten meni pihalle. Juomaa olin antanut taas ennen reenejä ja sen joi kaiken, mutta nyt ei kelvannutkaan kunnolla reenien päätteeksi? Läähätti kyllä kovasti taas. Nostin kupin ylemmäs tarjolle ja kehotin juomaan, niin kyllä se sitten jonkin verran lipitteli, ehkä puolet juomasta, jota oli sellaisen 3-4dl yhteensä..

Tähän väliin kevennykseksi videonpätkä Emmin ja Mörkön sunnuntaisesta leikistä. :) Koetin pienentää videon kokoa, niin siinä ilmeisesti tein jotain huonoa, kun videosta tuli vähän hyppivä.. Kehotan laittamaan äänet pois!! :S


Sitten TOKOsta.

Hommasin sen suihkepullon, jonka otinkin heti mukaan, mutta en saanut käyttää sitä sitten tällä kertaa x)

Pääsin kuitenkin testaamaan sitä lähtiessä, kun oltiin menossa autoon, ja käytin ihan pikkumutkan pisuttamassa ja takaisin autolle kävellessä huomasin että kaksi valkoista pikkukoiraa on tulossa vastaan. Mörkö meni kyllä suht nätisti eteenpäin vaikka huomasi ne, jouduin kyllä korjaamaan, mutta auttoi ihan sanominen ja hihnasta nykäisy. Pienet koirat huomasi Mörkön ja alkoivat räksyttää :D

Mentiin nopeasti autolle, jonne olin jo laittanut suihkepullon. Sitten menin seisomaan auton päätyyn, siis tien reunaan. Ehdittiin siihen juuri ennen ohitustilannetta. Mörkö oli kylläkin ärsyttävästi rauhallisena siinä, mutta silti olisi kiinnostanut. Heti kun yritti mennä minun ohitseni koiria kohti, tsuhautin vettä nokkaan x) Olis ehkä voinut riittää pelkkä käskykin, mutta halusin kokeilla :( Kauhea omistaja ;( Mutta kyllä se pysähtyi niille sijoilleen :D Ja oli ihmeissään :D Ei tarvinnu muuta tehdä x)

Tokossa oli tänään taas hirmusen jännää. Hieman vaikeampaa oli keskittyminen, verrattuna toissapäiväiseen. Muut koirat olis ollut paljon hauskempia. Välillä jätin Mörkön rauhottumaan eli sidoin kiinni seinän vierustalle. Johtuiko sitten nameista, tänään oli maksanameja ja maanantaina oli kananameja.. :)

Tänään harjoiteltiin seuraamista, me oikeastaan harjoiteltiin miten viedä perusasentoa eteenpäin. Nyt kun Mörkö tunkee käden kautta viereen, niin siitä pitäisi alkaa päästä pois. Koska Mörkö on niin iso, minun käsi on juuri sopivasti Mörkön kuonon edessä, kun se tulee perusasentoon. Yritettiin ensin niin, että vein käden kauemmas vartalostani. Mutta se hämäsi Mörköä liikaa, eli ei enää tullutkaan vierelle ollenkaan, tai jäi liian kauas käden luokse, vinoon yms. Selän taakse en voi laittaa kättä, koska tokossa liikkeiden täytyy olla luontevia. Tässäkin meillä on pitänyt harjoitella käden liikettä niin, että heilutan tosi typerän näköisesti kättäni Mörkön pään takana, koska normaalisti sivulla heiluessa se häiritsee Mörköä liikaa ja senkin vuoksi Mörkö on ehkä oppinut erkaantumaan liikkeelle lähtiessä minusta. Paikallaan käsi ei saa olla liikkuessa.

Sain tähän neuvoksi harjoitella seinän vieressä, niin että koira jää minun ja seinän väliin. Koira tulee takaa suoraan perusasentoon, eli helpotetaan, ei tarvitse tehdä pyörähdystä, kuten edestäpäin tullessa. Siinä ensin pidän kättä alhaalla, kun annan käskyn, ja sitten koukistan käden ylös, niin ettei Mörkö pääsisi tunkemaan käden kautta perusasentoon. Ja nami pois kädestä, kun yleensä se on siinä ollut, kun perusasentoon mennään vielä ohjauksella ja hajulla jne. :D Mutta katotaan miten tää alkaa sujua :)

Otettiin vuorotellen toisten koirien kanssa kopelointiharjotuksia. Mörkö oli ihan riemuissaan taas ihmisestä, yritti vaan pusutella ja oli tosi hankalaa pitää poitsu rauhallisena x) Tällasia tarvittais lisää. Tällä hetkellä vieraskin kyllä uskaltaa Mörköltä koplata pallit ja kattoa suuhun jne, mutta se vaan että ei pysy paikallaan ja tunkee naamalle O_O

Sitten tehtiin omissa oloissamme maahanmenoa, seuruuta, käännöksiä (joita me ei kylläkään tehty), tokohyppyä, mitä nyt mieleen tuli kelläkin.

Ulkona käytiin harjoittelemassa paikallaoloa. Laitettiin koirat riviin seinän vierustalle. Mörkön jätin istumaan, muut koirat makasi :D Eka harjoitus sujui ihan ok, uskalsin päästää remmistäkin irti. Palkkasin tiheästi, ja jäin puolimatkaan verrattuna muiden etäisyyteen koiristaan. Osa meni myös seinän taakse piiloon!! :O Ohjaaja käveli koirarivin edestä. Se oli Mörkölle jännäpaikka, toistin käskyn ja pysyi paikallaan :D Vähän tassut ehkä liikahti ja kiinnosti kauheasti.

Vaihdettiin paikkaa toisen seinän luokse, ja uusi harjoitus. Oli ihan liian jännää, nyt Mörkö oli kahden koiran välissä. Tosi vaikeaa oli saada huomio minuun. Sain kuitenkin Mörkön huomion, asetin tällä kertaa makuulle, ja yritin lähteä pois. Pidin hihnasta kiinni koko ajan, koska oli se van niin vaikean näköistä :D Ja niinhän siinä kävi että ei se paikallaan pysynyt :D Yritti syöksyä vieruskaverin tykö, joka muuten makasi siltikin ihan paikallaan :D Ei päässyt luokse asti siis, koska pidin onneksi remmistä kiinni.

Sitten helpotettiin ja otettiin sama istuen taas. Tiheä palkkaus ja lyhyt etäisyys. Yritti uudelleen vierustoverin luokse, olis ollu paljon mukavampaa -_- Lopetettiin harjotus niin, että komensin vielä istumaan, odotin kontaktia ja sen jälkeen vielä hetken pidin paikallaan, sitten vapautus. Eli sellanen onnistunut lopetus kuitenkin aina tärkeää.

Lopuksi tehtiin vuorotellen tokohyppyä, meillä mennään kupin kanssa ja joudun vielä vahtaamaan ettei kierrä estettä. Nyt mentiin ilman kuppia, mutta sen sijaan nakkasin namin esteen yli ja samalla käsky, ja sitten juoksin nopeasti itse perässä. Otettiin myös yksi hyppy ja käännös ohjauksella. Missä tätä hyppyä vois itsekseen harjoitella?? :O

Tänään taas saatiin aikaan murinaa, mutta nyt ihan oikeasti Mörkö ei murissut ennen, eikä jälkeenkään! Sen kyllä kuuli nyt muutkin! Puolivälissä käytiin ulkona varmuuden vuoksi pisulla :D Ja sitten sisälle tullessa käveltiin yhden koirakon ohi, jotka rentoili, koira makasi ja omistaja istui. Mentiin ehkä parin metrin päästä ohi, ja Mörkö meni melko nätisti, pidin sen silti vierellä ettei pääse syöksymään. Ja tuo makaava koira alkoi murisemaan Mörkölle! Vaikka Mörkö ei ehtinytkään vastata mitenkään, minä ärähdin sille ja pikkuisen nappasin karvoista samalla että nyt uskot mua prkle! Ja jos aikoikin tehdä jotain, niin ei tehnyt. Mutta mun mielestä Mörkö ei edes aikonut vastata murisemalla takaisin tällä kertaa, korkeintaan olis varmaan kurkannut mun ohitse että mitä siellä äristään. Otin varman päälle! :D

Sitten siinä justiinsa oli meitä varmaan 5 koirakkoa lähekkäin rentoilemassa, ja minä sitten vähän ääneen ajattelin, että ihan oikeasti mikä tässä on kun kaikki Mörkölle murisee -_- Yksi maanantain tunnilla ollut kokkerin omistaja oli, että ei hänen koira ole vielä murissut Mörkölle :D haha.. Mutta sitten yhdessä mietittiin ja juteltiin siitä, ja pari omistajaa meinasi että kun Mörkö on niin iso, että sen pelkkä koko voi saada toisen koiran ärisemään. Onko niin?

Tuo Mörkölle muriseminenhan ei ole uusi juttu, se alkoi jo vuoden alussa, ellei jopa viime vuoden lopussa. Useampikin koira tokotunnilla alkoi murisemaan, kun ohitettiin muutaman metrin päästä. Mörkö yleensä ei ole noteerannut mitenkään, tapittaa minua sellasella kieli roikkuu suusta ja onpa tässä hauskaa mitä tehään ja tanssii minun vieressä.

Nyt vaan toissapäivänä sitten ekan kerran sanoi takaisin ihan kunnolla. Ja voi ne kerrat ollakin sellaisia, että Mörkö huomaamattani haastoi ne koirat...  No, kukapa tietää mitä oikeasti tapahtuu!!!??

Harmitti kuitenkin kun en päässy suihkuttelemaan ärisemisestä! :D Eiköhän niitä tilaisuuksia vielä ilmaannu x)

-M






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti