perjantai 3. elokuuta 2012

Mörkö ja Peto


29.7 Ekan kerran omalla pihalla tutustutaan
 Kohta ollaan viikon verran koirien kesken täällä tutustuttu.


Kotimatka sujui aika äreissä merkeissä, ja mietin että miten uskallan ikinä päästää koirat vapaaksi keskenään kun kotona ollaan. Tiesin kyllä että kun joudutaan hihnassa kiinni olemaan, se luo aina enemmän jännitteitä jne..


Ensimmäiset päivät oltiin tosi varovaisia kotiin päästyä, ja pieni hetki käytiin aina Pedon kanssa pihalla niin että Mörkö oli myös irti ihmettelemässä. Kyllä melko nopeasti Mörköllä tuli leikkiin kutsua, mutta Mörkö ei oikein osannut varoa tai ei ymmärtänyt, että tämä on piieeeeeni pentu! :)



Leluja vahti todella paljon, siinäkin ehti pentua ojentaa pariin kertaan, vaikka vieressä oltiin, ei vain ehditty mitään tehdä. O_O


Joka päivä ollaan vähän lisätty yhdessä oloa, ja pari päivää sitten otin käyttöön suihkepullon. Se oli varsinainen ihmeiden tekijä! :O Aivan kuin Mörkö olis vihdoinkin tajunnut, mistä olen yrittänyt sitä sanallisesti komentaa :D Suihkepullo on myös hyvä, kun se en ole varsinaisesti suoraan minä joka ojentaa, eli ei meidän välille sellaista ikävää niin paljon tule, ja sitten taas olen päässyt nameilla ja kehuilla vahvistamaan sitä hyvää käytöstä. :)


Tänään olivat jo takapihalla melkeinpä "keskenään", ja Mörkö on edelleenkin liian kova leikeissään, mutta antaa myös pennun jo vähän touhuta ja liikkuakin, eikä ole heti syöksymässä päälle/ohi/eteen.. x) Yhdessä kaivoivat soraan ja muraan kuoppia, perhana :D Sisälläkin ollaan tänään taas oltu yhtä aikaa, ja nyt Petokin sai vähäsen jo leluihinkin koskea, vaikkakin Mörkö kävi usein hakemassa lelut ja vei kauemmas x) Toisaalta taas saattaa ottaa lelun suuhun ja kiertelee Petoa ja tiputtaa sitten lelun ihan lähelle. :)


Joka tapauksessa koko ajan mennään parempaan suuntaan! :) Välillä pentunen kiljaisee kun Mörkö on liian kovana. Peto on myös esim. ruuan jälkeen, kun Mörkö on syönyt tarhassaan, mennyt verkon luokse, jolloin Mörkö on napannut ja Peto kiljunut kauhuissaan. Mutta mielestäni Mörkö saa myös näyttää pennulle rajoja, eli esim. ruokarauha eikä silloin mennä lähelle ärsyttämään ollenkaan.


Kaikesta en viitsi torua Mörköä, koska hän opettaa pennulle tärkeitä laumaelämään liittyviä asioita, mutta turhasta ja liian kovasta leikistä olen Mörköä suihkepullolla ojentanut. Mörkö ei saa myöskään varastaa Pedolta lelua, ja jos sen tekee, on tullut suihkaus, ja jos vain käy katsomassa mutta antaa olla, tulee herkkua ja kehua :) Tuntunut toimivan ihan hyvin..

Peto osaa rauhoittavan signaalin ;)
Eiköhän tämä elämä tästä pikkuhiljaa normalisoidu. :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti