lauantai 4. elokuuta 2012

Peto ja Veela 31.7




Nyt olen ajatellut olla rohkea tämän pennun kanssa, ja ollaankin aloitettu koiratreffailut Pedon kanssa oikein urakalla. :) Tietysti huolehdin että leikkikaverit ovat terveitä ja yritän luottaa siihen, että pennulla on emoltaan saama "rokote" voimassa, siihen ekaan rokotukseen saakka. :) 


Ei kuitenkaan mennä minnekään koirapuistoihin tai massatapahtumiin ennen rokotuksia. Mörkön kanssa mentiin jo kahdeksan viikkoisena pentukurssille, mutta siellä ei leikitty muiden pentujen kanssa koskaan, eikä myöhemminkään se ollut mikään leikkipaikka. Kuitenkin hyvä paikka sosiaalistua ja oppia sietämään ja käyttäytymään muiden koirien seurassa. No jaah, en tiiä oliko siitä hyötyä, ku meillä on sellane karvatpystyssä örisijä aina välillä.. :D




Mutta, järjestin Pedolle leikkiseuraa jo tiistaille, eli Peto sai olla pari päivää rauhassa, kunnes sai koirakaverin kanssa temuta (kun Mörköä ei vielä lasketa). :) Puolen tunnin automatkan päästä löytyi 13 viikon ikäinen, tai melkein 14 viikkoinen, porokoiraneiti Veela. :) Ja vain reilu kuukausi ikäeroa, mutta Veela oli hurjan paljon isompi Petoa :D Ei kuitenkaan yhtään liian isolta kaverilta näyttänyt, kun on joutunut vertailemaan Petoa ja Mörköä keskenään..



Veela osasi leikkiä todella nätisti! Aluksi Petoa meinasi vähän jänskätellä, mutta kyllä unohtui nopeasti ja sitten sitä mentiin! :D Ja samalla omaksi järkytykseksi sain havaita, että onpa meillä kauhea räksymurripetteri :D Joo kyllä, tiedän että rotu on haukkuherkkä jne jne. :D Mutta meidän PIENI peto, räksytti hampaat irvesä Veelalle ja murisikin minkä kerkesi :D Näin teki aina kun Veela tuli painimaan. Kun Veela sitten lähti kauemmas, arvatkaa vaan seurasiko Peto perässä ;)
Kaivetaan kuoppaa selät vastakkain x)

Uskokaa tai älkää, mutta Peto alkoi HYTKYTELLÄ Veelan päällä??!!!  :D
Veela oli hiljainen kaveri, ja toivonkin, että Petokin hiljentyisi, kun näkee isommiltaan mallia että ei tarvii mekkaloida vaikka riehuukin. :) Toisaalta taas, ei leikkiessä tarvitse aivan hiljaa ollakaan! :)

Yhessä naureskelevat mille lieneekään :D



Sitten vähän hampaillaan? :D
Veela kattoo että onkohan Peto ihan terve....



Peto sanoo että usko pois! :D

 Haukkumisesta sen verran, että kuitenkin omana tavoitteenani on saada hiljainen koira sisätiloissa sekä omalla tontilla. Eikä muutoinkin tarvitse turhia haukkua.





Ravisteli niin hurjasti, että toinen korva lurpahti :D
Leikit sujui tosi hienosti, ja lopeteltiin treffejä vielä kun koirissa oli virtaa. Ihan lopussa koirat juoksivat jotenkin sillä lailla mukkelismakkelis, että Peto alkoi kauhean itkun ja linkkasi sen jälkeen. Me miehen kanssa katsottiin että takajalkaa varoi, mutta Veelan omistaja hoksasi että toista etujalkaahan se pitää irti maasta. Kuitenkaan, kun otin syliin ja tunnostelin kaikkia raajoja, ei osoittanut mitään kivun merkkejä. Koirat on siitä typeriäkin, että ne salaa kipunsa. O_O

Veela, melkein 14 viikkoa, nätti tyttö :)
Päätettiin lähteä kotiin, ja kun laitoin Pedon koppaan, joutui astumaan muutaman askeleen, kauhea parku, kun minulla ei kädet oikein yltäneet asettelemaan kunnolla. Vähän meinattiin säikähtää että tuleeko lääkärireissu, mutta toisaalta järjenääni ja Veelan omistajan kanssa keskustellessa pidettiin todennäköisenä että jos nyt vähän on nyrjähtänyt ja lähinnä pelkkää säikähdystä pennun osalta, ja pitää isoa mekkalaa vähästä.

Peto, reilu 7 viikkoa
 Onneksi asian laita olikin niin, meinasin soittaa jo kasvattajalle ja lääkärille, mutta rauhotuttiin ja maltettiin mielemme, että ajamme kotiin ja katsomme sitten mikä on tilanne. Kun kotiin päästiin ja avattiin kopan luukku, Peto hetken päästä sieltä itse käveli pois. Ihan vähän aikaa näytti hieman arastellen kävelevän, mutta ei enää kiljunut, ja kohta se jo juoksi ja meni aivan kuin mitään ei olis tapahtunutkaan! :)

Raikasta kuralätäkkövettä... x)
Veela tykkää vedestä, ajatteli kai että tässä voi vaikka vesipainia! :D

Lopputulos :D
Veelan kodissa on myös hepoisia, ja seuraavilla deiteillä voitais käydä ihmettelemässä niitä hirnuvia isoja kavioeläimiä. Saa nähdä mitä ääntä Peto sitten päästää x)

Uni maittoi treffien jälkeen hyvin :)

-M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti