maanantai 20. elokuuta 2012

Viikko 33 MöRRkö


Viime viikon Mörköreenijutuista lyhennelmä, eli todennäköisesti pidennelmä x)


Mörkön kanssa käytiin viime viikolla jopa kolme pyörälenkkiä tekemässä, ke+to+su ja viimeisen matka oli jopa yli 4km x) Hyvin vaikutti ravaavan joka kerta. Meinaa mielellään laukata, varmaan vauhti on liian hidas ja matka on niin lyhyt että on liikaa paukkuja malttaa alusta lähtien ravata nätisti vierellä x)

Muutamana päivänä oon tehnyt jumppaliikkeitä takajaloilla. Mörkö on tosi hienosti, ei oo moksiskaan. :) Varmaan nauttii saamastaan spesiaalista huomiosta ;) Lisäksi oon useita kertoja päivässä yrittänyt muistaa rapsutella sieltä alaselästä ja ympäriinsä, sillon tällön myös hieman pidempiä rapsuttelusessioita. Peto tulee häiritsemään aina ;D


Pyörälenkkien osalta tälle viikolle olis nyt sitten tavoitteena reipastua lisää ja pyöräillä 6km lenkkejä. Kaikki malamuutit nauraa meille :D Ja pitäis olla sopivasti viileää säätä tiedossa (niin polttelis käydä vähän vetolenkilläki..), että jospa pääsis jonain päivänä heti töiden jälkeenki pyöräileen! Tympiää ootella aina iltamyöhäseen.


Vähäsen "tottelevaisuuspuolelta" tilannepäivistystä myös. Ensinnäkin, kaikki johtunee varmasti taas täysin minusta, ja laiskuudesta tehdä sekä uudesta elämäntilanteesta=Peto. Mörkön korvat on kadonneet jonnekin hornan kuuseen. Luoksetulo on jotain karmeaa, toisin sanoen, ei ole mitään luoksetuloa :D Homma kusee omalla pihallakin! Siksi on aidat. Mutta nyt ollaan taas ehditty pariin kertaan käydä pellolla ja metsässäkin, ja vähäsen on koko ajan sellanen jännäkakkafiilis itellä että miten se lenkkeily sujuu..

Ojassa rypemisen jälkeen vesipesu, tykkää..... x)
Otan niitä luoksetuloja ihan muutenkin vaan, jotta saan vapauttaa koiran samantien tai pienen odotuksen jälkeen. JOS Mörkö sattuukin tulemaan luokse, sen mielestä palkan jälkeen sais lähtee samantien ilman vapautusta riekkumaan. Mutta nyt on sattunut taas ihan liian usein niin, että tosi hienon ja vauhdikkaan ja onnistuneen luoksetulon jälkeen, seuraavalla kerralla ei tullakaan luokse, pahimmassa tapauksessa ollenkaan O_O Se voi olla sellaista että pysähdytään haistelemaan jokanen pusikko.. Sitten voi olla niin että lähdetään kohti, pysähdytään haistelemaan ja sitten poiketaanki polulta ihan jonnekki muualle ja unohdetaan koko homma.

Seisontakuva Mörköstä ;D
Vaikuttaa seuraavan hyvin metsässäkin minne mennään, jos katoaa mutkan taakse, tulee kurkistamaan kohta että ollaanhan tulossa. Jos mennään piiloon, tulee pian etsimään. Jos vaihdetaan yllättäen ja huomaamatta suuntaa, ei mene kauaa kun poika kirmaa täysillä ohitse. Eli tarkkailee kyllä missä olemme.

Namit kyllä kelpais, miten ne saa?!
Onhan tähän yksinkertainen ratkaisu, ei voi enää pitää irrallaan kuin aidatuilla alueilla. MUTTA KO se on niin kivaa! Riskit on valtavat ja kai sitä on hullu, kun ottaa tuollaisia riskejä.. Kuitenkin minä olen sitä mieltä, että koira on koira rodusta riippumatta, eikä mihinkään koiraan voi luottaa 100%. Eli olen hyvin ristiriitainen ihminen x)Ei kiinnosta ennää x)
Ajattelin kuitenkin yrittää taas vahvistaa kontaktia ja yhdessä olon ja tekemisen hauskuutta, ennen kuin luovutan tämän asian kanssa. Viikonloppuna palauteltiin mieleen omalla pihalla kaikenlaista pientä. Mörkö teki hyvin! Mörkö tuli perusasentoon ilman käskyä XD No minä palkkasin ihan vaan siksi että kun ei se tule perusasentoon aina käskystäkään ihan kunnollisesti, tarkoitan, jää seisomaan, jää vinoon ym. Joten ajattelin vahvistaa sitä, ja samalla halusin vahvistaa myöskin Mörkön oma-aloitteisuutta lähestyä minua ja tarjota tekemistä. Ehkä se oli väärin mutta sou vat :D

Liivit näkyi hyvin puskien läpikin..
Muisteltiin perusasentoa, ISTUMISTA (yhden kerran jätti istumatta käskystä, muuten teki erittäin hienosti x), maahanmenoa, paikallaanoloa molemmissa, lyhyt aika ja etäisyys. Perusasennosta ja istumisesta luoksetuloja, tuli hienosti! :/


Uutena pohdintahommana päätin kokeilla, saanko Mörkön laittamaan etujalat autonrenkaaseen x) Sitä naksuttelemalla. Muutama sessio otettiin, ja Mörkö tarjosi ainoastaan toisen tassun nostamisen renkaan reunalle. Siitä sitten yritetään päästä eteenpäin :D

Susilla ei ole heijastinliivejä.. Toivottavasti liivit pysyis päällä vaikka metsikössä rypiessä!
Jos tällä viikolla saisin käytyä pitkän liinan kanssa pellolla/metsässä ja vähän touhutaan yhdessä, eikä Mörtsy pääse "livohkaan" jos sattuu sellaselle tuulelle.. x)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti