sunnuntai 12. elokuuta 2012

Viikon kuulumisia

Lyhyesti tämän viikon kuulumisia Mörkön reenailun osilta, Pedon kuulumisia ja yhteiseloa..

Mörkön kanssa käytiin maanantaina taas n. 3km vetolenkillä. Siinä sitten ihmettelin ja yritin kuikuilla ja nähdä kuinka koira kulkee. Erityisesti siinä vaiheessa, kun vauhti alkoi hiljentyä, huomasin että kyllähän se perhana peitsaa -_-

Olen aiemminkin sillon tällöin nähnyt että peitsaa, mutta kulkee myös nätisti oikeallakin ravilla.. Vetolenkin päätteeksi vielä pihalla ihmeteltiin ja tarkkailtiin, että millä lailla ravaa vapaana jne. Oikein hyvännäköisestihän se meni. Voiko huono kunto aiheuttaa peitsaamista? O_O Vai onko se lihaskipua tms. aina.. Valjaitakin ollaan mietitty.

Varasin Mörkölle elämänsä ensimmäisen koirahieronnan, sain ajan tulevaksi maanantaiksi, eli huomiseksi :) Jännittää ihan että saakohan tuota poikaa hierottua! :D Se meinaa olla jokseenkin kauhee hössö aina ens alkuun.. Kauheena ei ehditä töiden jälkeen ennen hierontaa aktivoida koirua, suunnitelmana on että mennään pellolle kaikki porukalla hölmöilemään, saa juosta vapaana oman mielensä mukaan..

Jätettiin vetolenkit tuohon hierontaan saakka nyt pois, ja katsotaan sitten mitä hieroja sanoo. Onko täysin jumissa vai onko ihan kunnossa ja johtuuko peitsaaminen sitten jostain muusta.. Hieroja epäili, että ei ole valjaista, vaan jostain syvemmistä lihaksista, en nyt muista mitä se puhelimessa analysoi pikaisesti :D

Ollaan kuitenkin käyty pyörälenkeillä muutaman kerran muutaman kilsan kierroksella. Innoissaan alkumatka meinaa mennä laukalla, yleensä itse toppuuttelen alusta lähtien raviin. Seurasin joka kerta tarkalleen, kuinka menee. Muutaman metrin meni laukasta raviin vaihdettaessa peitsaten, sitten ravasi oikein. Mieskin kävi tällä viikolla elämänsä ensimmäisen kerran koiran kanssa yksin pyörälenkillä, ja oli kuulemma nättiä ravia mennyt.

En tiedä olisko kannattanut pyörälenkilläkään käydä, mutta kun näytti ravaavan niin hyvin, ajattelin että käydään lyhyitä kierroksia tekemässä.

Mörköllä ja Pedolla on alkanut sujua koko ajan paremmin kimpassa. Uskallan jo huoletta jättää poitsut pihalle omissa oloissaan olemaan. Ikkunasta saattaa nähdä, kun juoksevat takapihalla yhdessä. Usein kun menen ovesta kurkistamaan ja moikkaamaan, makoilevat siinä jossain oven lähettyvillä, terassilla tai nurmikolla. :)

Olen myös paljon harjoitellut palkkaamista herkuilla, eli siis että Mörkö ei koe sitä uhkana, kun annan Pedolle namskua myös. Mörkö saa namia, kun on nätisti kun palkkaan Petoa :D On tullut jo tilanteita, kun Mörkö ei ihan aina syöksykään katsomaan, että mitä se nyt sai ja mulle kans!! :D

Pedon kanssa ollaan ihan muutamia kertoja naksuteltu. Lähinnä vaan että naks ja nami, jotta oppii yhdistämään palkan ääneen. tai äänen palkkaan, miten se menee oikein :D Parina viime kertana olen alkanut hakea katsekontaktia. Onpa vaikeaa nähdä pikkuisista tummanruskeista silmistä, että katsooko ne minne suuntaan :D Viime kerralla huomasin, että Peto alkoi hoksata, että naks kuuluu aina kun katson tuohon suuntaan. MUTTA itse huomasin, että Peto laittoi aina persauksen lattiaan samalla kun katsoi minua!! GRRRR ja minä oon päättäny että en opeta Petoa ensimmäisenä istumaan :D Me aiotaan opetella seisomaan :D Ei nyt mikään kamala tilanne tässä mutta oli sellanen kämmen otsaan hetki kyllä.. x)

Viikonloppu ollaankin vietetty Pedon osalta kakkatunnelmissa, meidän vauvallamme on ripulia. Perjantaina käytiin kylillä iltapäivällä töiden jälkeen, siellä ripuloi ekan kerran, ja sitten ollaan vietetty viikonloppu kotosalla. Perjantai-iltana lisäsin ruokaan tehobaktia, samoin lauantaiaamuna, ja luulin jo ripulin menneen ohi, mutta tänäänkin vielä useasti ripuloi. Päiväruuassa lisänä taas tehobaktia, ja nyt jatkan sitä siihen asti taas että tulee kunnon kakka.

Onneksi tuosta vatsapöpöstä huolimatta meillä on ollut virkeä ja leikkisä pentu. Juo myös vettä hienosti. :) Riehuu itsensä väsyksiin Mörkön kanssa. Sitten voi nukkua, vaikka muutaman sentin päässä porattaisiin porakoneella :D

Olipa lyhyesti kerrotut kuulumiset! :D Kuvia lisäilen meidän kauhukaksikosta tuossa viikolla. Pedon kanssa mennään ihmisten ilmoille vasta sitten kun ripska on ohi, toivottavasti ei enää kauaa kestäisi! Tulossa myös tarinointia meidän ekasta hierontavisiitistämme! :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti